Zwembadverwarming

Zwembadverwarming

Verleng je zwemseizoen met zwembadverwarming! Ontdek de talloze mogelijkheden om de watertemperatuur van je zwembad te verhogen. Of je nu kiest voor een efficiënte warmtepomp, een milieuvriendelijke solar collector of een handig verwarmend afdekzeil, er is altijd een oplossing die bij jouw wensen past. Klik eenvoudigweg op de categorie van je keuze en krijg alle informatie die je nodig hebt om de perfecte verwarming voor jouw zwembad uit te zoeken.

 

Producten 1-29 van 68

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
  • De goedkoopste manier om je zwembad te verwarmen, is door gebruik te maken van verwarming die op zonne-energie werkt. Zo kun je kiezen voor solar collectors, solar panelen, solar afdekzeilen en solarbollen. Een groot voordeel hiervan is dat het geen stroom kost, maar je bent wel afhankelijk van de zon. Een warmtepomp is daarentegen de meest efficiëntste en zuinigste manier om (grotere) zwembaden op te warmen, je stelt de gewenste temperatuur in en de warmtepomp begint met opwarmen.
  • Alle zwembadverwarming heeft zijn voor- en nadelen. Voor jezelf kun je kiezen of je wilt verwarmen met zonne-energie, of met een warmtepomp. Ga na wat voor jou het meest praktisch is en tot welke temperatuur je het water verwarmd wilt hebben. Informatie over de verwarming vind je op de pagina van elk product. Om te kijken welke verwarming het beste bij jouw zwembad past, zijn er nog twee belangrijke punten waar je op moet letten: de zwembadgrootte en de benodigde pompcapaciteit. Ook vind je op de productpagina terug of je het zo aan kunt sluiten, of nog verloopstukjes of aansluitstukken nodig hebt.
  • Warmtepompen en solar verwarming kunnen tegen de regen, er stroomt immers ook water doorheen en er zal vast en zeker ook wel eens wat zwemwater op spetteren. Bij een warmtepomp is het wel belangrijk om de beveiligingsstekker af te dekken tegen de regen, die kan hier namelijk niet tegen. Eventueel is het een optie om een afdakje over je warmtepomp heen te bouwen, maar let er dan wel op de warmtepomp nog voldoende kan ventileren.
  • Bij solar verwarming zijn het enkel aanschafkosten en kost het alleen enkele zonuren per dag, maar bij een warmtepomp zijn de kosten van veel factoren afhankelijk. Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk om te zeggen wat het precies kost om je zwembad te verwarmen. Om een grove berekening te maken kun je de volgende som uitvoeren; Rekensom: (aantal aangemaakte kilowatt aan warmte : de gemiddelde COP-waarde) x de gemiddelde energieprijs per kilowatt = energiekosten van jouw warmtepomp
  • Solar afdekzeilen zijn een goedkope en milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming. Een solar afdekzeil is gemaakt van noppenfolie, dat boven op het zwembadwater drijft. Zodra de zon schijnt warmt de lucht in de luchtkussentjes van het noppenfolie op. Vervolgens wordt deze warmte afgegeven aan het zwembadwater onder het solarzeil, en zo warmt langzaam het hele zwembadwater op. Ook isoleert een solarzeil het zwemwater, dat betekent dat het ook nog eens de warmte vasthoudt.
Gobbo FAQ

Zwembadverwarming

In koud water plonzen is soms heerlijk verkoelend, maar op iets minder warme dagen is een beetje warmer zwembadwater toch wel fijn. Zwembadverwarming biedt hierin uitkomst, hiermee kun je altijd in heerlijk verwarmd water zwemmen. En met de vele verschillende mogelijkheden vindt je gemakkelijk het type zwembadverwarming dat bij jou, je intex zwembad en je budget past.

 


Solar afdekzeil

 

Solar afdekzeilen

Een solar afdekzeil is een speciaal noppenfolie voor op het zwembadwater. Warmte van de zon wordt opgevangen in de kleine luchtkamertjes en vervolgens afgegeven aan het water onder het zeil. Zo warmt langzaam het gehele zwembadwater op. Wanneer je jouw zwembad op zonnige dagen en zonder extra energiekosten wat wilt verwarmen, dan is een solar afdekzeil de juiste keus. Bovendien heeft een solarzeil ook een isolerende werking, zodat bij kouder weer het zwembadwater minder snel afkoelt. Om deze reden wordt een solarzeil dan ook vaak gebruikt in combinatie met een warmtepomp of andere zwembadverwarming, om verlies van de geproduceerde warmte tegen te gaan.


Solar matten

Ook een solarmat verwarmt zwembadwater met behulp van zonne-energie. Via de zwembadfilterpomp wordt koud zwembadwater de zwarte mat ingepompt, en terwijl de zon op de warmte-absorberende zonnecollectoren schijnt neemt het koude water deze warmte over. Vervolgens stroomt het opgewarmde water weer terug naar het zwembad, zodat uiteindelijk het hele bad opwarmt. Wanneer een solar mat de hele dag in de zon ligt kan hij jouw zwembad al snel 3°C à 5°C opwarmen. Een solar mat is een milieuvriendelijke en bovendien voordelige manier van zwembadverwarming: relatief lage aanschafkosten en geen extra energiekosten.

Solar collector

 


Solar bol

 

Solar collectors

Solar collectors werken hetzelfde als solar matten; de zon verwarmt het water dat door de zonnecollectoren stroomt. Solar collectors zijn er echter niet alleen in de vorm van grote, zwarte matten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, zodat je ook met minder ruimte in je tuin kunt genieten van verwarmd zwembadwater. Zo zijn er solar panels, deze zijn een stukje kleiner dan de solar matten. En de solar bollen zijn zelfs nog compacter. Maar welke vorm je ook kiest, groot voordeel van alle solar collectors is dat je jouw zwembad kunt verwarmen zonder extra energiekosten. Een nadeel is dat solar zwembadverwarmig afhankelijk is van de zon; wanneer de zon niet schijnt warmt je zwembad niet op.


Warmtepompen

Een zwembad warmtepomp kan ook bij minder mooi weer je zwembad verwarmen, en bovendien de watertemperatuur veel meer verhogen dan solar zwembadverwarming. Een warmtepomp is dus geschikt om het zwemseizoen echt te verlengen. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur. Een warmtepomp is relatief prijzig in de aanschaf, maar heeft daarentegen zeer lage gebruikskosten, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld elektrische zwembadverwarming of verwarming op gas. Dit komt doordat een warmtepomp gebruik maakt van de warmte die al in de buitenlucht aanwezig is (ook wanneer het buiten nog niet zo warm is). Hierdoor is de verhouding van de hoeveelheid energie die de warmtepomp verbruikt en de warmte die hij oplevert zeer gunstig.

Zwembad warmtepomp

De juiste zwembadverwarming kiezen

Je vindt op Zwembadgigant dus verschillende soorten zwembadverwarming, met elk zijn voor- en nadelen. Wanneer je hebt besloten welke type zwembad verwarming het beste bij je past kun je gaan uitzoeken welk product binnen deze categorie geschikt is voor jouw zwembad. Maar waar moet je dan op letten? Twee dingen zijn belangrijk om in de gaten te houden:


Geadviseerde zwembadgrootte: heeft de zwembadverwarming genoeg capaciteit om al het water in jouw zwembad te verwarmen?
Benodigde pompcapaciteit: is jouw zwembadpomp sterk genoeg om het water door de zwembadverwarming te kunnen pompen?

 

Heb je besloten welk zwembadverwarming het wordt? Kijk dan of je alles in huis hebt om de zwembadverwarming aan te sluiten op je zwembad. Misschien heb je nog een verloopstukje, zwembadslang of aansluitset nodig om alles passend te maken. Informatie hierover vind je op de pagina van elk product.