Zwembad ondervloer

Een zwembad zet je buiten neer, vaak op tegels of op een grasveld. De ondergrond is daarom nooit helemaal egaal en misschien zelfs voorzien van scherpe steentjes of takjes. Om de onderkant van je zwembad te beschermen gebruik je daarom een zwembad ondervloer: een stevig grondzeil of zwembadtegels van foam materiaal die je onder het zwembad legt.


Zwembad ondervloer

Om je zwembad zo lang mogelijk heel en in een goede conditie te houden is een ondervloer onder je zwembad erg belangrijk. Met een ondervloer onder je zwembad bescherm je de onderkant tegen o.a. beschadigingen en schimmelvorming. In ons assortiment vind je grondzeilen en foam zwembadtegels om als ondervloer onder je zwembad te leggen.


Wat kun je het beste onder een zwembad leggen?

Alle zwembad ondervloeren hebben een beschermende functie, maar welke kun je het beste onder jouw zwembad gebruiken?

Is de ondergrond redelijk egaal en zul niet veel last hebben van scherpe tegels, steentjes of takjes? Dan is een stevig grondzeil een goede optie. Voor zwembaden tot 472 cm groot kun je het beste het Intex grondzeil gebruiken.

Is de ondergrond minder egaal en heb je een betere bescherming nodig? Ga dan voor de zwembadtegels van foam materiaal. Deze zijn dikker en beschermen de onderkant van het zwembad beter dan een grondzeil.


Voordelen van zwembadtegels

Een ondervloer van zwembadtegels, ook wel isolatiematten genoemd, heeft verschillende voordelen ten opzichte van alleen een grondzeil:

  • Isolerende werking

Zwembadtegels worden ook wel zwembad isolatiematten genoemd. De foam tegels hebben namelijk een isolerende werking. Met zwembadtegels onder je zwembad blijft het water in je zwembad langer op temperatuur, het verliest namelijk geen warmte richting de koude grond. Het gebruik van zwembadtegels is daarom zeer aan te raden als je gebruikt van zwembadverwarming. Maar ook als het zwembadwater alleen al lekker is opgewarmd is door de zon is het fijn als het wat langer op temperatuur blijft.

  • Bescherming voor de zwembadbodem

De zwembadtegels zijn dikker dan een grondzeil, gemiddeld zijn ze zo’n 1,5 cm dik, en gemaakt van zacht maar stevig foam materiaal. Hierdoor bieden ze de optimale bescherming voor de onderkant van je zwembad. Leg je zwembadtegels onder je zwembad dat zal de bodem niet beschadigen door bijvoorbeeld steentjes of scherpe takjes die in de bodem prikken. Zwembadtegels helpen daarmee de levensduur van je zwembad te verlengen.

  • Extra zachte zwembadvloer

Zwembadtegels als ondervloer voor je zwembad zorgt voor een extra zachte zwembadbodem. De bodem van je zwembad is hierdoor erg comfortabel om op te spelen, te springen en te duiken. Zeker voor kinderbadjes en grote zwembaden waar vaak kinderen in spelen is dit een uitkomst. Het speelt een heel stuk fijner op een zachte ondergrond, en is het bovendien veiliger dan een harde ondergrond.