Zwembad ondervloer

  Geen producten gevonden voor deze selectie.
  tit
  productcollection
  1. Opblaaszwembad intex

   ✓ Extra stevige zijwanden
   ✓ Waterplezier voor het hele gezin

   € 39,95
   Direct leverbaar
  2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

   ✓ Dino zwembad met glijbaan
   ✓ Met opblaasbare landingsmat

   Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
   Direct leverbaar

  Het belang van een goede zwembad ondervloer

  Een zwembad ondervloer is essentieel om de duurzaamheid van je zwembad te kunnen waarborgen. Je gebruikt deze voornamelijk om te voorkomen dat takjes, steentjes of andere scherpe voorwerpen schade aanbrengen aan de liner. Een goede zwembad ondervloer, die behalve de zwembadbodem ook de ondergrond beschermt, is verkrijgbaar in verschillende soorten: grondzeil, ondertapijt (bodemvilt), zwembadtegels en wand- en bodemtegels. Graag vertellen we je iets meer over de vaakst gebruikte soorten, die je allen in ons assortiment terugvindt.

  Welke zwembad ondervloer voor welke ondergrond?

  Een zwembad ondervloer kies je niet zomaar. Je keuze dient vooral afhankelijk te zijn van het type ondergrond waarop je van plan bent het zwembad te plaatsen. Voor sommige soorten ondergronden zijn meerdere soorten zwembad ondervloer geschikt. Zo kun je zwembadtegels, ook wel foam tegels genoemd, voor elke ondergrond gebruiken. Een ondertapijt is raadzaam voor gebruik op bestrating. Ook grondzeil kun je hiervoor gebruiken, net als op gras. Wanneer het mogelijk is om je zwembad op bestrating of beton te plaatsen, verdient dit overigens altijd de voorkeur.

  De juiste afmetingen

  Wanneer het duidelijk is welk type zwembad ondervloer je nodig hebt, kun je naar de benodigde afmeting gaan kijken. Blauwe of grijze zwembadtegels van Intex zijn bijvoorbeeld 50 x 50 centimeter en hebben een dikte van 1 centimeter. Ze worden geleverd in een verpakking van 8 stuks. Grondzeil van Intex is op zijn beurt verkrijgbaar in verschillende afmetingen en is geschikt voor Easy Set pools en Metal Frame pools. Je kunt het zeil op maat knippen, zodat het niet een onnodig groot deel van het terras bedekt. Dat staat niet alleen niet mooi, ook heeft grondzeil geen anti-slipcoating zoals zwembadtegels dat wel hebben.

  Zwembadtegels, grondzeil, of…. ondertapijt

  Ook ondertapijt wordt regelmatig gebruikt als zwembad ondervloer. Dit tapijt is viltachtig en beschermt tegen oneffenheden en schimmelvorming. Ondertapijt noemt men ook wel bodemvilt. Dit vilt is vooral raadzaam wanneer je een houten of metalen zwembad in je tuin plaatst. Het is immers steviger dan grondzeil en verschuift nauwelijks.

  Zo lang mogelijk van jouw zwembad genieten

  Met een goede zwembad ondervloer zul je jaren van je zwembad kunnen genieten. Een belangrijk gegeven, want je hebt geen zin in onnodige schade en zeker de duurdere opzetzwembaden zijn een investering waarvan je zo lang mogelijk wilt profiteren. Ben je erachter welk type ondervloer voor jou het meest geschikt is? In onze webshop vind je elke soort zwembad ondervloer waarnaar je maar op zoek kunt zijn.