Zwembad tuin

Wil jij deze zomer genieten van je eigen zwembad in de tuin? Bij Zwembadgigant vind je een breed assortiment aan zwembaden, en alle accessoires die je daarbij nodig hebt. Van kleine opblaasbadjes voor peuters en kleuters tot opblaasbare jacuzzi’s en grote opzetzwembaden; voor elke tuin en voor elke wens hebben we het juiste zwembad.

Producten 1-30 van 101

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Zwembad tuin

Maak de zomer compleet met een zwembad in de tuin. Hier op Zwembadgigant.nl koop je een opblaasbaar speelzwembadje voor de kids, maar ook een groot zwembad voor het hele gezin. Een opblaasbaar zwembad heb je zo opgezet: oppompen, vullen en klaar! Het opzetten van een opzetzwembad met een stalen frame kost iets meer tijd, maar het is groter en luxer, en kan de hele zomer blijven staan. Ben je op zoek naar een compleet zwembad? Kies dan een zwembad met filterpomp. Wil je het zwembad ook nog verwarmen? Kijk dan eens naar zwembadverwarming, zoals een solar paneel of een warmtepomp.


Welke vorm zwembad kies jij?

Zwembaden bestaan er in allerlei vormen en maten. Opblaasbare zwembaden zijn er natuurlijk in de klassieke ronde vorm, maar ook in allerlei andere speelse ontwerpen zoals achthoeken of in leuke dierenvorm zoals een walvis of eenhoorn. Je hebt zelfs complete opblaasbare waterspeelparken, inclusief glijbaan. Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar als rond zwembad, ovaal zwembad of rechthoekig zwembad. Welke vorm je kiest hangt voor een groot deel af van de ruimte in je tuin, maar natuurlijk ook wat jij mooi vindt! Ronde zwembaden zijn over het algemeen favoriet, maar een rechthoekige vorm is soms net wat praktischer om neer te zetten. Voor welke vorm zwembad ga jij?


Tips voor het plaatsen van een zwembad in de tuin

Waar in de tuin zet je het zwembad neer? Bedenk van tevoren goed waar je het zwembad wilt plaatsen, want als het eenmaal gevuld is met water kun je het niet meer verschuiven. Bij het kiezen van de locatie van je zwembad moet je met een aantal dingen rekening houden:

1. Vlakke en schone ondergrond

Bij elk zwembad, en bij een zwembad met frame helemaal, is het belangrijk dat je dit op een vlakke en schone ondergrond neerzet. Een stevige ondergrond, zonder steentjes, takjes of andere scherpe dingen. Leg altijd een grondzeil of isolatiematten onder het zwembad om beschadigingen aan de zwembadbodem te voorkomen. De grond mag ook niet te drassig zijn, het zwembad kan gaan verzakken en het frame kan hierdoor vervormen of breken.

Denk aan de watertemperatuur

Zet het zwembad neer op een plek waar het zoveel mogelijk in de zon staat, zo kan het water optimaal door de zon worden opgewarmd. Wil je het zwembadwater nog wat warmer, of wil je ook kunnen zwemmen op de minder zonnige dagen? Kijk dan eens naar zwembadverwarming. Met solar zwembadverwarming kun je het water lekker een paar graden warmer maken, met een warmtepomp kun je het zoveel opwarmen als je zelf maar wilt.

Bomen, struiken en planten

Let op dat je het zwembad niet te dicht bij bomen of struiken neerzet, zeker als deze veel bloesems of bladeren verliezen. Als dit in het zwembadwater valt raakt het snel vervuild en moet je extra vaak met een schepnet in de weer, of moet de filterpomp harder werken om het water schoon te krijgen.