Zwembad thermometer

Een zwembad thermometer dobbert rustig in het zwembad en meet de temperatuur van het water. Is het water warm genoeg om er gelijk in te plonzen? Of is rustig je teen erin dompelen een beter idee? Eén blik op de thermometer, en je weet het! Er zijn simpele zwembadthermometers die je in het zwembad laat drijven en waarop je de temperatuur rechtstreeks kunt aflezen, maar er zijn bijvoorbeeld ook digitale thermometers het je nog makkelijker maken. Hiermee kun je binnenshuis al aflezen hoe warm of koud in je zwembad is.

Zwembad thermometer

Wil je graag weten hoe warm of koud het water is, voor je in het zwembad plonst? Gebruik een zwembad thermometer om op elk moment te kunnen zien wat de temperatuur van het zwembadwater is. Heeft het water al de juiste temperatuur voor een duik?


Drijvende thermometer

Zwembad thermometers zijn altijd gemaakt van zeer bestendig kunststof, zodat ze zonder problemen een heel zwemseizoen in het water kunnen dobberen. Ook zijn ze vaak uitgerust met een koordje of een zuignap. Hiermee kun je de thermometer vastmaken aan de zwembadrand of zwembadtrap, zodat hij altijd op dezelfde plek blijft drijven. Op die manier kun je altijd gemakkelijk de temperatuur van het water bekijken voor je in het zwembad stapt.


Digitale zwembad thermometer

Een digitale thermometer maakt het mogelijk om de temperatuur van het zwembadwater te controleren zonder dat je naar buiten hoeft. Een digitale thermometer bestaat uit een sensor voor in het water, en een basisstation. Het basisstation kun je bijvoorbeeld binnen neerzetten of aan de muur hangen. De sensor meet de temperatuur van het water en geeft dit door aan het basisstation. Naast de watertemperatuur meet een basisstation vaak ook nog extra dingen als de buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Zo kun jij in één oogopslag zien of het tijd is om je zwembroek aan te trekken of niet.


Thermometer en chloordrijver in één

Je vindt in ons assortiment ook chloordrijvers met een thermometer erop, twee handige functies in één. Zo dobbert er maar een ding in het zwembadwater en kun je tegelijkertijd de watertemperatuur meten en het chloorgehalte van het water op peil gehouden. Waarom twee dingen apart aanschaffen als je ze ook in één handige drijver hebt? In een chloordrijver doe je chloortabletten, je stelt vervolgens de gewenste chloorafgifte in en de chloordrijver zorgt ervoor dat chloor regelmatig aan het zwembadwater wordt toegevoegd. En voor het zwemmen kun je dan gelijk even checken wat de temperatuur van dit schone water is, voordat je erin duikt.