Noppenfolie zwembad

Noppenfolie voor op het zwembad wordt ook wel een solar afdekzeil genoemd, en is een handige manier om je zwembad moeiteloos én kosteloos te verwarmen. Wanneer de zon op het noppenfolie schijnt warmt de lucht in de ‘noppen’ op, en deze warmte wordt vervolgens aan het zwembadwater afgegeven. En zo warmt vanzelf het hele zwembad een aantal graden op, zonder extra energiekosten! We hebben noppenfolie in elke mogelijke zwembadmaat, dus voor elk zwembad is een passend noppenfolie te vinden.

Producten 1-29 van 39

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Toon 39
Veelgestelde vragen
  • De solarzeilen in ons assortiment zijn zo gemaakt dat ze passend zijn voor de Intex zwembaden in ons assortiment. We kunnen geen solarzeilen op maat laten maken, maar het is wel mogelijk om een solarzeil kleiner te maken door er een stuk van af te knippen. Het materiaal kan hier tegen, maar wanneer je ervoor kiest om dit te doen, vervalt de garantie op het product.
  • Het klopt dat het solarzeil ietsje kleiner is dan jouw zwembad en op de verpakking zal ook een iets kleinere maat staan maar het solarzeil is wél bestemd voor jouw zwembad. Het is aan alle kanten ongeveer 10 centimeter korter zodat het zeil niet volledig tegen de wand aan ligt, op deze manier kan het water blijven ademen en behoud het zwemwater de juiste kwaliteit. Het kan dus geen kwaad dat het solarzeil iets kleiner is, dit is alleen maar goed.
  • Ja, dit is mogelijk. Het solarzeil drijft namelijk op het water, en het zwembad afdekzeil span je om het frame van het zwembad heen en dit zeil drijft dus niet op het water. Als je het water op wilt laten warmen door de zon, is het wel aan te raden om overdag het afdekzeil van het zwembad af te halen zodat je solarzeil wel in de volle zon ligt.
  • De kant met de luchtkussentjes dient in het water te liggen, op deze manier kan het water opwarmen. De gladde kant ligt dus als het ware boven het water.
  • Een PRO solarzeil is het zwarte solarzeil, dit is een extra dik solarzeil en hierdoor warmt het water nog sneller op dan bij een regulier (blauw) solarzeil. Een blauw solarzeil heeft een dikte van 160 micron en een PRO solarzeil is 200 micron dik. Ook wordt het water nog beter geisoleerd door de dikte van het PRO solarzeil.
Gobbo FAQ

Noppenfolie zwembad

Noppenfolie voor op het zwembad, oftewel een solar afdekzeil, is een voordelige en energiezuinige manier om je zwembadwater te verwarmen. Wanneer je noppenfolie op het zwembadwater legt zal dit sneller opwarmen in de zon.


Goedkope zwembadverwarming

Zwembadwater warmt sneller op wanneer er noppenfolie op ligt. Wanneer de zon op het noppenfolie schijnt warmt de lucht in de luchtkussentjes van het noppenfolie op. Deze opgewarmde lucht geeft zijn warmte vervolgens af aan het zwembadwater onder het noppenfolie. Hierdoor warmt langzaam het gehele zwembad op. Wanneer een zwembad met noppenfolie een hele dag in de zon staat zal het zwembadwater gemiddeld zo’n 2 à 3 graden opwarmen.


Noppenfolie als afdekzeil voor je zwembad

Naast de verwarmende functie heeft het gebruik van noppenfolie op jouw zwembad nog andere voordelen:

Noppenfolie houdt het water schoon

Het noppenfolie drijft boven op het zwembadwater. Al het vuil dat uit de lucht komt vallen en normaal in het zwembadwater terecht komt blijft nu boven op het solarzeil liggen. Vuil zoals blaadjes, takjes en insecten zakt niet naar de zwembadbodem, waar je het vervolgens uit moet vissen of stofzuigen, maar blijft op het noppenfolie liggen. Zo houdt het solar afdekzeil je zwembad schoon.

Isolatie van het zwembadwater

Wanneer de zon schijnt zorgen de luchtkussentjes in het noppenfolie ervoor dat warmte van de zon wordt doorgegeven aan het zwembadwater. Is de buitentemperatuur juist lager dan die van het zwembadwater, en schijnt de zon niet? Dan werkt de lucht in deze luchtkussentjes juist isolerend. Het noppenfolie werkt als een isolerend afdekzeil, en zorgt ervoor dat het zwembadwater langer zijn warmte vasthoudt en minder snel afkoelt.

Noppenfolie vermindert verdamping van het water

Door het noppenfolie op het zwembadwater te laten drijven wordt de verdamping van het water tegengegaan. Een solar afdekzeil reduceert de waterverdamping met maar liefst 90%.

Noppenfolie zorgt voor minder chloorverbruik

Noppenfolie op het zwembadwater leggen kan ervoor zorgen dat je minder chloor in jouw zwembad hoeft te gebruiken. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat chloor wordt afgebroken. Hoe meer zonlicht rechtstreeks in contact komt met het zwembadwater, hoe sneller je opnieuw chloor aan het water moet toevoegen om het chloorgehalte op peil te houden. Noppenfolie op het water voorkomt direct contact tussen de zon en het water, en zorgt er dus voor dat het chloor dat in het water aanwezig is langer zijn werk kan doen.


Hoe gebruik je noppenfolie voor het zwembad?

Noppenfolie op je zwembad gebruiken is supereenvoudig. Je vouwt het noppenfolie uit en legt het met de luchtkussentjes naar beneden op het water. Vervolgens doet de zon de rest! Zorg ervoor dat aan de randen van het zwembad een beetje vrije ruimte overblijft, dat het noppenfolie niet helemaal tot aan of over de zwembadrand ligt. Dit komt de waterkwaliteit ten goede.

Heb je een groot zwembad, en dus een groot solarzeil? Dan raden we je aan een rolsysteem te gebruiken. Dit monteer je op de rand van je zwembad, en hiermee kun je vervolgens het noppenfolie makkelijk over het zwembad in- en uitrollen. Voordat je een duik wilt nemen rol je het op. Ben je klaar? Dan rol je het weer snel over het water uit en kan de zon zijn werk doen.


Welke maat noppenfolie heb ik nodig?

Bij elk solar afdekzeil staat voor welke maat zwembad het geschikt is, en of dit voor een rond of rechthoekig zwembad is. Het noppenfolie zelf is dan in werkelijkheid een aantal centimeters kleiner dan de afmeting van het zwembad. Aan de randen van het zwembad blijft zo een klein stukje water vrij. Deze vrije ruimte zorgt ervoor dat het water kan ‘ademen’, en voorkomt dat het muf wordt.


Blauw of zwart noppenfolie voor je zwembad

De zwarte solarzeilen zijn de Comfortpool Solar PRO afdekzeilen. Het zwarte noppenfolie heeft een aantal voordelen ten opzichte van het blauwe noppenfolie. Zwarte solarzeilen zijn extra dik: zwart noppenfolie is 200 micron dik in plaats van de 160 micron blauwe zeilen. Schijnt de zon, dan warmt het water sneller op met dit dikkere noppenfolie. De zwarte kleur van dit noppenfolie helpt hier ook aan mee. De extra dikte van het noppenfolie zorgt er tegelijkertijd voor dat het zwembadwater beter geïsoleerd wordt, wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor wordt de warmte van het zwembadwater langer vastgehouden.