Oplaadbare zwembadstofzuigers

Een zwembadstofzuiger is een echte aanrader om jouw zwembad schoon te houden. De stofzuiger zuigt viezigheid, zand, bladeren, takjes en kiezelsteentjes van de bodem op en filtert zelfs de kleinste vuildeeltjes uit het water. Zo is jouw zwembad in een handomdraai weer spik en span.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Toon 15

Oplaadbare zwembadstofzuigers die je zwembad optimaal schoon houden

Zwembadstofzuigers zijn nodig om de bodem en eventueel ook de wanden van je zwembad te reinigen. Wanneer je een zwembad regelmatig gebruikt, is het onvermijdelijk dat er vuil zoals zand en kleine insecten in terechtkomt. Een zwembadstofzuiger zorgt ervoor dat je zwembad schoon blijft. Het is het perfecte gereedschap om je bad snel en gemakkelijk schoon te maken. Terwijl deze het vuil opzuigt, filtert hij tegelijkertijd het water. Zo kun je in een mum van tijd weer van schoon water genieten.


Een oplaadbare stofzuiger is eenvoudig in gebruik

Een oplaadbare stofzuiger is zeer eenvoudig in gebruik, een groot voordeel is dat je geen verlengsnoeren of kabels nodig hebt en je dus makkelijk rondom het zwembad kunt lopen terwijl je het zwembad aan het stofzuigen bent en zo in alle hoekjes kunt komen. Na gebruik leg je de oplaadbare stofzuiger weer aan de lader, en het apparaat wordt weer volledig opgeladen tot het volgende gebruik!


Verschillende soorten oplaadbare stofzuigers

Oplaadbare stofzuigers zijn bij Zwembadgigant verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zo hebben we al drie varianten Comfortpool stofzuigers in ons assortiment. Van kleine stofzuigers; geschikt voor spa’s en kleine zwembaden, tot de grote stofzuigers die voor middelgrote en grote zwembaden geschikt zijn. Zoek je een iets kleiner model stofzuiger, dan is misschien een oplaadbare stofzuiger van Intex of Kokido iets voor jou. Het grootste verschil tussen de oplaadbare stofzuigers is vooral de vorm, oplaadtijd en werktijd. Bij de oplaadbare stofzuigers is vrijwel altijd een telescoopsteel nodig om de stofzuigers goed vast te kunnen houden en te kunnen gebruiken. De steel wordt niet standaard meegeleverd met de stofzuiger, deze dien je nog apart te bestellen.


De voor- en nadelen van een oplaadbare zwembadstofzuiger

  • Eenvoudig in gebruik
  • Oplaadbaar, daarna kun je de stofzuiger 40-50 minuten gebruiken
  • Geen kabels of verlengsnoeren nodig
  • Filter is makkelijk te legen na gebruik
  • Sommige modellen stofzuigers zijn maar geschikt tot een bepaalde zwembadgrootte
  • Je hebt nog wel een telescoopsteel nodig om een oplaadbare stofzuiger te gebruiken

Het reinigen en opbergen van een oplaadbare stofzuiger

De meeste oplaadbare stofzuigers zijn voorzien van een filterzak die je gemakkelijk kunt bevestigen en los kunt maken. Na het stofzuigen kun je de filterzak legen en schoonspoelen onder de kraan zodat je stofzuiger klaar is voor het volgende gebruik. Ook worden er opzetstukken geleverd bij de stofzuiger die voorzien zijn van borsteltjes die over de bodem en langs de wanden vegen om het vuil los te maken zodat het de stofzuiger in kan. Dit opzetstuk kun je ook gemakkelijk losmaken om af te spoelen. Nadat je dit hebt gedaan, bevestig je de stofzuiger aan de oplader zodat hij volledig kan opladen. Wanneer je de stofzuiger na het zwemseizoen niet meer nodig hebt en wilt opbergen, zorg er dan voor dat de filterzak leeg en schoon is, en dat er geen water of vocht meer in de stofzuiger zit. Laat de stofzuiger goed drogen aan de lucht en doe hem voor de zekerheid nog even af met een droge doek voordat je hem opbergt.