Chloorshock

Chloor shockbehandeling is een behandeling die de kwaliteit van het zwembadwater herstelt, zodat u kunt genieten van een heerlijk helder en fris zwembad. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het desinfectiepoeder te gebruiken als continue dosering. Je gebruikt dit dan in plaats van chloortabletten. Zo blijft jouw zwembadwater een heel seizoen schoon!

Waterproblemen verhelpen met een chloorshock

Heb je last van groen of bruin water door algen? Schuimt het water veel zonder dat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak te vinden is? Heb je andere waterproblemen? Dan is het goed mogelijk dat jouw zwembad een chloor shock behandeling nodig heeft. De chloor schokbehandeling is een behandeling die de kwaliteit van je zwembadwater herstelt, zodat je daarna weer een heerlijk helder en fris zwembad kunt duiken!

Granulaat

Het desinfecterende materiaal voor de shock behandeling komt in de vorm van granulaat. Het poeder lost snel op in zowel hard als zacht water. Het granulaat is te bestellen in verpakkingen van 1 kg, 2,5 kg, 5 kg en 10 kg. Welke hoeveelheid je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je bad en of je het granulaat ook inzet als onderhoudsdosis. Zo heeft het grootste bad wel 750 gram nodig voor een shockbehandeling, de kleinste baden maar zo’n 50 gram.

Onderhoudsdosis

Je kunt er ook voor kiezen om het desinfectiepoeder wat gebruikt wordt voor de schokbehandelingen te gebruiken als continue dosering. Je gebruikt dan het chloorgranulaat in plaats van chloortabletten. Om de dag voeg je een aantal gram toe aan het water. Dit gaat hetzelfde in zijn werk als bij een shock dosering. Het voordeel is dat granulaat sneller oplost als chloortabletten.

Waterbalans

Voordat je een chloor shock gaat uitvoeren, dien je altijd de pH-waarde van het water te controleren. Wanneer de chemische balans van het water niet in orde is, kunnen chloor en anti-alg middelen hun werk niet doen. Test de pH-waarde van het water met teststrips. De pH-waarde moet tussen 7,0 en 7,6 liggen. 7,2 is de perfecte waarde! Voeg bij een te hoge of te lage waarde pH-min of pH-plus toe.

Gebruik

Los de benodigde hoeveelheid granulaat eerst op in een emmer met lauwwarm water voordat je het aan het zwembad toevoegt. Voeg daarbij het chloorgranulaat toe aan het water, en niet andersom. Het is niet verstandig om na een shockbehandeling direct te gaan zwemmen! Wacht ten minste 12 uur, voordat je weer in het water gaat. We raden daarom aan om de behandeling in de avond te doen. Na het toevoegen van de shock behandeling laat je de filterpomp lang draaien, zodat het chloor zich snel door het water kan verspreiden en daar zijn werk kan doen.

Zoutwatersysteem

Als je een zoutwatersysteem hebt, is een chloorshock meestal niet nodig. Door midden van de boost-functie kan het systeem meer chloride produceren. Daarmee bereik je hetzelfde effect als met een chloorshock.