Chloor zwembad

Producten 1-30 van 40

Van hoog naar laag sorteren
 1. Interline Chloortabletten 90Long 20gr/1kg
  SALE
  -13%

  ✓ Chloortabletten voor kleinere zwembaden
  ✓ Beschermt tegen bacteriën en algen

  Aanbiedingsprijs € 22,50 Normale prijs € 25,95
  Direct leverbaar
 2. Interline Chloortabletten 90Long 20gr/2.5kg

  ✓ Chloortabletten voor kleinere zwembaden
  ✓ Beschermt tegen bacteriën en algen

  € 46,50
  Direct leverbaar
 3. Interline Chloortabletten - Long90 200gram/5kg
  SALE
  -14%

  ✓ Chloortabletten voor grotere zwembaden
  ✓ Beschermt tegen bacteriën en algen

  Aanbiedingsprijs € 86,00 Normale prijs € 99,95
  Direct leverbaar
 4. Chloortabletten - Long90 200gram/10kg

  ✓ Chloortabletten voor grotere zwembaden
  ✓ Beschermt tegen bacteriën en algen

  € 164,95
  Direct leverbaar
Pagina
per pagina
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar

Genieten van schoon en helder zwemwater

Schoon water is essentieel voor elk zwembad. Wanneer een zwembad langer staat, wordt het water een voedingsbodem voor zichtbaar en onzichtbaar vuil zoals algen, bacteriën en schimmels. Om veilig en hygiënisch te kunnen zwemmen zijn zwembadchemicaliën onmisbaar. Hiermee is het mogelijk om een zwembad een seizoen lang met hetzelfde water te laten staan. Dat is vooral een uitkomst bij de grotere zwembaden. Het bespaart namelijk vele liters water omdat het water anders erg vaak ververst moet worden.

Zwembadchloor

Het gebruik van chloor is de bekendste manier om ervoor te zorgen dat het zwembadwater hygiënisch blijft. Het chloor doodt de bacteriën en algen. In ons assortiment vind je chloortabletten in verschillende maten, en ook chloorgranulaat. Dat laatste gebruik je wanneer je snel resultaat nodig hebt. Voor normaal gebruik zijn de chloortabletten uiterst geschikt. Er zijn daarin verschillende maten. 20 grams tabletten zijn de standaard. Voor de grote zwembaden gebruik je 200 grams tabletten en voor spa’s zijn de mini tabs handig.

Waterkwaliteit

Willen desinfectiemiddelen zoals chloor goed werken, is het belangrijk dat de waterkwaliteit ook goed is. Anders zal er alsnog groen of troebel water ontstaan. De kwaliteit van je zwembadwater meet je door middel van teststrips. Daarop kun je verschillende dingen aflezen, zoals de pH-waarde en de alkaliniteit. Zorg ervoor dat deze waardes binnen de marges vallen. Valt jouw water daar buiten? Dan hebben verschillende producten die ervoor zorgen dat jouw waterkwaliteit weer op niveau komt.

Chloor toevoegen

Voeg chloortabletten nooit direct aan het water toe, maar gebruik daarvoor een hulpmiddel zoals een chloordrijver, een automatische chloor dispenser of de skimmermand van het zwembad. Zo voorkom je verkleuring van de zwembadliner.

Dosering

Hoeveel chloor je zwembad nodig heeft, hangt af van de waterinhoud van het bad. Om je te helpen hebben we een handig doseerschema(LINK). Hierin kun je gemakkelijk aflezen wat jouw zwembad nodig heeft. Onthoud dat dit richtlijnen zijn, en houd ook altijd zelf in de gaten wanneer het nodig is, chloor bij te vullen. Zo kunnen zelfs de weersomstandigheden de werking van het chloor beïnvloeden.

Genieten van je zwembad

Om het jou makkelijk te maken hebben we ook Chloor Starterspakketten in ons assortiment. Daarmee kun je heel gemakkelijk met chloor starten. Maar let op! Wanneer je chloor toevoegt aan het water, kun je er nog niet direct in zwemmen. Het beste is om minimaal 6 uur te wachten. Daarom raden wij aan om het chloor ’s avonds toe te voegen, zodat je altijd direct een duik kunt nemen als je daar zin in hebt!