Chloor zwembad

Hoe blijft jouw zwembadwater schoon en helder? Een handig middel hiervoor is chloor. Chloor wordt gebruikt voor het desinfecteren van het zwembadwater. Chloor is er in veel soorten; tabletvorm, poedervorm en in vloeibare vorm. Om het chloor aan het water toe te voegen kun je een hulpmiddel zoals een chloordrijver gebruiken. Met het juiste gebruik van chloor is het mogelijk om een zwembad een seizoen lang met hetzelfde water te laten staan!

Producten 1-30 van 42

Van hoog naar laag sorteren
 1. Interline Chloortabletten 90Long 20gr/1kg
  SALE
  -10%
  •  Chloortabletten voor kleinere zwembaden
  •  Beschermt tegen bacteriën en algen
  Van € 24,99 Voor € 22,50
 2. Chloortabletten voor zwembad | Long90 200gram/5kg
  SALE
  -5%
  •  Chloortabletten voor grotere zwembaden
  •  Beschermt tegen bacteriën en algen
  Van € 90,50 Voor € 86,00
Pagina
per pagina
Veelgestelde vragen
 • Met chloortabletten desinfecteer je je zwembadwater, op deze manier voorkom je bacteriën en algengroei in je zwembad en blijft je zwemwater schoon en helder. Als je geen chloor in je zwembad gebruikt, kun je dus eigenlijk je water niet lang schoon en bacteriën vrij houden en dit is niet goed voor je gezondheid. Chloor bestaat in tabletvorm en in poedervorm. De poedervorm is een snel werkende chloorshock zoals we dit noemen. Je water krijgt dan een chloor boost en kan binnen enkele uren weer schoon en helder zijn.
 • De chloortabletten zijn in verschillende groottes verkrijgbaar, voor een groot zwembad heb je meer of grotere chloortabletten nodig dan wanneer je een spa of klein zwembad hebt. Hoe groter het tablet, hoe langzamer het oplost en hoe meer chloor het bevat. De 2,7 mini tabletten zijn zeer snel oplosbaar en hierdoor geschikt voor spa’s en mini zwembaden tot 800 liter water inhoud. De 20 grams tabletten zijn langzaam oplosbaar en geschikt voor kleine tot middelgrote zwembaden, vanaf 800 tot 20.000 liter water inhoud. De 200 grams tabletten zijn geschikt voor de grote zwembaden, vanaf 20.000 liter water inhoud.
 • Om de juiste dosering chloortabletten toe te voegen aan je zwembad, kun je de dosering op de verpakking aanhouden. Gemiddeld doet een 20 en 200 grams tablet er ongeveer 5-7 dagen over om op te lossen. Zodra het tablet opgelost is, voeg je een nieuw tablet toe in de chloordrijver. Ook is het belangrijk om je chloorwaarde te blijven testen met een teststrip, wanneer je ziet dat jouw chloorwaarde erg gezakt is, is het verstandig om al een nieuw tablet toe te voegen.
 • Chloor is er in veel soorten; tabletvorm, poedervorm en in vloeibare vorm. Let er op dat je chloor gebruikt dat uitsluitend voor zwembaden bedoeld is. Je kunt niet zomaar alle soorten in het zwembad gebruiken, zo kun je chloor dat gebruikt wordt voor het schoonmaken absoluut niet toevoegen aan je zwemwater. Als je chloor zoekt, zoek dan echt naar zwembad chloor of laat je hierin goed adviseren.
 • Je teststrip kan weleens een hoge chloorwaarde aangeven, dit kan bijvoorbeeld doordat er te veel chloortabletten zijn toegevoegd, of je het zwembad langere tijd hebt afgedekt en niet hebt gebruikt. Chloor verdampt en vervliegt namelijk uit het water. Wanneer je zwembad lange tijd afgedekt is geweest, kan het chloor niet volledig verdampen. Het beste is om tijdelijk geen chloor toe te voegen en je zwembad overdag niet af te dekken. Je zult vanzelf zien dat na een aantal dagen de chloorwaarde weer zakt en op peil komt.
 • Zout wordt via een zoutwatersysteem omgezet in natuurlijk chloor. Deze soort chloor is minder sterk van geur en minder prikkend voor de huid en ogen dan chloortabletten. Zout is daarom een geschikt alternatief wanneer jij geen gebruik wilt maken van sterke chloortabletten. Beiden desinfecteren het water wel op de juiste manier. Chloor voeg je wekelijks toe aan het water, en is in aanschaf iets goedkoper dan zout en een zoutwatersysteem. Het zoutwatersysteem regelt zelf de afgifte van chloor, en zal een melding geven wanneer het zout bijgevuld moet worden.
Gobbo FAQ

Genieten van schoon en helder zwemwater

Schoon water is essentieel voor elk zwembad. Wanneer een zwembad langer staat, wordt het water een voedingsbodem voor zichtbaar en onzichtbaar vuil zoals algen, bacteriën en schimmels. Om veilig en hygiënisch te kunnen zwemmen zijn zwembadchemicaliën onmisbaar. Hiermee is het mogelijk om een zwembad een seizoen lang met hetzelfde water te laten staan. Dat is vooral een uitkomst bij de grotere zwembaden. Het bespaart namelijk vele liters water omdat het water anders erg vaak ververst moet worden.

Zwembadchloor

Het gebruik van chloor is de bekendste manier om ervoor te zorgen dat het zwembadwater hygiënisch blijft. Het chloor doodt de bacteriën en algen. In ons assortiment vind je chloortabletten in verschillende maten, en ook chloorgranulaat. Dat laatste gebruik je wanneer je snel resultaat nodig hebt. Voor normaal gebruik zijn de chloortabletten uiterst geschikt. Er zijn daarin verschillende maten. 20 grams tabletten zijn de standaard. Voor de grote zwembaden gebruik je 200 grams tabletten en voor spa’s zijn de mini tabs handig.

Waterkwaliteit

Willen desinfectiemiddelen zoals chloor goed werken, is het belangrijk dat de waterkwaliteit ook goed is. Anders zal er alsnog groen of troebel water ontstaan. De kwaliteit van je zwembadwater meet je door middel van teststrips. Daarop kun je verschillende dingen aflezen, zoals de pH-waarde en de alkaliniteit. Zorg ervoor dat deze waardes binnen de marges vallen. Valt jouw water daar buiten? Dan hebben verschillende producten die ervoor zorgen dat jouw waterkwaliteit weer op niveau komt.

Chloor toevoegen

Voeg chloortabletten nooit direct aan het water toe, maar gebruik daarvoor een hulpmiddel zoals een chloordrijver, een automatische chloor dispenser of de skimmermand van het zwembad. Zo voorkom je verkleuring van de zwembadliner.

Dosering

Hoeveel chloor je zwembad nodig heeft, hangt af van de waterinhoud van het bad. Om je te helpen hebben we een handig doseerschema(LINK). Hierin kun je gemakkelijk aflezen wat jouw zwembad nodig heeft. Onthoud dat dit richtlijnen zijn, en houd ook altijd zelf in de gaten wanneer het nodig is, chloor bij te vullen. Zo kunnen zelfs de weersomstandigheden de werking van het chloor beïnvloeden.

Genieten van je zwembad

Om het jou makkelijk te maken hebben we ook Chloor Starterspakketten in ons assortiment. Daarmee kun je heel gemakkelijk met chloor starten. Maar let op! Wanneer je chloor toevoegt aan het water, kun je er nog niet direct in zwemmen. Het beste is om minimaal 6 uur te wachten. Daarom raden wij aan om het chloor ’s avonds toe te voegen, zodat je altijd direct een duik kunt nemen als je daar zin in hebt!