Chloordrijvers

Een chloordrijver is de ideale accessoire bij het gebruik van chloor in jouw zwembad. Tijdens het dobberen geeft hij chloor af aan het zwemwater. Dit drijvende dispenser is gemakkelijk te gebruiken. Tijdens het zwemmen is het belangrijk om de dispenser uit het water te halen. Dankzij de goede kwaliteit gaat een chloordrijver jarenlang mee!

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Handige accessoire: de chloordrijver

Om je zwembad schoon en vrij van algen te houden, kun je kiezen voor het gebruik van chloor. De ideale accessoire die jou daarbij helpt is de chloordrijver! Terwijl de chloordrijver rustig in het zwembad dobbert, geeft hij chloor af aan het water. Op deze manier houdt hij het water in je zwembad in optimale conditie, zodat je te allen tijde een frisse duik kunt nemen.

Gereguleerde afgifte

Hoe gebruik je nu zo’n drijvende dispenser? Dat is eenvoudig: je opent het deksel bovenop en vult de doseerdrijver met langzaam oplosbare chloortabletten. Daarna leg je de chloordrijver simpelweg in het zwembadwater. Vervolgens zal de chloordrijver langzaam het aanwezige chloor aan het water afgeven en wordt dit door je zwembad verspreid. Met de verstelbare draairing kun je precies controleren hoeveel chloor er vrijkomt.

Werking en bijvullen

De chloordrijver kun je in principe altijd in het zwembad laten dobberen. Dit is juist goed, zodat de hoeveelheid chloor in het zwembad altijd op peil blijft en het chloor zijn optimale werking heeft. Zodra de tabletten opgelost zijn, moet je weer nieuwe tabletten toevoegen. Controleer dat dus tijdig! Normaal gesproken duurt het zo’n 5 dagen totdat de tabletten opgelost zijn.

Materiaal en kwaliteit

De chloordrijvers worden van een duurzame, niet-corrosieve kunststof gemaakt. Daardoor zijn ze sterk en slijtvast en gaan ze jarenlang mee. Ook zorgt een chloordrijver voor het behoud van je zwembad. Hij voorkomt dat je zwembad kan verkleuren doordat een chloortablet ergens tegenaan ligt.

Zwemmen met chloordrijver?

Alleen als je gaat zwemmen, haal je de chloordrijver uit het water. Daarvoor zijn verschillende redenen. Chloor moet je altijd buiten het bereik van kinderen houden. Geconcentreerd contact moet je daarom altijd voorkomen. Daarnaast zorgt zwemmen en rondspetteren voor veel beweging in het zwembad. Dit zorgt ervoor dat de houder het chloor niet langzaam en regelmatig kan afgeven. Ben je klaar met zwemmen? Dan plaats je de drijvende dispenser weer terug in het water.

Verschillende varianten

Niet elke chloordrijver is geschikt voor elk zwembad. De grootte van het zwembad is van belang voor de keuze van de houder. De kleine chloordrijver is geschikt voor kleinere baden tot ongeveer 366 cm doorsnee . De grote chloordrijver gebruik je bij baden die groter zijn dan 366 cm doorsnee. Daarnaast is er ook een spreciale spa chloordrijver. Deze gebruik je in spa’s zonder ingebouwd zoutwatersysteem. De spa chloordrijver is mooi gestileerd qua design en past goed bij de Intex opblaasbare jacuzzi’s.