Chloorgranulaat

Dit granulaat is een chloormiddel in poedervorm. Het poeder lost snel op in water. Daarom is dit desinfectiemiddel geschikt om op verschillende manier gebruikt te worden. Chloorgranulaat wordt het vaakst ingezet bij een schockbehandeling van het zwembadwater, maar werkt ook uitstekend als onderhoudsdosering of als allereerste dosering.

Wat is chloorgranulaat?

Chloorgranulaat is een desinfectiemiddel voor zwembaden in poedervorm. De kleine korreltjes lossen snel op en zowel hard als zacht water. Daardoor is het chloorgranulaat op verschillende manieren te gebruiken: Als eerste dosering bij het gereedmaken van het zwembad in het voorjaar, als shockbehandeling wanneer het zwembadwater erg uit balans is en ook als onderhoudsbehandeling.

Chloorgranulaat aan het water toevoegen

Om het chloorgranulaat aan het water toe te voegen gebruik je het beste een 10 liter emmer met lauwwarm water. Hier los je het granulaat in op, maximaal 250 gram per keer. Voeg daarbij altijd het chloor toe aan het water en niet andersom. De emmer met de chlooroplossing voeg je daarna toe aan het zwembad. Vervolgens laat je de filterpomp draaien, zodat het chloor gelijkmatig door het zwembad verdeeld wordt. Je kunt nu nog niet meteen in het zwembad duiken! Wacht minimaal 12 uur met zwemmen nadat je granulaat aan het water hebt toegevoegd. Het is daarom het handigst om het granulaat ’s avonds toe te voegen.

Dosering

Via deze link vind je een handig overzicht voor het doseren van het chloorgranulaat. Zo heb je voor een shockbehandeling meer granulaat nodig dan bij een eerste dosering. Bij een onderhoudsdosering gebruik je het granulaat in plaats van chloortabletten. Hierbij gebruik je nog minder granulaat per keer.

Waterkwaliteit testen

Het is bij een schema altijd belangrijk om deze niet klakkeloos te volgen, maar ook altijd in de gaten te houden welke signalen je zwembad geeft. Dit doe je onder ander door regelmatig de kwaliteit van je zwembadwater te testen met teststrips.

Verpakkingen

Je kunt het granulaat bestellen in verpakkingen van 1 kg, 2,5 kg, 5 kg en 10 kg. Welke verpakking voor jou het beste is, hangt er vanaf hoe groot je bad is en hoe je het granulaat wilt gebruiken.