Chloortabletten

Chloortabletten zorgen ervoor dat jouw zwembadwater van goede kwaliteit blijft. Het is belangrijk voor jouw gezondheid dat het zwemwater schoon en helder is. In ons assortiment hebben wij verschillende maten chloortabletten. Zo kun je de dosering optimaliseren en aanpassen aan jouw zwembadformaat.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Interline Chloortabletten 90Long 20gr/1kg
  SALE
  -10%
  •  Chloortabletten voor kleinere zwembaden
  •  Beschermt tegen bacteriën en algen
  Van € 24,99 Voor € 22,50
 2. Chloortabletten voor zwembad | Long90 200gram/5kg
  SALE
  -5%
  •  Chloortabletten voor grotere zwembaden
  •  Beschermt tegen bacteriën en algen
  Van € 90,50 Voor € 86,00
per pagina

Schoon zwembadwater met behulp van chloortabletten

Om echt plezier te kunnen hebben van je eigen zwembad, is het essentieel dat het water schoon en helder is. De juiste waterkwaliteit zorgt er ook voor dat je een heel seizoen lang kunt gebruiken. Met zwembadchloor kun je er voor zorgen dat jouw zwemwater schoon en hygiënisch is. Het chloor voeg je in de regel toe door middel van chloortabletten.

Soort water

Zwembadonderhoud start al met het moment dat je jouw zwembad gaat vullen. Het soort water wat wordt gebruikt heeft namelijk veel effect op de werkzaamheid van de chloortabletten. We raden aan om altijd leidingwater te gebruiken. Regenwater of grondwater kunnen tot onverwachte reacties leiden, bijvoorbeeld dat het water bruin wordt.

Waterkwaliteit

Voordat je begint met het toevoegen van chloortabletten moet je altijd eerst de waterkwaliteit controleren. Test de pH-waarde van het water met teststrips. De pH-waarde moet tussen 7,0 en 7,6 liggen. 7,2 is de perfecte waarde! Voeg bij een te hoge of te lage waarde pH-min of pH-plus toe. Wanneer de chemische balans van het water niet in orde is, kunnen chloor en anti-alg middelen hun werk niet doen.

Soorten Chloortabletten

Chloortabletten komen in verschillende maten. Zo heb je 200 grams tabletten, die worden gebruikt voor de grote baden. Voor deze chloortabletten heb je een grote chloordrijver nodig. Met de 20 grams tabletten kun je dan weer preciezer doseren, waardoor ze geschikt zijn voor kleinere en middelgrote baden. De mini tabs zijn handig voor spa’s en zwembaden tot zo’n 8000 liter. Alle tabletten zijn geschikt voor zowel zacht als hard water.

Doseerschema

Voor de precieze dosering van de chloortabletten is er een handig doseerschema. Hierop kun je aan de hand van je type zwembad en het formaat aflezen hoeveel chloortabletten je nodig hebt. Houdt wel in de gaten dat dit een indicatie is! Weersomstandigheden, de mate van gebruik etc. kunnen van invloed zijn op de benodigde dosering. Het is daarom niet mogelijk een vaste regel voor alle situaties te geven. Houd altijd zelf het chloorgehalte in de gaten. Dat hoort tussen de 2 en 5 ppm te zijn.

Oplostijd

De precieze oplostijd van de chloortabletten kan enigszins verschillen, het hangt namelijk af van de manier waarop je doseert. In de chloordrijver kan het wel 5 dagen duren voordat een 20 grams of 200 grams chloortablet is opgelost. Plaats je de tablet echter in de skimmermand, dan varieert de oplostijd tussen 3 tot 5 dagen. Ook de capaciteit van de filterpomp is van invloed op de oplostijd.