Chloortabletten 200 gram

Chloortabletten zijn onmisbaar voor je zwemwater. Door chloortabletten in je zwembad te gebruiken, houdt je het water helder en schoon en hierdoor kun jij optimaal genieten van je zwembad en zorgen voor meer zwemplezier. Chloor voorkomt algengroei en doodt de bacteriën, en de tabletten zijn ook nog eens eenvoudig in gebruik. Je voegt ze toe aan een chloordrijver, laat het ronddrijven in het water en de tabletten doen hun werk!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Schoon zwemwater met behulp van chloortabletten

Om echt plezier te kunnen hebben van je eigen zwembad, is het essentieel dat het water schoon en helder is. De juiste waterkwaliteit zorgt er ook voor dat je een heel seizoen lang kunt gebruiken. Met zwembadchloor kun je er voor zorgen dat jouw zwemwater schoon en hygiënisch is. Het chloor voeg je in de regel toe door middel van chloortabletten.


Soort water

Zwembadonderhoud start al met het moment dat je jouw zwembad gaat vullen. Het soort water wat wordt gebruikt heeft namelijk veel effect op de werkzaamheid van de chloortabletten. We raden aan om altijd leidingwater te gebruiken. Regenwater of grondwater kunnen tot onverwachte reacties leiden, bijvoorbeeld dat het water bruin wordt.


Waterkwaliteit

Voordat je begint met het toevoegen van chloortabletten moet je altijd eerst de waterkwaliteit controleren. Test de pH-waarde van het water met teststrips. De pH-waarde moet tussen 7,0 en 7,6 liggen. 7,2 is de perfecte waarde! Voeg bij een te hoge of te lage waarde pH-min of pH-plus toe. Wanneer de chemische balans van het water niet in orde is, kunnen chloor en anti-alg middelen hun werk niet doen.


Chloortabletten 200 gram

De 200 grams chloortabletten zijn geschikt voor grote zwembaden, de tabletten lossen heel langzaam op en zijn makkelijk te doseren. Je dient de tabletten in een grote chloordrijver te doen en via de chloordrijver wordt het chloor verdeeld en opgenomen in het water. Hoeveel chloortabletten je precies nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel liter water je in je zwembad hebt en kun je terug zien in het doseerschema. Chloortabletten van 200 gram gaan ongeveer 5 dagen mee, hierna dien je nieuwe tabletten in de drijver toe te voegen. Laat de chloortabletten eerst volledig oplossen voordat je nieuwe tabletten aan het water toevoegt om een té hoge chloorwaarde te voorkomen.