Spa onderhoud & accessoires

Creëer een gezellige sfeer met de Spa LED verlichting of gebruik heerlijk ruikende Spa geurtjes voor nóg meer ontspanning. Het enige wat je hoeft te doen is genieten... Na gebruik onderhoud je jouw Spa en water met de juiste onderhoudsproducten, zo heb jij lange tijd veel plezier van je opblaasbare Spa.

Producten 1-30 van 77

Van hoog naar laag sorteren
 1. Interline Chloortabletten 90Long 20gr/1kg
  SALE
  -10%
  •  Chloortabletten voor kleinere zwembaden
  •  Beschermt tegen bacteriën en algen
  Van € 24,99 Voor € 22,50
Pagina
per pagina

Onderhoud van je opblaasbare Spa

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je Spa is het nodig om je Spa goed te onderhouden. Dit doe je door de waterkwaliteit op peil te houden zodat je filterpomp ook lang mee gaat. Niet alleen de werking van de filterpomp en kwaliteit van het water is belangrijk, ook het onderhouden van het opblaasbare bad is een belangrijk iets. Met een goed onderhouden Spa heb jij er jaren lang plezier van.

Onderhoud van het water in de opblaasbare Spa

Niets is fijner dan te kunnen ontspannen in je opblaasbare Spa met schoon en helder water, toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, buiten het gebruik van chloor of zout om, om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je Spa water.

Test het water dagelijks.

Wanneer je waterwaardes op peil zijn is dit alleen maar goed, maar zakt of stijgt je pH waarde of chloorwaarde, dan moet je gelijk ingrijpen om erger te voorkomen.

Spoel 1-2 keer per week de filtercartridge schoon.

De filtercartridge kun je het beste een keer per maand vervangen voor een juiste werking van je filtersysteem.

Neem een douche voor het gebruik van de opblaasbare Spa.

Zo spoel je resten van wasmiddel en wasverzachter uit je badkleding. Dit is namelijk een grote boosdoener voor het water. Resten van verzorgingsproducten voor het haar of lichaam spoel je het beste ook even weg tijdens een douche vooraf.

Ververs het water eens in de acht weken.

Om een biofilm laagje of andere bacteriën in je Spa bad en filterpomp leidingen te voorkomen, is het het beste om eens in de acht weken het water te verversen. Terwijl het bad leeg is, kun je de binnenkant van het bad gelijk even schoon schrobben met een schoonmaakborstel of scrubhandschoen.

 

Onderhoudsproducten voor het water

Om je waterkwaliteit goed op peil te houden kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van chloortabletten of zout als je een opblaasbare Spa met zoutwatersysteem hebt. Chloor desinfecteert het water en voorkomt algen- en bacteriën groei. Met de Comfortpool SPA fresh 5-in-1 kun je ervoor zorgen dat je wel tot 50% minder chloor nodig hebt in je Spa. Dit product houdt het water helder en voorkomt vele andere nare dingen in het water zoals de ontwikkeling van bacteriën, slijm en kalkaanslag. Dit product is een onderhoudsbehandeling welke iedere 2 weken herhaald moet worden.

Heb je last van algengroei of een schommelende pH waarde? Dan zijn daar natuurlijk ook onderhoudsproducten voor te krijgen, je vindt ze terug op onze productpagina. Reinigingssponzen kun je in het water laten drijven, deze sponzen nemen vuil en oliën op uit het water. Om drijvende vuiltjes uit het water te verwijderen kun je gebruik maken van een schepnet of een Comfortpool G3 oplaadbare spa- en zwembadstofzuiger.

 

Accessoires voor jouw opblaasbare Spa

Voor de ultieme ontspanning kunnen diverse accessoires natuurlijk niet ontbreken. Met de bekerhouders kun jij je favoriete drankje altijd bij de hand hebben, gebruik van hoofdsteunen maakt het nog relaxter en Spa verlichting zorgt voor nog meer sfeer. Je kunt natuurlijk zelf weten hoeveel accessoires jij gebruikt bij je Spa, niets is te gek.