Reguliere afdekzeilen

Een afdekzeil is onmisbaar om jouw zwembad schoon te houden! Het afdekzeil voorkomt bladeren, takjes en ander vuil in jouw zwembadwater. Na het zwemmen bevestig je het zeil gemakkelijk over het zwembad. In het afdekzeil zitten kleine gaatjes zodat het water kan blijven ademen. Hierdoor blijft je zwemwater lekker fris.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Met een afdekzeil voorkom je vuil in je zwembad, denk hierbij aan blaadjes, takjes en insecten die in het water vallen. Wanneer je het zwembad afdekt als er geen gebruik van wordt gemaakt kun je het meeste vuil in je zwembad tegenhouden. Of je een afdekzeil wilt gebruiken is natuurlijk je eigen keus, maar het scheelt wel weer schoonmaakwerk en onderhoud van je zwembad. Bij veel zwembaden zit al een afdekzeil in het pakket inbegrepen, als dit bij jouw zwembad niet het geval is kun je voor een paar euro al een geschikt afdekzeil voor je zwembad bestellen.
  • Een afdekzeil gebruik je vooral om je zwembad af te dekken tegen vuil in het water, een solarzeil laat je op het water drijven en warmt met behulp van de zon het water op. Een regulier afdekzeil heeft deze opwarmfunctie niet. Dit is dan ook het grote verschil tussen de twee afdekzeilen. Je kunt ze wel tegelijkertijd gebruiken, want het afdekzeil span je om de randen van het bad heen en het solarzeil blijft drijven.
  • De optie om een afdekzeil op maat te laten maken voor jouw zwembad hebben we helaas niet. De afdekzeilen die wij in ons assortiment hebben zijn uitsluitend bedoeld voor Intex zwembaden, ook zijn de zeilen speciaal voor de afmetingen van die zwembaden gemaakt. We raden niet aan om een zeil op maat te knippen, omdat er in de zeilen een bevestigingskoord verwerkt zit.
  • Afdekzeilen bevatten een aantal gaatjes zodat het water kan blijven ademen, er geen regenwater in het zeil blijft staan waardoor het door gaat hangen en zodat de chloorgassen kunnen ontsnappen, zodat de chloorwalm niet volledig onder het zeil blijft hangen. De gaten zijn geen fabrieksfouten, maar zijn juist een groot voordeel voor je zwemwater.
  • Wij volgen het advies van de fabrikant op, en dat is om de zwembaden en zeilen niet te gebruiken tijdens de winter, het beste is dus om je zwembad en zeil volledig af te drogen en op te bergen in een vorsvrije ruimte. Het materiaal kan niet tegen de vorst en als je product hierdoor schade krijgt valt dit niet onder de garantie.
Gobbo FAQ