Opblaasbare Spa

Opblaasbare Spa's

Opblaasbare Spa

Ontdek ultieme ontspanning met onze opblaasbare Spa's. Een oase van rust en wellness, gewoon binnen handbereik! Geniet van warm water, therapeutische bubbels en krachtige massagestralen. Met een opblaasbare Spa haal je de ultieme comfortervaring in huis, zonder gedoe en met optimaal gebruiksgemak. Je kunt de Spa opzetten en opbergen waar en wanneer je maar wilt. Dankzij de ingebouwde opblaaspomp is zelf oppompen of opblazen niet nodig. De filterpomp zorgt ervoor dat het water altijd fris en schoon is, terwijl de chloordrijver of het zoutwatersysteem je helpt om een perfecte waterbalans te behouden. Het enige wat jij hoeft te doen is… genieten!

Welke afmeting Spa zoek je?

 

Verschillende type Spa's

 

Accessoires, onderhoud & meer

 

Veelgestelde vragen
  • Een opblaasbare Spa gebruiken is niet gratis. De filterunit filtert en verwarmt het water, en er moeten bubbels en massagestralen worden geproduceerd. Bij gemiddeld gebruik verbruikt een opblaasbare Spa 5 à 15 kW aan stroom per dag. Afhankelijk van de energieprijzen kun je grofweg zeggen dat een opblaasbare Spa ongeveer €1,50 per dag kost, mits het buiten warmer is dan 15 °C.
  • Dek de Spa af wanneer je hem niet gebruikt, en verwijder regelmatig takjes en bladeren met een schepnet of stofzuigertje. Om het water schoon te houden zet je regelmatig de filterpomp aan om het water in beweging te houden, dit voorkomt de groei van algen en bacteriën. Daarnaast moet je het water desinfecteren om het hygiënisch en veilig te houden, dit kan je doen met chloor of zwembadzout.
  • Warm water is helaas een goede broedplaats voor bacteriën, algen en schimmels. Het schoon en helder houden van het water doe je met de filterpomp en zwembadchemicaliën zoals chloor. Maar alsnog raden we je aan om in ieder geval eens in de 3 maanden het water in de opblaasbare Spa volledig te vervangen. Het water wordt na verloop van tijd muffig, en zit dan vol dode bacteriën en uitgewerkte chemicaliën.
  • We raden je aan om je opblaasbare Spa in de winter op te bergen, en niet buiten te laten staan. Wanneer het te koud wordt kan het water in de leidingen van de Spa bevriezen. Bevroren water zet uit en kan zo de leidingen en pomp, en zelfs de opblaasbare wand beschadigen. Berg de opblaasbare Spa daarom op wanneer de buitentemperatuur onder de 5°C zakt.
Gobbo FAQ

Opblaasbare Spa

Een opblaasbare Spa zorgt voor ontspanning van spieren en geest. Relaxen in heerlijk warm water, omringd door duizenden therapeutische warme bubbels of krachtige massagestralen. De Intex PureSpa opblaasbare Spa's zijn een combinatie van ultiem comfort met optimaal gebruiksgemak. Je kunt de opblaasbare hottub opzetten en opbergen waar en wanneer je maar wilt. Dankzij de ingebouwde opblaaspomp is zelf oppompen of opblazen niet nodig. De filterpomp houdt het water schoon, samen met de chloordrijver of het zoutwatersysteem. dus het enige wat jij hoeft te doen is… genieten!Intex PureSpa Deluxe opblaasbare Spa

Heerlijk warm water, tot 40°C in uw opblaasbare Spa

Aan de opblaasbare Spa zit een motorunit vast, hierin bevindt zich naast de filterpomp en de opblaaspomp ook het verwarmingselement. Deze warmt het water in de opblaasspa op tot een heerlijk comfortabele temperatuur en zorgt er vervolgens voor dat het water op temperatuur blijft. Je kunt de gewenste watertemperatuur eenvoudig instellen om het bedieningspaneel, tussen de 20° en 40°C. Wat is jouw ideale watertemperatuur? Bij de meest luxe modellen kun je de watertemperatuur zelfs instellen via een app op je telefoon of tablet. Begin de opblaasbare Spa alvast op te warmen, zodat je in een warm bad kunt stappen zodra je thuis bent. Dat is pas luxe!Fiber-Tech® constructie voor stevige wanden

De wanden en bodem van de Intex opblaasbare Spa's zijn gemaakt van zeer sterk materiaal, namelijk drie lagen dik gelamineerd pvc. Het is een opblaasproduct, maar is door de stevigheid van het materiaal zeer duurzaam en bestand tegen een stootje. De binnenkant van de wanden zijn niet alleen gevuld met lucht maar ook met duizenden polyester vezels die van de ene naar de andere kant lopen, de zogenaamde Fiber-Tech® technologie. Dit maakt de wanden zo stevig dat je op de rand kunt zitten zonder dat hij inzakt.


Opblaasbare Spa met Fiber-Tech technologie


Welke opblaasbare Spa kies je?

Opblaasbare Spa's zijn er in verschillende modellen, maten en vormen. Wat is de perfecte Spa voor jou? En waar moet je op letten?

Hoe groot?

Met hoeveel personen wil je tegelijk in de opblaasbare Spa kunnen? Met z’n tweeën, of met het hele gezin? Bij elke opblaasbare Spa staat een maximaal aantal personen aangegeven dat in de Spa past: 4, 6 of 8 personen. Let er wel op dat dit het maximale aantal personen is, wanneer je wat ruimte en bewegingsvrijheid wilt kun je het beste een iets meer capaciteit nemen.

Bubbels of massagestralen?

De meeste opblaasbare Spa's zijn voorzien van bubbeljets, uit kleine openingen in de wand komen dan warme bubbels omhoog bubbelen voor een heerlijke bubbelmassage. Sommige opblaasbare Spa hebben naast deze bubbelfunctie ook nog massagestralen, waarbij krachtige jetstralen vanuit de zijkant van de Spa stromen die het lichaam masseren.

Welke vorm en kleur?

Welk model past het best bij jouw smaak, en bij jouw tuin of terras? Je kunt kiezen voor de standaard ronde Spa, maar er zijn ook vierkante opblaasbare Spa's. Ook qua kleur valt er wat te kiezen. Ga je voor beige, blauw of zwart in een effen kleur, of kies je juist voor een motief op de wanden zoals bij de Intex Greywood Deluxe Spa?

Luxe extra’s

Alle opblaasbare Spa's zijn in basis hetzelfde: lekker warm bubbelend water om in te ontspannen. Maar daarnaast zijn er nog vele extra’s te kiezen de het opblaasbare bubbelbad kunnen omtoveren in een ware wellness-ervaring. Denk aan hoofdsteunen voor extra comfort, of verlichting om ’s avonds extra sfeervol te kunnen bubbelen.Opblaasspai met bubbels

Intex Opblaasbare Bubbel Spa

De Intex PureSpa Bubble Massage serie bestaat uit opblaasbare Spa's met een bubbelfunctie. Uit kleine openingen komen duizenden verwarmde bubbels borrelend omhoog stromen voor een ontspannende, therapeutische massage. De Intex Bubbel Spa's zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, verschillende kleuren, en in een vierkante of ronde vorm. Kies voor de meest goedkope opblaasspa of ga juist voor de luxe variant met extra luxe accessoires. Elke Opblaasbare spa is verkrijgbaar in een 4-persoons en 6-persoons uitvoering.Intex Opblaasbare Bubbel & Jet Spa

De Intex PureSpa Deluxe serie is de meest luxe lijn opblaasbare Spa's. De Intex deluxe Spa's hebben naast de bubbelstand ook krachtige jetstralen die vanuit de zijkant van de Spa stromen en zorgen voor een extra massage. Bovendien zijn deze deluxe Spa's uitgerust met een zoutwatersysteem, waardoor je geen chloor nodig hebt. Het zoutwatersysteem werkt volledig automatisch en zorgt voor een Spa vol schoon water zonder dat jij er omkijken naar hebt.


Opblaasspa met jet-stralen


Opblaasbare Spa schoonhouden

Als je lekker wilt bubbelen is het fijn als je dit kunt doen in schoon water. Voor schoon water zijn er eigenlijk 3 dingen die belangrijk zijn:

1. De filterpomp

Alle opblaasbare Spa's zijn voorzien van een pompunit met daarin een cartridge filterpomp. Deze filterpomp filtert alle viezigheid uit het water, tot aan het kleinste vuildeeltje aan toe. Het vuil blijft achter in een filtercartridge, een filter die je kunt schoonspoelen en vervangen. Daarnaast houdt de filterpomp door het rondpompen ook het water in beweging, waardoor algen, schimmels en bacteriën niet goed kunnen groeien (deze houden juist van stilstaand water). Laat de filterpomp van de opblaasbare Spa daarom zoveel mogelijk draaien, eigenlijk moet hij altijd aanstaan. Zo kan hij zijn filterende werk optimaal uitvoeren en blijft het water altijd in beweging. Vervang daarnaast de filtercartridge elke 3 à 4 dagen, om vervuiling van het water te voorkomen. Bij elke opblaasbare Spa krijg je twee filtercartridges meegeleverd, maar het is zeker handig om er altijd een aantal extra bij te bestellen.

2. Chloor of zout water

Als water langer staat kunnen er algen in gaan groeien, of schimmels en bacteriën. In warm water groeien deze zelfs nog harder. Om deze reden heb je een desinfectiemiddel nodig in het water, die de algen en bacteriën doodt. Er zijn twee opties: chloor of een zoutwatersysteem. Bij de meeste opblaasbare Spa's met bubbels wordt standaard een chloordrijver meegeleverd. Je doet chloortabletten in de chloordrijver en laat deze in het water dobberen, zo wordt er vanzelf chloor aan het water toegevoegd, regelmatig en perfect gedoseerd. De luxere Spa's hebben een ingebouwd zoutwatersysteem. Wanneer je zout toevoegt aan het water zet het zoutwatersysteem dit om in chloride, dat vervolgens de bacteriën doodt en het water ontsmet. Dit chloride heeft eigenlijk dezelfde werking als chemisch zwembadchloor, maar is geur- en smaakloos en irriteert niet. De zoutwatersystemen worden voornamelijk gebruikt bij de Intex zwembaden.

3. Schoonmaken

Naast de filterpomp en het chloor zul je ook zelf de opblaasbare Spa af en toe moeten schoonmaken. Met wat eenvoudige reinigingsmiddelen is dit zo gebeurd. Een schepnetje om blaadjes en takjes uit het water te verwijderen, en de wanden kun je eenvoudig schoonmaken met een borstel, spons of scrubhandschoen. De bodem van de is het makkelijkst te reinigen met een kleine zwembadstofzuiger, waarmee je eenvoudig al het vuil en het zand op kunt zuigen.Stroomverbruik van een opblaasbare Spa

We krijgen vaak de vraag hoeveel een opblaasbare Spa eigenlijk verbruikt aan stroom. Een logische vraag, want hoeveel kost dat nou eigenlijk, een opblaasbare Spa? Er zijn verschillende onderdelen van de Spa die stroom verbruiken: de filterunit filter het water, het verwarmingselement zorgt dat het water op een lekkere temperatuur blijft, en er moeten ook nog bubbels of massagestralen geproduceerd worden. Hoeveel stroom de opblaasbare Spa exact verbruikt is lastig om aan te geven, maar een goede vuistregel is dat bij gemiddeld gebruik een opblaasbare Spa ongeveer 5 - 15 kW per dag gebruikt. En als het buiten warmer is dan 15 °C is, dan kun je grofweg zeggen dat een opblaasbare Spa ongeveer € 1,50 per dag aan stroom kost (afhankelijk van de energieprijzen).Opblaasspa met filterpomp

Waar zet je de opblaasbare Spa?

Je kunt een opblaasbare Spa eigenlijk zetten waar je maar wilt, maar een paar dingen zijn belangrijk om in gedachten te houden. De pompunit werkt op stroom, dus denk eraan dat je de opblaasbare Spa in de buurt van een stopcontact neerzet. Als je Spa eenmaal gevuld is met water moet de ondergrond een flink gewicht kunnen dragen. Zet je hem daarom op een betonnen of stenen vloer, of goed aangestampte tuinaarde. Je kunt de Spa ook op gras neerzetten, maar dat is niet ideaal. Gras is geen hele stevige basis, en bovendien zul je gele en dorre plekken in het gras krijgen als je de Spa een hele zomer laat staan. De ondergrond moet ook volledig vlak zijn, en vrij van steentjes, takken of scherpe dingen die de bodem kunnen beschadigen. Leg altijd het meegeleverde grondzeil onder de Spa, om de bodem extra te beschermen.