Peuterzwembad

Peuterzwembaden zijn ideale zwembaden voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. De peuterzwembaden zijn in verschillende vormen en groottes te verkrijgen, en ook nog eens met verschillende designs. Een ander voordeel is dat een peuterzwembad gemakkelijk op te zetten is en binnen enkele minuten al gevuld kan worden met water, zo kan het speelplezier voor jouw kleintje al snel beginnen!

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een speels en veilig peuterzwembad

Peuterzwembaden zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en thema’s. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor peuters van 2 tot 4 jaar. Sommige zwembaden zijn voorzien van een fontein of glijbaan of bevatten andere speelelementen zoals speelballen of ringen voor het ringwerpen. Ook zijn de zwembadjes voorzien van een leuk thema of design. Zo heeft jouw kindje urenlang speelplezier tijdens de zomerse dagen.


Hoe vind ik het ideale peuterzwembad?

Het ideale peuterzwembad vinden voor jouw kindje? Door gebruik te maken van keuzeopties aan de linkerzijde van de pagina selecteer je eenvoudig de zwembadjes die het beste bij jouw voorkeuren aansluiten. Zo filter je bijvoorbeeld op capaciteit (aantal liter), zwembadvorm en de prijs.


Het opzetten van een peuterzwembad

Het is vrij eenvoudig om het zwembadje op te zetten, binnen enkele minuten staat het badje al overeind om te vullen met water. Je blaast het bad vol lucht met een hand- of voetpomp, of met een elektrische pomp. Plaats het badje op een vlakke ondergrond, eventueel met een zeil eronder zodat het badje niet beschadigd. Hierna kun je het bad vullen met water.


Hoe kan ik mijn peuterzwembad schoonhouden?

Van het peuterzwembad geniet jouw kleine pas echt optimaal wanneer het water altijd hygiënisch schoon is. Er zit geen aansluiting voor een filterpomp aan het bad en je kunt de slangen van een filterpomp er ook niet los in leggen. Omdat er weinig water in het bad zit kun je het water makkelijk verversen, het beste is om dit dagelijks of anders om de dag te doen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de Comfortpool MiNi Cleaner. De hygiëne waarborg je echter door het speelzwembad schoon te maken. Dit kan eenvoudig met een spons en natuurlijke zeep.


Hoe berg ik mijn peuterzwembad op?

Om lang gebruik te kunnen maken van het zwembad is het belangrijk dat je wat extra aandacht besteed aan het peuterzwembad tijdens het opruimen hiervan. Je kunt het water gemakkelijk uit het bad laten lopen en door de ventielen open te zetten verdwijnt alle lucht uit het bad. Droog het zwembad volledig af met een droge doek, strooi wat talkpoeder over het zwembadje en vouw het dan voorzichtig op. Door gebruik te maken van talkpoeder voorkom je dat het bad aan elkaar gaat plakken. Hierna kun je het zwembad opbergen op een vorstvrije plek. Wanneer je het bad de volgende zomer weer tevoorschijn haalt, kun je overige resten talkpoeder van het zwembad afspoelen, en het zwembadje is weer klaar voor gebruik.