Zwembad reinigingsmateriaal

Wie wil er nou niet zwemmen in een lekker schoon zwembad? Helaas kan een zwembad dat al eventjes staat vanzelf vies worden. langs de Blaadjes en takjes die in het water vallen, zand en grassprietjes die op de bodem liggen, vettige aanslag zwembadwanden… Maar geen probleem! Met wat handige tools zoals een schepnetje of een borstel is dit allemaal zo gepiept en maak je jouw zwembad in een handomdraai schoon.

Producten 1-30 van 38

Van hoog naar laag sorteren
 1. Intex zwembad onderhoudsset
  SALE
  -24%

  ✓ Voor een schoon zwembad
  ✓ Diverse schoonmaakattributen

  Aanbiedingsprijs € 18,95 Normale prijs € 24,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad skimmer

  ✓ Voor schoon zwembadwater
  ✓ Aan te sluiten op filterpomp

  € 17,95
  Direct leverbaar
 3. Comfortpool G7 draadloze zwembadstofzuiger
  SALE
  -10%

  ✓ Ergonomische handgreep
  ✓ Spa's tot grote zwembaden

  Aanbiedingsprijs € 135,00 Normale prijs € 149,95
  Direct leverbaar
 4. Scrub handschoen
  SALE
  -34%

  ✓ Scrub zwembad of spa schoon
  ✓ Goed voor randjes en hoekjes

  Aanbiedingsprijs € 3,95 Normale prijs € 5,95
  Direct leverbaar
 5. 3-in-1 reinigingsborstel
  SALE
  -10%

  ✓ Borstel, spons en trekker
  ✓ Geschikt voor telescoopsteel

  Aanbiedingsprijs € 9,95 Normale prijs € 11,05
  Direct leverbaar
Pagina
per pagina
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar

Zwembad reinigingsmateriaal

Om je zwembad schoon te maken heb je verschillende dingen die je kunt gebruiken: schepnetten, sponzen, borstels, etc. Maar je hebt dan ook te maken met verschillende soorten vuil dat in je zwembad kan zitten. Er is drijvend vuil zoals blaadjes en takjes, maar ook kalkaanslag of algengroei die op de wanden kan zitten. Of zand of grond dat op de zwembadbodem ligt.


Hoe maak je een zwembad schoon?

Als je zwembad een tijdje opstaat wordt het vanzelf vies. Dit komt door het vuil dat in het water valt, en door de verontreiniging door de zwemmers zelf. Om de waterkwaliteit op peil te houden, en te zorgen dat het gezond en veilig blijft om in te zwemmen heb je een desinfectiemiddel nodig zoals chloor of een zoutwatersysteem, in combinatie met een filterpomp die het water filtert en in beweging houdt. Maar om al het andere vuil, zoals het drijvende vuil of dat wat op de bodem ligt, schoon te maken gebruik je zwembad reinigingsmiddelen als een schepnet of stofzuiger.


Schepnetten voor je zwembad

De gemakkelijkste manier om drijvend vuil zoals blaadjes, takjes of insecten uit het zwembadwater te vissen is met een schepnetje. Even opscheppen en klaar. Voor een klein zwembad of een opblaasbare jacuzzi is een schepnetje dat je in je hand houdt genoeg, maar voor de grotere zwembaden is dit niet zo handig. Dan kun je beter kiezen voor een schepnet dat je op een lange telescoopsteel kunt klikken. Zo kun je vanaf de kant gemakkelijk het hele zwembad langs om vuil uit het water te scheppen.


Borstels en schuursponzen

De bodem, maar ook de wanden van een zwembad worden vanzelf vies. Zeker langs de waterrand kan er een vettige of groene aanslag op de zwembadwand komen te zitten. Dit wordt veroorzaakt door algen in het water, en door huidoliën die door zwemmers in het water worden achtergelaten. Zit er veel kalk in het water? Dan kan er kalkaanslag op de wanden ontstaan. Al deze aanslag is eenvoudig los te schrobben en te verwijderen met een borstel of schuurspons. Je kunt kiezen voor een borstel of spons die je in de hand houdt, maar er zijn ook borstels die je op een uitschuifbare steel kunt klikken voor extra bereik. Of ga voor een scrubhandschoen om de wanden te schrobben, dat is helemaal een uitkomst!


Absorberende zwembadsponzen

Naast schuursponzen om de wanden van je zwembad mee schoon te schrobben is er ook nog een ander type spons dat je kunt gebruiken om je zwembad schoon te houden: de absorberende zwembadspons. Deze zorgen voor schoon zwembadwater zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Gooi eenvoudig een spons in het water en hij haalt lichaamsoliën, make-up, zonnebrand en andere vettigheid uit het water. En dit is nu precies het type vuil dat zorgt voor die vieze aanslag langs de rand van uw zwembad of spa. De reinigingssponzen kunnen verschillende malen hun eigen gewicht in vuil absorberen, en zijn meerdere keren te gebruiken. Zodra de spons vol is knijp je hem uit, maak je hem schoon en gooit je hem gewoon opnieuw in het water.


Complete onderhoudssets

Wil je alles in één handige set? Kies dan een complete onderhoudsset, dan heb je gelijk alles in één voor een schoon zwembad. Een onderhoudsset bestaat vaak uit een schepnet en een borstel, plus een uitschuifbare steel om deze attributen op te klikken. De deluxe onderhoudssets hebben vaak ook nog een klein stofzuigertje om de zwembadbodem mee schoon te maken. Heb je een opblaasbare jacuzzi? Ook daar is een complete spa onderhoudsset voor, bestaande uit en schepnetje, een borstel en een schuurspons voor de wanden.