pH Plus zwembad

Heeft jouw zwembad de juiste pH waarde? Het is belangrijk om dit regelmatig te controleren. Zo kun je blijven genieten van schoon en helder zwemwater. Wanneer deze te laag is kan dit gevolgen hebben voor de actieve werking van chloor en de kwaliteit van het water. De pH waarde kun je verhogen door pH-plus granulaat of vloeistof toe te voegen aan het water.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Toon 2

Schoon en helder zwembadwater met een juiste pH waarde

De basis van het zwembadwater is de pH waarde. Een ideale pH waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Het is belangrijk om de pH waarde op peil te houden voor een juiste werking van het chloor. Wanneer je pH waarde niet op peil is, bestaat de kans dat je bacteriegroei of groen zwembadwater krijgt. Dit wil je natuurlijk niet!


Een te lage pH waarde

De pH waarde van je zwemwater is te laag wanneer deze onder de 7,2 komt. Wanneer deze te laag is kan dit gevolgen hebben voor de actieve werking van chloor, de kwaliteit van het water, Het is dus belangrijk om dagelijks je pH waarde te testen zodat je direct kunt ingrijpen wanneer dit fout gaat!


Wanneer heb je pH-plus nodig?

Komt de pH waarde onder de 7,2? Dan is het zwemwater te zuur en het water voelt minder prettig aan op de huid, ook kan het zwemwater verkleuren of troebel worden. Dit heeft invloed op de werking van de filterpomp en het materiaal van het zwembad kan dit niet aan en zal hierdoor sneller slijten. Tijd om actie te ondernemen dus! De pH waarde kun je verhogen door pH-plus granulaat of vloeistof toe te voegen aan het water. Hoeveel pH-plus je precies nodig hebt om de pH waarde omlaag te krijgen, kun je van het etiket op de verpakking aflezen.


Hoe lang duurt het voordat pH plus werkt?

Na toevoeging van pH-plus granulaat of vloeistof moet je de filterpomp gedurende 6 uur laten filteren voordat je opnieuw de pH waarde kunt controleren. Ook dien je minimaal 6 uur te wachten voordat je weer kunt gaan zwemmen.


Kan een pH verhogend middel in combinatie met chloor?

Nee, je kunt dit niet tegelijk met chloor in het zwemwater doen. Dit veroorzaakt een chemische reactie. Laat er minstens 2 uur tussen zitten voordat je chloor toevoegt aan het water.