Teststrips zwembad

tit
productcollection
  1. Zwemcap

    ✓ Comfortabele badmuts
    ✓ Zacht, flexibel materiaal

    Vanaf € 2,00
    Direct leverbaar

Met zwembad teststrips de waterkwaliteit controleren

Heb jij je zwemkleding al aangetrokken en kan je niet wachten om een verfrissende duik in je eigen zwembad te nemen? Beheers je dan nog heel even en test eerst de waterkwaliteit met teststrips voor je zwembad. Hoge temperaturen en veelvuldig gebruik, maar ook langdurige stilstand van het water, kunnen de kwaliteit ervan negatief beïnvloeden. Dat heeft effecten op je gezondheid en wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Zwembad teststrips zijn een eenvoudig middel voor degenen die hun zwembadwater vlot willen testen.

Met teststrips meet je de pH-waarde, waterhardheid en alkaliniteit

Teststrips voor je zwembad dien je regelmatig te gebruiken om de verschillende waarden van het zwembadwater te bepalen. Hierbij gaat het niet alleen om het chloorniveau, maar ook om de pH-waarde, de waterhardheid en de alkaliniteit (het vermogen om zuren te neutraliseren). Een te hoge of lage pH-waarde is slecht voor je zwembadwater en je gezondheid. Een te hoge zuurtegraad vermindert de effectiviteit van chloor, terwijl een te lage waarde schadelijk is voor het zwembadmateriaal. Bij een te hoge hardheid zal kalk zich tegen je zwembad afzetten.

Hoe gebruik je zwembad teststrips?

Teststrips voor je zwembad gebruik je door deze kort in het water onder te dompelen. De strips bevatten chemicaliën die reageren met de componenten die zich in het water bevinden. Dit leidt tot verkleuring. Op basis van de kleur kun je bepalen hoe het met de balans van de verschillende waarden gesteld is. Voor opblaas- en opzetzwembaden zijn teststrips een prima oplossing. Een alternatief is een semiautomatische teststrip. Voor bouwkundige zwembaden heb je echter volledig geautomatiseerde systemen nodig.

Afwijkingen

Het testen van je zwembadwater is een eenvoudig en snel proces. Je hoeft de teststrip maar 5 seconden onder te dompelen en vervolgens 15 seconden te laten rusten. Daarna kun je de kleuren vergelijken met de kleuren die op de verpakking zijn afgebeeld. Wanneer je afwijkingen constateert, is het tijd om in actie te komen. Zijn de afwijkingen te groot en is het moeilijk om de waarden weer in balans te krijgen? Dan kun je er het beste voor kiezen het zwembad opnieuw te vullen.

Hoe vaak moet je teststrips in je zwembad gebruiken?

Bij normaal gebruik is het raadzaam om de teststrips voor je zwembad 2 tot 3 keer per week te gebruiken. Bij intensief gebruik, waarvan voornamelijk in het hoogseizoen sprake zal zijn, doe je dit het beste elke dag. Door het veelvuldige gebruik, maar ook de hoge temperaturen kan het water namelijk al snel uit balans raken. Gelukkig hoef je bij Zwembadgigant niet diep in de buidel te tasten voor een flinke voorraad zwembad teststrips.