Filter opblaasbare Spa

Met spafilters kun je jouw Spa goed schoon houden. Viezigheid wordt met behulp van deze filters uit het water gefilterd. Het is belangrijk om het filter regelmatig te reinigen en vervangen. Zo blijft het water goed onderhouden. De filters in ons assortiment zijn geschikt voor de opblaasbare Spa's van Intex.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Filters voor je Spa

Elke Intex PureSpa opblaasbare spa is voorzien van een ingebouwde cartridge filterpomp. Dit filtersysteem pompt het water rond terwijl alle viezigheid uit het water wordt gefilterd. Het vuil blijft achter in deze cartridge, een filter die je kunt schoonspoelen en vervangen. Deze filtercartridge dien je regelmatig te controleren, reinigen en vervangen, zodat het filtersysteem optimaal zijn werk kan blijven doen.


Hoelang gaat een filter voor een Spa mee?

Filters kunnen lange tijd mee gaan, mits ze goed onderhouden worden. Dat wilt zeggen dat je het filter één tot twee keer per week dient te reinigen met de speciaal hiervoor bestemde filtercartridge reiniger. Hierdoor kun je het vervangen van het filter iets uitstellen naar één keer per maand. Zorg dat je altijd voldoende filters op voorraad hebt, zodat je ze op tijd kunt vervangen en niet zonder zit.


Hoe maak je het filter van de Spa schoon?

Het schoonmaken van het filter is vrij eenvoudig, je dient de filter los te halen uit de filterpomp en het loszittend vuil van de filter af te spoelen. Vervolgens plaats je de cartridge in een emmer water met daarin de Filtercartridge Reiniger (dosering: 1 liter reinigingsmiddel op 10 liter water). Na een tijdje weken spoel je de filtercartridge opnieuw schoon en hij kan weer optimaal zijn reinigende werking uitvoeren.


Verschillende soorten Spa filters

De filtercartridges in ons assortiment zijn uitsluitend bestemd voor de opblaasbare Spa's van Intex. Voor een ander soort Spa zijn de filters niet te gebruiken, omdat deze mogelijk vanwege de afmeting niet zullen passen.