Zwembadrobot

Heb je een groot zwembad? En heb je geen zin om het zelf helemaal met de hand schoon te maken? Ga dan voor een zwembadrobot die het zware werk voor je doet. Een zwembadrobot is een automatische zwembadreiniger die geheel zelfstandig de hele zwembadbodem reinigt, en soms zelfs ook de zwembadwanden, zonder dat je er omkijken naar hebt.

Zwembadrobot

Om de zwembadbodem te reinigen kun je het beste kiezen voor een zwembadstofzuiger. Deze zuigt het vuil van de bodem en vangt het op in een vuilreservoir. Hij filtert het water, en schoon water wordt weer terug in het zwembad uitgestoten. Een zwembadrobot is een volautomatische zwembadstofzuiger die uit zichzelf de hele zwembadbodem stofzuigt, wat ideaal is voor grote zwembaden. Met een zwembadrobot heb moeiteloos een schoon zwembad, de robot doet al het werk!


Hoe werkt een zwembadrobot?

Een zwembadrobot rijdt over de zwembadbodem, en sommige zijn ook in staat om tegen de zwembadwanden omhoog te rijden. Al het vuil dat op de bodem ligt wordt opgezogen: het vuil wordt in de zwembadrobot uit het water gefilterd en het schone water komt er aan de achterkant weer uit. Het vuil wordt opgeslagen in de interne vuilcontainer, die je na gebruik gemakkelijk kunt legen. Er zijn ook zwembadrobots met ronddraaiende borstels aan de onderkant, waarmee ze het vastzittende vuil op de bodem en wanden losschrobben, voor een nog beter schoonmaakresultaat.


Verschillende soorten zwembadrobots

Er zijn verschillende soorten zwembadrobots, ze maken allemaal je zwembadschoon maar werken net een beetje anders. Je hebt draadloze, oplaadbare zwembadrobots, zoals die van het merk Comfortpool of Kokido. Deze zwembadrobots werken op een oplaadbare accu, en rijden op de stuwkracht van jetstralen die aan de achterkant uit de zwembadrobot komen. Je hoeft ze dus niet aan te sluiten op de filterpomp. Zwembadrobots zoals de Intex zwembadrobots sluit je aan op de filterpomp van je zwembad. Ze gebruiken de stuwkracht van de filterpomp om zich over de zwembadbodem voort te bewegen.


Kies de juiste zwembadrobot voor jouw zwembad

Wat is de beste zwembadrobot voor jou? Je kunt hierbij kijken naar verschillende punten. Wil je een zwembadrobot die je op de filterpomp aansluit, of een zwembadrobot dit op een oplaadbare accu rijdt? Wil je een zwembadrobot die alleen de zwembadbodem reinigt? Of ook de zwembadwanden? En wil je er eentje met borstels aan de onderkant om het vuil los te schrobben, of is dat niet nodig?

Hoe groot is je zwembad precies? Zeker bij de oplaadbare zwembadrobots is het goed om hiernaar te kijken. Je hebt zwembadrobots die met een werktijd van 45 minuten een zwembadbodem tot 20 m3 kunnen reinigen, maar ook zwembadrobots die ruim 90 minuten aan een stuk kunnen reinigen en daarmee geschikt zijn voor zwembadbodems tot 50 m3.

Bekijk goed alle specificaties van de verschillende zwembadrobots en kies degene die het best bij jouw wensen en jouw zwembad past.