Zwembad solar collectors

Comfortpool solar collectorZwembad solarverwarming maakt gebruik van zonne-energie om jouw zwembad te verwarmen, milieuvriendelijk en zonder extra kosten. De zwembadpomp pompt zwembadwater door de solar collectors waar het opgewarmd wordt door de zon, waarna het heerlijk warm weer terug naar het zwembad stroomt. Met een solar collector kun je voordelig genieten van een verwarmd zwembad. Zwembad solar collectors zijn er in verschillende types, vormen en maten: er is er altijd een die bij jouw zwembad, tuin en budget past.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Solar collectors zijn eenvoudig aan te sluiten aan jouw zwembad en zwembadpomp, vaak heb je alleen maar een schroevendraaier nodig. De collectors zijn voorzien van een Ø 32 mm en 38 mm aansluiting, de zwembaden en zwembadpompen uit ons assortiment hebben ook deze aansluitingen. Met de meegeleverde koppelstukken kun je de aansluiting op de filterpomp en op het zwembad dus altijd passend maken.
  • Als je solar verwarming aanschaft voor je zwembad, betaal je enkel de aanschafkosten. De solar collectors zijn verschillend in prijs, en je kunt er zelf voor kiezen hoeveel en welke soort je aanschaft, en hoe duur je het hiermee maakt. Je hebt geen verbruikskosten van stroom omdat de solar collectors op zonne-energie werken.
  • Het is moeilijk om te zeggen hoe snel en hoe veel graden je zwembad opwarmt, dat komt omdat de solar collectors afhankelijk zijn van de zon. Hoe meer zon, hoe sneller je water opwarmt. Zonder zon zal het helaas niet zo snel gaan, maar als de zon eenmaal een hele dag op de solar collector schijnt kan je zwembadwater gemakkelijk zo’n 4 graden opwarmen.
  • Ja, het is mogelijk om meerdere solar collectors achter elkaar aan te sluiten. Let hierbij op de maximale zwembadinhoud die één solar bol, mat of paneel kan verwarmen. Hierna kun je uitrekenen hoeveel collectors jij kunt gebruiken bij jouw zwembad om een sneller resultaat te krijgen. Het is daarnaast ook belangrijk om op te letten of je filterpomp voldoende pompcapaciteit heeft om het water door de solar collectors heen te pompen.
  • Alle solar verwarming is afhankelijk van de sterkte van de zon, hierdoor is niet precies te bepalen welke solarverwarming het beste is. Je kunt wel kijken wat voor jouw zwembad, tuin en opstelling de beste optie is. Heb je weinig ruimte? Dan is een Solar bol of een Solar Panel een optie omdat het niet veel ruimte in beslag neemt. Wil je meerdere solar matten in je tuin of op het dak van je schuurtje en heb je hier voldoende ruimte voor? Dan zijn de Comfortpool Solar collectors van 300 x 68 cm of 600 x 68 cm aan te raden.
Gobbo FAQ

Zwembad solar collectors

Ben je op zoek naar makkelijke, energiezuinige en vooral voordelige zwembadverwarming? Kies dan voor een zwembad solar collector. Wanneer de zon schijnt warm je hiermee het zwembadwater moeiteloos een paar graden op, waardoor je in heerlijk verwarmd water kunt zwemmen. In ons assortiment vind je verschillende soorten zwembad solar collectors, eigenlijk zijn er drie verschillende soorten: solar matten, solar bollen en solar panelen.


Goedkope zwembadverwarming

Een solar collector aansluiten op je zwembad is een voordelige manier van zwembadverwarming. De aanschafkosten van een zonnecollector zijn relatief laag, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een warmtepomp. Bovendien heb je behalve de aanschafkosten daarna geen extra energiekosten meer. Zonneschijn is tenslotte gratis!


Hoeveel verwarmt een solar collector?

Het exacte aantal graden dat je zwembad opwarmt met een solar collector is lastig om te duiden. De opwarming van het zwembadwater is namelijk afhankelijk van vele factoren, zoals de buitentemperatuur, het aantal zonuren, of je een isolerend afdekzeil of isolerende zwembadmatten gebruikt… Maar wat je wel kunt zeggen is dat een zwembad van 2000 liter, met één zonnecollector 1 à 2 graden per uur opwarmt. Als de zon een hele dag op de solar collector schijnt kun je daarom je zwembadwater gemakkelijk zo’n 4 graden verwarmen.


Welke solar collector kies je?

Alle solar collectoren werken in principe hetzelfde, wanneer je een solar collector gaat aanschaffen is het handig van tevoren na te denken over welk type past bij jouw wensen, en vooral bij jouw zwembad. Hoe groot is je zwembad? Een solar bol kan bijvoorbeeld zwembaden tot 10.000 liter verwarmen, de grootste solar mat zwembaden tot maar liefst 20.000 liter. Hoe groot is je tuin? Heb je veel ruimte voor een solar collector? Dan kun je met gemak een of meerdere solar matten neerleggen. Heb je wat minder ruimte, ga dan juist voor de compacte solar bol.

Solar matten

Een solarmat is gemaakt van flexibel materiaal en leg je neer op de grond. Het zwembadwater stroomt er in zigzaggende buizen doorheen. Zodra de zon op de solar mat schijnt warmt het water in de buizen op en stroomt lekker warm terug naar het zwembad. Groot voordeel van solar matten is ze een groot oppervlak hebben, waardoor ze extra veel warmte kunnen opnemen. Hierdoor nemen ze wel gelijk ook veel ruimte in. Solar matten zijn echter ook geschikt voor installatie op het dak, wat het probleem van ruimtegebrek kan oplossen.

Solar Bollen

Een solar bol is juist de ideale zonnecollector voor kleinere tuinen. Je plaatst ze op de grond naast het zwembad. Door hun compacte afmeting kun je gemakkelijk een of meerdere solar bollen kwijt, ook als je wat minder ruimte rondom je zwembad hebt. Een solar bol kun je dankzij de pootjes gemakkelijk schuin zetten, waardoor deze perfect naar de zon is gericht en zo optimaal de warmte opneemt.

Solar panelen

Solar panels zijn rechte of gekromde zonnepanelen die je op de grond plaatst. Je kunt ze schuin of rechtop zetten, en dusdanig richten zodat ze perfect richting de zon staan. Zo benut je het maximaal aantal zonuren en warmt het zwembadwater perfect op. Je kunt ook meerdere solar panelen aan elkaar koppelen om zo de verwarmingscapaciteit te verhogen. Hoe meer panelen, hoe sneller het water opwarmt.


Meerdere solar collectors voor één zwembad

Bij de solar collector die je kiest vind je altijd de maximale zwembadinhoud die één solar bol, mat of paneel kan verwarmen. Eén solar bol is bijvoorbeeld toereikend voor een zwembad van maximaal 10.000 liter. Heb je een groot zwembad of wil je sneller resultaat? Ga dan voor meerdere solar collectoren die je aan elkaar koppelt, dit verhoogt de verwarmingscapaciteit. Je kunt zowel de solar mattten, als solar bollen en solar panels aan elkaar koppelen.