Solar collectors

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Comfortpool Solar Collector 300 x 68 cm
  SALE
  -15%

  ✓ Solar zwembadverwarming
  ✓ Voor zwembaden tot 12.000 L

  Aanbiedingsprijs € 85,00 Normale prijs € 99,95
  Direct leverbaar
 2. Solar Collector 600 x 68 cm
  SALE
  -12%

  ✓ Solar zwembadverwarming
  ✓ Voor zwembaden tot 20.000 L

  Aanbiedingsprijs € 119,00 Normale prijs € 134,95
  Direct leverbaar
 3. Comfortpool Solar Panel
  SALE
  -22%

  ✓ Verwarming op zonne-energie
  ✓ Eenvoudig en energiezuinig

  Aanbiedingsprijs € 109,00 Normale prijs € 139,95
  Direct leverbaar
per pagina

Solar Collectors

Een solar collector verwarmt een zwembad met behulp van zonne-energie, een duurzame en bovendien goedkope manier van zwembadverwarming. Afhankelijk van o.a. de grootte van jouw zwembad kan een solar collector het zwembadwater op een zonnige dag al een paar graden opwarmen. Zo geniet je zonder veel moeite of hoge energiekosten van een lekker verwarmd Intex zwembad.

&nbsp


Solar zwembadverwarming

&nbspZwembadverwarming op zonne-energie

Een solar collector sluit je aan tussen de zwembadfilterpomp en de retourleiding naar het zwembad. Wanneer de filterpomp aanstaat pompt deze koud zwembadwater de zonnecollector in. Terwijl de zon op de collector schijn neemt het koude water wat er doorheen stroomt de warmte van de zon over. Vervolgens stroomt het opgewarmde water weer terug naar het zwembad. Een solar collector is alleen te gebruiken wanneer de zon schijnt.
Goedkoop en milieuvriendelijk

De zon is een gratis energiebron. Een solar collector is dan ook een voordelige manier om je zwembad te verwarmen. Met een solar collector heb je relatief lage aanschafkosten, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een warmtepomp, bovendien heb je geen extra energiekosten. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee.

Solar mat

Solar panel

&nbspVerschillende typen solar collectors

Er zijn type en vormen van solar collectors, zodat je altijd degene kunt kiezen die het beste bij jou én je tuin past. Een klassiek model zijn de solar matten: grote zwarte matten die je bijvoorbeeld op een grasveld of op het dak legt. Heb je minder ruimte in de tuin? De solar panels zijn schuinstaande zonnepanelen en kleiner van stuk. De solar bollen zijn zelfs nog compacter, waardoor je er gemakkelijk een of meerdere naast je zwembad kwijt kunt.
Meerdere solar collectors

Het is ook mogelijk om meerdere solar collectors achter elkaar te installeren. Het water stroomt dan langer door de zonnecollectoren en heeft dus ook langer de tijd om op te warmen. Hoe meer solar collectors je plaatst, hoe meer het zwembadwater opwarmt. Let er wel op dat je filterpomp sterk genoeg moet zijn om het water door meerdere solar collectors te kunnen pompen.

Solar bollen
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar