Comfortpool Solar Paneel zwembad

Waardering:
100%
free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-80022

Zwem je liever in wat warmer water? Dan kan het Comfortpool Solar Panel single je daar bij helpen! Het solarpaneel verwarmt jouw zwembad al met een paar graden per dag door de warmte van de zonnestralen aan het water door te geven. Makkelijke, kostenbesparende én milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming!

Kies hier je versie:
Enkel paneel icon
Dubbel paneel x
Handig voor erbij
€ 4,75
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

Het Comfortpool Solar Panel single is een eenvoudige manier van zwembadverwarming. Kort samengevat bestaat een paneel uit enkele zwarte buizen, waar het zwembadwater doorheen wordt geleid. Wanneer de zon op een paneel schijnt, geven de buizen de warmte van de zon door aan het water. Het warmere water stroomt weer terug naar het zwembad, dat zo op een zonnige dag heel eenvoudig verwarmd wordt. Dit kan toch een paar graden schelen! Het solar panel single heeft verstelbare pootjes, zodat je hem op elk moment van de dag de zonnestralen optimaal kan laten opvangen.

Voordelen
 • Geen extra energiekosten
 • Eenvoudige installatie
 • Schuine opstelling voor optimale opname van zonnestralen
 • Mogelijkheid om meerdere solar panels achter elkaar te plaatsen
Kenmerken
  • Formaat: 1 solarpaneel van 78 x 78 x 5 cm
  • Aansluiting: Ø 32 en 38 mm
  • Capaciteit: ± 5 liter
  • Maximale waterdruk: 2 bar
  • Bereik steunpoten: 40 - 60 cm tot de grond
Tips
  • Plaats de panelen volledig in de zon en naar het zuiden gericht.
  • Laat het water op de warmste uren van de dag door de panelen stromen.
  • Een solarzeil op het bad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.


Solar Panel


Hoe werken het Solar Panel?


Het Solar Panel wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. De filterpomp pompt koud zwembadwater de panelen in, waar het vervolgens door de buizen op en neer stroomt. Ondertussen schijnt de zon op het paneel en neemt het koude water de warmte van de zon over, dankzij het speciale warmte-absorberend materiaal van de buizen. Zo warmt het zwembadwater op voordat het vervolgens terugstroomt naar het zwembad.

Hoeveel warmt het zwembadwater op?


Met een Comfortpool Solar Panel single naast je zwembad wordt het zwembadwater zo’n 3°C per dag opgewarmd. Deze 3°C is echter slechts een gemiddelde. Hoeveel jouw zwembadwater precies opwarmt is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de zonkracht, de locatie van het paneel, de buitentemperatuur en de hoeveelheid water in het zwembad.


Zwembadverwarming solar panel
Aansluiting bypass solar panel


Bypass kit


Een bypass aanleggen wanneer je een solar panel gebruikt is niet verplicht, maar absoluut aan te raden. Dit is mogelijk met een bypass kit. Daarmee bepaal je zelf of de (volledige) waterstroom vanaf de pomp door het solar paneel stroomt, of juist rechtstreeks terug naar het zwembad. Wanneer je meerdere solarpanelen installeert, is een bypass onmisbaar. Ook is een bypass van nut als je bijvoorbeeld 's nachts de filterpomp wilt laten draaien, en het water dus niet door het solar panel wilt sturen. Daarnaast is de bypass essentieel als de pompcapaciteit van jouw filterpomp te hoog is. Een te hoge waterdruk kan het solar paneel beschadigen en met de bypass kun je slechts een gedeelte van het water vanaf de pomp door het paneel sturen, wat de waterdruk verlaagt.

Meerdere Solar Panels


Heb je een groot zwembad of wil je sneller resultaat? Installeer dan meerdere solar panels achter elkaar. Om een extra solar aan te sluiten heb je de Solar Panel koppelslang nodig, per extra solar paneel één koppelslang. Let er bovendien op dat jouw filterpomp sterk genoeg is om het water door meerdere panelen te pompen. Wij adviseren je om voor elke 10.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Panel te plaatsen. Hieronder vind je een tabel met hoeveel dagen het duurt voordat de watertemperatuur is gestegen met 3°C, afhankelijk van het aantal solar panels dat je installeert *.

 

Zwembadvolume 1 solar panel 2 solar panels 3 solar panels 4 solar panels
4000 liter 1 0,5 0,4 0,3
14.000 liter 3,5 1,8 1,3 0,9
19.000 liter 4,8 2,4 1,9 1,2
22.000 liter 5,5 2,7 2 1,4


Handleiding

Van dit Comfortpool Solar Panel zwembad is de handleiding online verkrijgbaar. Klik hier om deze direct te downloaden. In de handleiding staat alle informatie die je nodig hebt dit te installeren, te gebruiken en op te bergen na het seizoen.

Garantie

De garantie op het Solar Panel is 2 jaar. Klik hier voor meer informatie.

 

 
Specificaties
Meer informatie
SKUCP-80022
Kleur van het productZwart
MerkComfortpool
ModelSolar Panel Single
Gewicht5 kg
capaciteitMax. 10.000 L / uur
Afmetingen (LxBxH)75 x 75 x 40-60 cm
Pakmaat80 x 80 x 13 cm
Garantie2 jaar
Reviews 1
Klantenreviews

1 Review

Lijst per per pagina

1 Review

Lijst per per pagina