Comfortpool Solar Collector zwembad | 600 x 68 cm

Waardering:
80%
free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-49123

Genieten van een verwarmd zwembad? Nu kan het, met niets meer dan deze Solar Collector en wat zonneschijn! De Comfortpool Solar Collector verwarmt het water met behulp van zonne-energie, een duurzame en bovendien goedkope manier van zwembadverwarming. Daarnaast is het ook nog eens zeer gemakkelijk; je legt de mat simpelweg neer en laat de zon zijn werk doen!

Handig voor erbij
€ 4,75
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

De Solar Collector wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de zon op de Solar Collector schijnt wordt het water op de terugweg naar het zwembad verwarmd. Het water is dan 3 à 5 graden warmer als het naar het zwembad terugstroomt. Als de Solar Collector de hele dag in de zon ligt kunt u zo uw gehele zwembad enkele graden per dag opwarmen. Hoeveel uw zwembad precies opwarmt is echter afhankelijk van vele factoren, zoals de zonkracht, de locatie van de solar collector, de begintemperatuur van het water en de buitentemperatuur.

Voordelen
 • Geen extra energiekosten
 • Milieuvriendelijk
 • Eenvoudige installatie
 • Mogelijkheid om meerdere collectors achter elkaar te plaatsen
Kenmerken
  • Formaat: 600 x 68 cm
  • Aansluiting: Ø 32 mm / 38 mm
  • Max.zwembadinhoud: 20.000 L
  • Min. pompcapaciteit: 4000 L / uur
  • Max. pompcapaciteit: 10.000 L / uur
Tips
  • Leg de solar collector in de volle zon.
  • Laat het water op de warmste uren van de dag door de solar collector stromen.
  • Een solarzeil over het zwembad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.


Solar collector


Hoe werkt de Solar Collector?


De Solar Collector wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de filterpomp aanstaat pompt deze het koude zwembadwater de Solar Collector in. Terwijl de zon op de zwarte, warmte-absorberende mat schijnt neemt het koude water dat er doorheen stroomt deze warmte over. Zo warmt het zwembadwater op waarna het vervolgens weer terug naar het zwembad stroomt.

Eenvoudige installatie


De Solar Collector is snel en eenvoudig te installeren. Het enige wat u nodig heeft is een schroevendraaier. De Solar Collector is aan te sluiten op zwembadslangen met een diameter van 32 mm én 38 mm. Met de meegeleverde koppelstukken kunt u de aansluiting op de filterpomp en op het zwembad altijd passend maken.

Solar collector installatie


Solar collector meedere


Meerdere Solar Collectors


Wanneer u meerdere solar collectors wilt plaatsen dan kunt u deze eenvoudig achter elkaar installeren. U heeft hiervoor geen extra onderdelen nodig. Wij adviseren om voor elke 20.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Collector te plaatsen. Echter, hoe meer collectors u neerlegt, hoe meer het zwembadwater de kans krijgt op te warmen. Let er wel op dat uw filterpomp sterk genoeg moet zijn om het water door meerdere matten te kunnen pompen.

Bypass kit


Door een bypass kit (niet inbegrepen) te installeren kunt u de waterstroom, of een gedeelte ervan, rechtstreeks van de filterpomp terug naar het zwembad leiden. Deze waterstroom gaat dan niet door de solar matten. Handig wanneer u wel de filterpomp wilt laten draaien maar het water niet wilt verwarmen. Een bypass kit is tevens aan te raden wanneer u een zeer krachtige filterpomp heeft. Een deel van het water omleiden voorkomt dat de waterdruk in de solar collector te hoog wordt en beschadigt.
Solar collector bypass


Dakmontage


Wanneer u geen plek heeft in uw achtertuin om de Solar Collector neer te leggen kunt u er ook voor kiezen om deze op een dak te installeren, denk bijvoorbeeld aan het dak van een schuur of tuinhuisje. Wat u hierbij in de gaten moet houden is dat uw filterpomp sterk genoeg moet zijn om het water naar boven te kunnen pompen. Een pompcapaciteit van minimaal 8000 liter per uur is dan ook aan te raden. Voor de installatie van een solar collector op het dak heeft u een extra dak montageset nodig.Handleiding

Van de Comfortpool Solar Collector is een uitgebreide handleiding beschikbaar. Deze handleiding wordt meegeleverd met de warmtepomp, maar is ook online verkrijgbaar.

Klik hier om handleiding te downloaden.

Garantie

De garantie op de Comfortpool Solar Collector is 2 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Specificaties
Meer informatie
SKUCP-49123
Kleur van het productZwart
MerkComfortpool
ModelSolar Collector 600 x 68 cm
Gewicht10,5 kg
capaciteitMax. 10.000 liter per uur
Afmetingen (LxBxH)600 x 68 x 4 cm
Pakmaat35 x 35 x 100 cm
Garantie1 jaar
Reviews 6
Klantenreviews

Reviews 1 to 3 of 6 total

Pagina
Lijst per per pagina

Reviews 1 to 3 of 6 total

Pagina
Lijst per per pagina