Comfortpool Solar Panelen set 4 stuks | Tot 40.000 liter

free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-80022-set-4

Zwem je liever in wat warmer water? De Comfortpool Solar Panelen kunnen je daar bij helpen! Een solarpaneel verwarmt jouw zwembad al met een paar graden per dag door de warmte van de zonnestralen aan het water door te geven. En hoe meer panelen je plaatst, hoe sneller het water opwarmt. Een makkelijke, kostenbesparende én milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming!

Comfortpool Solar Panelen set 4 stuks | Tot 40.000 liter aanpassen
4 x Comfortpool Solar Paneel zwembad

* Dit zijn verplichte velden

Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
Uw aanpassing
Comfortpool Solar Panelen set 4 stuks | Tot 40.000 liter
Comfortpool Solar Panelen set 4 stuks | Tot 40.000 liter

Direct leverbaar

+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

€ 315,00

Samenvatting
  Productinformatie

  Een Comfortpool Solar Panel is een eenvoudige manier van zwembadverwarming. Kort samengevat bestaat een paneel uit zwarte buizen, waar het zwembadwater doorheen wordt geleid. Wanneer de zon op een paneel schijnt, geven de buizen de warmte van de zon door aan het water. Het warmere water stroomt weer terug naar het zwembad, dat zo op een zonnige dag heel eenvoudig verwarmd wordt. Dit kan toch een paar graden schelen! De solar panelen hebben verstelbare pootjes, zodat je ze op elk moment van de dag de zonnestralen optimaal kan laten opvangen.

  Voordelen
  • Geen extra energiekosten
  • Eenvoudige installatie
  • Schuine opstelling voor optimale zon-opname
  • Plaats makkelijk meerdere panelen achter elkaar
  Kenmerken
   • Formaat: 78 x 78 x 5 cm (per paneel)
   • Aansluiting: Ø 32 en 38 mm
   • Capaciteit: ± 5 liter (per paneel)
   • Maximale waterdruk: 2 bar
   • Bereik steunpoten: 40 - 60 cm tot de grond
  Tips
   • Plaats de panelen volledig in de zon en naar het zuiden gericht.
   • Laat het water op de warmste uren van de dag door de panelen stromen.
   • Een afdekzeil op het bad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.


  Solar Panel


  Hoe werken Solar Panelen?


  Een Solar Paneel wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. De filterpomp pompt koud zwembadwater de panelen in, waar het vervolgens door de buizen op en neer stroomt. Ondertussen schijnt de zon op het paneel en neemt het koude water de warmte van de zon over, dankzij het speciale warmte-absorberend materiaal van de buizen. Zo warmt het zwembadwater op voordat het terugstroomt naar het zwembad.

  Hoeveel warmt het zwembadwater op?


  Met één Comfortpool Solar Panel naast je zwembad wordt het zwembadwater zo’n 3°C per dag opgewarmd. Deze 3°C is een gemiddelde, hoeveel het zwembadwater precies opwarmt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de zonkracht, de locatie van het paneel, de buitentemperatuur en de hoeveelheid water in het zwembad. Hoe meer panelen je plaatst, hoe sneller het zwembadwater opwarmt.


  Zwembadverwarming solar panel  Meerdere Solar Panels


  Heb je een groot zwembad of wil je sneller resultaat? Installeer dan meerdere solar panels achter elkaar. Let er welop dat jouw filterpomp sterk genoeg is om het water door meerdere panelen te pompen. Wij adviseren je om voor elke 10.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Panel te plaatsen. Hieronder vind je een tabel met hoeveel dagen het duurt voordat de watertemperatuur is gestegen met 3°C, afhankelijk van het aantal solar panels dat je installeert *.

   

  Zwembadvolume 1 solar panel 2 solar panels 3 solar panels 4 solar panels
  4000 liter 1 0,5 0,4 0,3
  14.000 liter 3,5 1,8 1,3 0,9
  19.000 liter 4,8 2,4 1,9 1,2
  22.000 liter 5,5 2,7 2 1,4  Aansluiting bypass solar panel


  Bypass kit


  Een bypass aanleggen wanneer je een solar panel gebruikt is niet verplicht, maar absoluut aan te raden. Dit is mogelijk met een bypass kit. Daarmee bepaal je zelf of de (volledige) waterstroom vanaf de pomp door de solar panelen stroomt, of juist rechtstreeks terug naar het zwembad. Wanneer je meerdere solarpanelen installeert, is een bypass onmisbaar. Ook is een bypass van nut als je bijvoorbeeld 's nachts de filterpomp wilt laten draaien, en het water dus niet door het solar panel wilt sturen. Daarnaast is de bypass essentieel als de pompcapaciteit van jouw filterpomp te hoog is. Een te hoge waterdruk kan het solar paneel beschadigen en met de bypass kun je slechts een gedeelte van het water vanaf de pomp door het paneel sturen, wat de waterdruk verlaagt.

  *De resultaten uit bovenstaande grafiek zijn gebaseerd op 10 uur direct zonlicht per dag en een buitentemperatuur van 20°C. Het zwembad was afgedekt met een solarzeil. Resultaten kunnen variëren als gevolg van weersveranderingen.

  Specificaties
  Meer informatie
  SKUCP-80022-set-4
  Kleur van het productZwart
  MerkComfortpool
  ModelSolar Panel | set 4 stuks
  Geschikt voorZwembaden tot 40.000 liter
  Gewicht5 kg (4x)
  Afmetingen (LxBxH)75 x 75 x 40-60 cm (4x)
  Pakmaat80 x 80 x 13 cm (4x)
  Garantie2 jaar