Comfortpool zonnepanelen zwembad set 3 stuks | Tot 30.000 liter

free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-80020-set-3

Heb je jouw zwembadwater ook graag op een aangename temperatuur? Dan bieden Comfortpool Solar Panels uitkomst! Met niks meer dan wat zonneschijn verwarmen de zonnepanelen jouw zwembad al met een paar graden per dag. Simpele, energiezuinige én milieuvriendelijke manier van zwembadverwarming!

Comfortpool zonnepanelen zwembad set 3 stuks | Tot 30.000 liter aanpassen
3 x Comfortpool zonnepaneel zwembad | Zwembadverwarming tot 10.000 liter

* Dit zijn verplichte velden

Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
Uw aanpassing
Comfortpool zonnepanelen zwembad set 3 stuks | Tot 30.000 liter
Comfortpool zonnepanelen zwembad set 3 stuks | Tot 30.000 liter

Direct leverbaar

+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

€ 327,00

Samenvatting
  Productinformatie

  Een Comfortpool Solar Panel is een eenvoudige manier van zwembadverwarming. Het zonnepaneel bestaat kort gezegd uit een aantal zwarte buizen waar het zwembadwater doorheen stroomt. Terwijl de zon op het paneel schijnt warmt het water in de buizen op en stroomt daarna lekker warm terug naar het zwembad. Op een zonnige dag warmt het zwembadwater zo moeiteloos een paar graden op en kun jij genieten van een heerlijk verwarmd bad. Bovendien is het solar panel voorzien van pootjes waarmee je hem goed naar de zon kunt richten, voor optimale opvang van de zonnestralen.

  Voordelen
  • Geen extra energiekosten
  • Eenvoudige installatie
  • Schuine opstelling voor optimale zon-opname
  • Plaats eenvoudig meerdere panelen achter elkaar
  Kenmerken
   • Formaat: 110 x 69 x 14 cm (3x)
   • Aansluiting: Ø 38 mm
   • Min. pompcapaciteit: 2.500 L / uur
   • Max. pompcapaciteit 10.000 L / uur
  Tips
   • Plaats de panelen vol in de zon, naar het zuiden gericht.
   • Laat het water op de warmste uren van de dag door het paneel stromen.
   • Een afdekzeil op het bad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt.


  Solar Panel


  Hoe werken Zwembad Solar Panelen?


  Een zwembad zonnepaneel wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. De filterpomp pompt koud zwembadwater het paneel in, waar het vervolgens door de buizen op en neer stroomt. Ondertussen schijnt de zon op het paneel en neemt het koude water de warmte van de zon over, dankzij het speciale warmte-absorberend materiaal van de buizen. Zo warmt het zwembadwater op voordat het vervolgens terugstroomt naar het zwembad.
   


  Hoeveel warmt het zwembadwater op?


  Met een Comfortpool Solar Panel naast je zwembad wordt het zwembadwater zo’n 3°C per dag opgewarmd. Deze 3°C is een gemiddelde, hoeveel jouw zwembadwater precies opwarmt is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals de zonkracht, de locatie van het paneel, de buitentemperatuur en de hoeveelheid water in het zwembad. Hoe meer panelen je plaatst, hoe sneller het zwembadwater opwarmt.


  Zwembadverwarming solar panel  Meerdere Solar Panels


  Heb je een groot zwembad? Dan kun je meerdere panelen achter elkaar plaatsen. Hoe meer solar panels je plaatst, hoe sneller het zwembad opwarmt. Wij adviseren je om voor elke 10.000 liter zwembadinhoud minstens één zonnepaneel te plaatsen. Hieronder vind je een tabel met hoeveel dagen het duurt voordat de watertemperatuur is gestegen met 3°C, afhankelijk van het aantal panelen dat je installeert *. Plaats je meerdere panelen achter elkaar? Let er dan wel op dat je filterpomp sterk genoeg is om het water door meerdere panelen te pompen.

   

  Zwembadvolume 1 solar panel 2 solar panels 3 solar panels 4 solar panels
  4000 liter 1 0,5 0,4 0,3
  14.000 liter 3,5 1,8 1,3 0,9
  19.000 liter 4,8 2,4 1,9 1,2
  22.000 liter 5,5 2,7 2 1,4

  Solar Bol installatie


  Aansluiting op het zwembad


  Het installeren van het solar paneel is heel eenvoudig. Kijk wel even goed naar de aansluitingen van jouw filterpomp en zwembad. Alle Intex zwembaden en filterpompen hebben namelijk óf een Ø 32 mm aansluiting, óf een Ø 38 mm aansluiting. Heb jij 32 mm aansluitingen? Dan heb je de Comfortpool Bypasskit nodig om het paneel aan te sluiten. Heb je 38 mm aansluitingen? Dan heb je de Zwembadverwarming aansluitset nodig om alle (schroef) aansluitingen passend te maken. Daarnaast raden we je aan om ook hier voor de bypass te kiezen, maar dit is niet per se nodig.

  Bypass kit


  Door een bypass aan te leggen bepaal je zelf of de (volledige) waterstroom vanaf de pomp door het solar paneel stroomt, of juist rechtstreeks terug naar het zwembad. Een bypass wordt aangeraden wanneer je meerdere solar panelen installeert. Ook is het erg handig als je bijvoorbeeld 's nachts de filterpomp wilt laten draaien, en het water dus niet door het solar panel wilt sturen. Bovendien is de bypass essentieel als de pompcapaciteit van jouw filterpomp te hoog is. Een te hoge waterdruk kan het solar paneel beschadigen en met de bypass kun je slechts een gedeelte van het water vanaf de pomp door het paneel sturen, wat de waterdruk verlaagt.

     Aansluiting bypass solar panel


   

  Specificaties
  Meer informatie
  SKUCP-80020-set-3
  Kleur van het productZwart
  MerkComfortpool
  ModelCurved Solar Panel | set van 3 stuks
  Geschikt voorZwembaden tot 30.000 liter
  Gewicht10,5 kg (3x)
  Afmetingen (LxBxH)110 x 69 x 14 cm (3x)
  Pakmaat114 x 14 x 71 cm (3x)
  Garantie2 jaar