12 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Comfortpool Inverter Pro 6 zwembad warmtepomp
  SALE
  -18%

  ✓ Inverter warmtepomp
  ✓ Zwembaden tot 40.000 liter

  Aanbiedingsprijs € 1.399,00 Normale prijs € 1.699,00
  Direct leverbaar
 2. Zwembad warmtepomp Comfortpool EasyHeat 3
  SALE
  -27%

  ✓ Zeer eenvoudig in gebruik
  ✓ Zwembaden tot 10.000 liter

  Aanbiedingsprijs € 399,00 Normale prijs € 549,00
  Direct leverbaar
per pagina
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar

Zwembad warmtepompen

Op het gebied van zwembadverwarming is een warmtepomp zwembad de beste methode: energiezuinig en met het hoogste rendement. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur (als de filterpomp aanstaat). Zo is het water altijd lekker warm wanneer jij een duik wilt nemen.

 
Verwarmd zwembadwater

Effectieve en energiezuinige zwembadverwarming

Een warmtepomp gebruikt de warmte die al in de buitenlucht zit, en is daarmee een zeer energiezuinige manier van zwembadverwarming. Zuiniger dan bijvoorbeeld elektrische zwembadverwarming, effectiever dan solar verwarming. Bij een warmtepomp is de verhouding van energie die de warmtepomp verbruikt en de warmte die hij oplevert zeer gunstig. Kort gezegd haal je ongeveer 80% warmte gratis uit de natuur, en koop je 20% warmte; een hoog rendement dus! Een warmtepomp is zo een efficiënte én voordelige manier om je Intex zwembad te verwarmen.


Hoe werkt een warmtepomp?

In de warmtepomp stroomt een koudemiddel, en dit koudemiddel neemt warmte uit de buitenlucht op. Het kan altijd bruikbare warmte uit de lucht halen, ook wanneer het buiten nog best koud is. Het koudemiddel wordt zo steeds warmer en verdampt tot een gas. Dit gas stroomt vervolgens in de compressor waar het wordt samengedrukt (gas onder hoge druk wordt namelijk heel warm). Het verhitte gas stroomt daarna langs de leiding met koud zwembadwater, het water warmt op en stroomt vervolgens weer terug naar het zwembad. Doordat het koudemiddel zijn warmte afgeeft, wordt het opnieuw vloeibaar, waarna het hele proces opnieuw begint.Werking warmtepomp

Easy Heat warmtepomp

EasyHeat warmtepompen

De EasyHeat warmtepompen zijn de eenvoudigste van de Comfortpool warmtepompen, en vooral geschikt voor de 'kleinere' zwembaden. De EasyHeat warmtepomp is een echt instapmodel. Hij is compact, erg makkelijk in gebruik en kan zonder extra onderdelen direct aan jouw zwembad aangesloten worden. Ideaal! De EasyHeat warmtepomp kan jouw zwembadwater al verwarmen wanneer het buiten slechts 10°C is, hiermee kun je het zwemseizoen dus echt verlengen!


ECO+ warmtepompen

De ECO+ serie is het basismodel van de Comfortpool warmtepompen. De ECO+ warmtepompen zijn energiezuinig, stil en het voordeligst in prijs. Bovendien is de ECO+ warmtepomp zeer eenvoudig te bedienen aan de hand van een thermostaatknop. Je draait de knop naar de gewenste temperatuur en de ECO+ warmtepomp start met het zwembadwater te verwarmen. De ECO+ warmtepomp kan het zwembadwater verwarmen vanaf een buitentemperatuur van 10°C, dus ook wanneer het buiten nog fris is, kun jij al van lekker verwarmd zwembad genieten.ECO+ warmtepomp

&nbsp
ECO Square warmtepomp

ECO Square warmtepompen

De Eco Square serie is het nieuwste model van de Comfortpool warmtepompen. Dankzij een geavanceerd display is de ECO Square makkelijk te bedienen. Je stelt de gewenste water- temperatuur in en de warmtepomp begint met verwarmen. De ECO Square warmtepomp heeft een moderne vormgeving en een mooi, kunststof design. Groot voordeel van het ontwerp is dat de luchtuitlaat aan de bovenkant zit. Zo heb je veel minder vrije ruimte rondom de warmtepomp nodig. De warmtepomp kan hierdoor ook met één kant tegen een muur worden gezet.


Inverter Pro warmtepompen

De Inverter Pro serie is het absolute topmodel van de Comfortpool warmtepompen. De Inverter Pro warmtepompen hebben het hoogste rendement: de meeste verwarmingscapaciteit tegenover minder energieverbruik. In tegenstelling tot traditionele warmtepompen draait de Inverter Pro niet constant op vol vermogen, maar schakelt automatisch over op een energiebesparende stand als dit mogelijk is. De Inverter Pro kan ook als enige Comfortpool warmtepomp tot in de winter gebruikt worden, hij functioneert al wanneer het buiten -5°C is! .

Inverter Pro warmtepompZwembad warmtepomp

Welke warmtepomp is geschikt voor jouw zwembad?

Welke warmtepomp voor jou geschikt is hangt voornamelijk af van de hoeveelheid zwembadwater die hij moet verwarmen. Op de productpagina van elke warmtepomp vind je de technische details. Hier staat de maximale zwembadgrootte die de warmtepomp aankan. Overcapaciteit van de warmtepomp mag natuurlijk altijd, maar ondercapaciteit wordt niet aangeraden. Let daarnaast ook op de minimale pompsterkte, om te zien of de filterpomp van je zwembad sterk genoeg is voor de warmtepomp van jouw keuze.


Aansluiting van de warmtepomp

Om een ECO+ of Eco Square warmtepomp aan te sluiten heb je de warmtepomp aansluitset nodig, hiermee installeer je hem tussen de filterpomp en het zwembad. Voor een zwembad met Ø 32 mm aansluitingen is dit alles wat je nodig hebt. Heb je een zwembad met Ø 38 mm aansluitingen? Dan heb je tevens de zwembadverwarming aansluitset nodig, om alle aansluitingen passend te maken. Verder heb je, afhankelijk van jouw zwembadopstelling, wellicht in beide gevallen nog wat extra zwembadslang nodig (Ø 32 of 38 mm). Voor de Inverter Pro warmtepompen gebruik je een Inverter Pro aansluitset, 32 mm of 38 mm. Voor EasyHeat warmtepompen is het lekker makkelijk, deze kun je zonder extra benodigdheden aansluiten.Warmtepomp aansluitset

&nbsp
Zwembad warmtepomp

Vrije ruimte rondom de warmtepomp

Om warmte uit de buitenlucht te kunnen halen moet de warmtepomp moet genoeg lucht kunnen aanzuigen, en die vervolgens ook weer kunnen uitstoten. Voldoende vrije ruimte rondom de warmtepomp is daarom essentieel. Deze vrije ruimte kan variëren van een halve meter tot een meter aan elke zij- en bovenkant, dit verschilt per type. Zo heeft de Eco Square zijn luchtuitlaat aan de bovenkant en kan dus ook met één kant tegen de muur staan. De benodigde vrije ruimte per warmtepomp vind je in de meegeleverde handleiding (ook online beschikbaar via de productpagina's).


Voorkom warmteverlies!

Dek het zwembad af om warmteverlies te voorkomen. Het zwembadwater verwarmen maar niet afdekken is hetzelfde als thuis de verwarming aanzetten, maar de buitendeur open laten staan. Zonde van de geproduceerde warmte! Het afdekken van zwembadwater kan met een afdekzeil of een solar afdekzeil, beide hebben een isolerende werking. Let daarnaast ook op de locatie van de warmtepomp, plaats deze niet té ver weg van het zwembad. Als het verwarmde water namelijk door lange slangen terug naar het zwembad moet stromen, verliest het onderweg een deel van zijn warmte.Solar afdekzeil

&nbsp