Comfortpool Easyheat serie

De Easyheat warmtepomp is een ideale en compacte warmtepomp voor de kleinere zwembaden. De warmtepomp kan jouw zwembad zonder problemen verwarmen zodat jij lekker lang kunt genieten van een verwarmd zwembad. Het aansluiten is in een handomdraai gedaan en hiervoor heb je geen extra onderdelen nodig.

Toon 3

EasyHeat warmtepomp

De EasyHeat warmtepompen zijn de eenvoudigste van de Comfortpool warmtepompen, en vooral geschikt voor de 'kleinere' zwembaden. De EasyHeat warmtepomp is een echt instapmodel. Hij is compact, erg makkelijk in gebruik en kan zonder extra onderdelen direct aan jouw zwembad aangesloten worden. Ideaal! De EasyHeat warmtepomp kan jouw zwembadwater al verwarmen wanneer het buiten slechts 10°C is, hiermee kun je het zwemseizoen dus echt verlengen!


Welke EasyHeat warmtepomp is geschikt voor jouw zwembad?

Welke EasyHeat warmtepomp voor jouw zwembad geschikt is hangt voornamelijk af van de hoeveelheid zwembadwater die hij moet verwarmen. Op de productpagina van elke EasyHeat warmtepomp vind je de technische details. Hier staat de maximale zwembadgrootte die de warmtepomp aankan. Overcapaciteit van de warmtepomp mag natuurlijk altijd, maar ondercapaciteit wordt niet aangeraden. Let daarnaast ook op de minimale pompsterkte, om te zien of de filterpomp van je zwembad sterk genoeg is voor de warmtepomp van jouw keuze.


Voor- en nadelen van de EasyHeat warmtepomp

  • Warmt het water snel op naar de gewenste temperatuur
  • Compacte warmtepomp waardoor dit niet veel ruimte in beslag neemt
  • Makkelijk aan te sluiten
  • Makkelijk te bedienen
  • Hoge aanschafkosten
  • Werkt niet op zonne-energie, dus dit zie je terug in het stroomverbruik
  • Afhankelijk van de omgevingstemperatuur

Hoe sluit je jouw EasyHeat warmtepomp aan?

Het is niet ingewikkeld om de EasyHeat warmtepomp aan te sluiten aan jouw zwembad, het voordeel van de warmtepomp is dat ze op zwembaden met een aansluiting van Ø 32mm én 38mm aangesloten kunnen worden. Voor het aansluiten op een Ø 38 mm zwembad en filterpomp heb je alleen nog de zwembadverwarming aansluitset nodig.


Hoeveel stroom verbruikt de EasyHeat warmtepomp?

Hoeveel stroom de EasyHeat warmtepomp daadwerkelijk van dag tot dag gebruikt is moeilijk te zeggen, dit is namelijk afhankelijk van vele factoren zoals de zwembadgrootte, de buitentemperatuur, het gebruik van een isolerend afdekzeil, de afstand tussen de warmtepomp en het zwembad, etc. Maar kort door de bocht kun je zeggen: 1000 liter water 1°C verwarmen zal ongeveer 0,5 kW kosten.