Grondzeil zwembad

Een grondzeil is een belangrijk accessoire voor bij jouw zwembad. Het grondzeil biedt extra bescherming aan de bodem van het zwembad. Dit draagt bij aan een langere levensduur van het zwembad. Daarnaast kan het grondzeil er ook voor zorgen dat er geen waterplassen rondom het zwembad ontstaan. Het grondzeil is zowel te gebruiken voor opblaaszwembaden als opzetzwembaden.

Grondzeil voor je zwembad: de liner effectief beschermen

Om zijn levensduur te waarborgen, is het raadzaam om een grondzeil onder je zwembad te plaatsen. Dit zeil dient ervoor de liner van je zwembad, oftewel de stevige laag waterdichte kunststof, te beschermen. Tegen steentjes en takjes bijvoorbeeld, maar ook tegen andere scherpe voorwerpen. Het Intex universele zwembad grondzeil is voor vrijwel elk zwembad groot genoeg. Het grondzeil, dat ook wel onderzeil wordt genoemd, is geschikt voor zowel opblaas- als opzetzwembaden.


Universeel grondzeil voor je zwembad

Het universele grondzeil van Intex betreft een sterke beschermlaag die je tussen de ondergrond en de bodem van je zwembad plaatst. Het zeil heeft een afmeting van 472 x 472 centimeter en kan worden gebruikt voor zwembaden met een maximale doorsnede van 457 centimeter. Voor welk type zwembad je daarbij kiest, speelt geen rol van belang. Grondzeil voor je zwembad gebruik je voor de Intex Easy Set pools, de Metal Frame pools, de Ultra Frame pools en natuurlijk ook voor zwembaden van andere merken.


Een grondzeil beschermt beschadigingen, maar ook tegen vuil

Zwembad grondzeil dient meerdere functies. In de eerste plaats gebruik je het uiteraard om de liner van je zwembad tegen beschadiging te beschermen. Maar ook vormt het zeil een extra tussenlaag die vuil van je zwembad afhoudt. Ook daarmee bescherm je de levensduur ervan, want vuil heeft net zo goed zijn weerslag op de kwaliteit van het materiaal, hoe sterk deze ook is.


Een grondzeil of een ondertapijt?

Behalve voor een grondzeil voor je zwembad kun je ook voor een ondertapijt kiezen. Deze twee worden nogal eens door elkaar gehaald, maar er bestaat wel degelijk een duidelijk verschil tussen. Een zeil gebruik je namelijk wanneer je zwembad op een ondergrond van gras of een gladde ondergrond als een tegelterras staat. Wanneer je je zwembad op een ruwer oppervlak wilt plaatsen, of bijvoorbeeld op een houten vlonder, is een wat hoger beschermingsniveau nodig. In plaats van een grondzeil schaf je dan een ondertapijt aan.


Het grondzeil op maat maken

Het Intex grondzeil voor je zwembad is de beste keuze wanneer jouw zwembad op een vlakke, egale ondergrond staat, maar je deze wel van wat extra bescherming wilt voorzien. Wanneer je het zwembad eenmaal hebt geplaatst, kun je het zeil op maat knippen. De meesten vinden het namelijk niet mooi wanneer het zwembad grondzeil een groter deel van de tuin bedekt dan strikt noodzakelijk is. Stoor je je hier niet aan, dan houd je het zwembad grondzeil in zijn originele maat.