Chloortabletten, zout, pH-waarde Spa

Een goede waterbehandeling is een must om jouw opblaasbare Spa hygiënisch te houden. Door het gebruik van chloor blijft je water schoon en helder. Om het chloor goed te laten werken moet de pH waarde juist zijn. De pH waarde geeft aan welke zuurgraad het water van jouw Spa heeft. Daarnaast kan zout ook dienen als desinfectiemiddel in plaats van chloor.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Als je een jacuzzi zonder zoutwatersysteem hebt, is het aan te raden om gebruik te maken van chloortabletten. Door het chloor wordt het water gedesinfecteerd en blijft het schoon, helder en vrij van bacteriën, algen en schimmels. Een andere optie is om te kiezen voor de SPA fresh 5-in-1, hierbij heb je al minder chloor nodig. Als je helemaal geen chloor gebruikt in je water moet je dagelijks het water verversen en je jacuzzi schoonmaken. Bij een jacuzzi met een ingebouwd zoutwatersysteem hebt heb je enkel nog zout nodig, dit zout wordt omgezet in natuurlijk chloor.
  • Voor de jacuzzi kun je het beste de 2,7 gram Mini tabs gebruiken. Deze tabletten bevatten voldoende chloor voor de inhoud van jouw jacuzzi. Je kunt ook de 20 grams tabletten gebruiken, deze zijn langzaam oplossend en hier doe je dan ook langer mee voordat je een nieuw tablet moet toevoegen.
  • De chloortabletten dien je in een speciale chloordrijver te doen, je kunt de reguliere chloordrijver gebruiken maar deze is misschien iets te groot voor jouw jacuzzi. Er bestaan ook speciale chloordrijvers voor opblaasbare jacuzzi’s. Deze zijn iets kleiner, maar net groot genoeg voor de mini chloortabletten. Je laat de chloordrijver in de jacuzzi drijven zodat het water het chloor van de tabletten op kan nemen.
  • Een chloortablet lost redelijk snel op, maar hierdoor betekent het niet dat er direct een nieuw chloortablet in het water hoeft. De chloor tabletten jacuzzi zijn 2,7 gram en 1 tablet verhoogd het chloorgehalte van 1.000 liter water met 1,5 ppm. Het chloorgehalte van je jacuzzi moet tussen de 2 en 5 ppm zijn. Test daarom eerst de chloorwaarde van het water voordat je een nieuw chloortablet toevoegt.
  • Ja, het is belangrijk dat je altijd de waterwaardes blijft testen met test strips. Deze strips meten de chloorwaarde maar ook de pH waarde, alkaliniteit en hardheid van het water. Zorg dat je waardes altijd op peil zijn zodat jij lekker van je opblaasbare jacuzzi kunt blijven genieten.
Gobbo FAQ

Schoon water in je spa met behulp van Spa chloortabletten

Om echt plezier te kunnen hebben van je eigen opblaasbare Spa, is het essentieel dat het water schoon en helder is. De juiste waterkwaliteit zorgt er ook voor dat je een heel seizoen lang kunt gebruiken. Met chloortabletten kun je er voor zorgen dat jouw water schoon en hygiënisch is.


Soort water

Het onderhoud van jouw Spa start al met het moment dat je de spa gaat vullen. Het soort water wat wordt gebruikt heeft namelijk veel effect op de werkzaamheid van de chloortabletten. We raden aan om altijd leidingwater te gebruiken. Regenwater of grondwater kunnen tot onverwachte reacties leiden, bijvoorbeeld dat het water bruin wordt.


Waterkwaliteit

Voordat je begint met het toevoegen van chloortabletten moet je altijd eerst de waterkwaliteit controleren. Test de pH-waarde van het water met teststrips. De pH-waarde moet tussen 7,0 en 7,6 liggen. 7,2 is de perfecte waarde! Voeg bij een te hoge of te lage waarde pH-min of pH-plus toe. Wanneer de chemische balans van het water niet in orde is, kunnen chloor en anti-alg middelen hun werk niet doen.


Welk soort chloortabletten heb ik nodig voor mijn Spa?

Chloortabletten komen in verschillende maten. Zo heb je 200 grams en 20 grams chloortabletten, deze tabletten worden vooral gebruikt voor middel tot grote zwembaden. De mini tabs zijn er in een grootte van 2,7 gram en zijn handig voor spa’s en zwembaden tot zo’n 8000 liter. Dit zijn dus de Spa chloortabletten die jij nodig hebt! Alle tabletten zijn geschikt voor zowel zacht als hard water.


Hoe vaak moet er een nieuw chloortabletje in mijn Spa?

Een chloortablet lost redelijk snel op, maar hierdoor betekent het niet dat er direct een nieuw chloortablet in het water hoeft. De chloor tabletten Spa zijn 2,7 gram en 1 tablet verhoogd het chloorgehalte van 1.000 liter water met 1,5 ppm. Het chloorgehalte van je Spa moet tussen de 2 en 5 ppm zijn. Test daarom eerst de chloorwaarde van het water voordat je een nieuw chloortablet toevoegt.