Zandfilterpompen

Zandfilterpompen

 

Zandfilterpompen maken gebruik van een zandbed om vuil uit het zwembadwater te filteren. Het zwembadwater stroomt door de filterpomp en alle viezigheid blijft achter in het zand. De Intex zandfilterpompen zijn er in verschillende groottes, die oplopen in pompsterkte. Welke pompcapaciteit jij nodig hebt is vooral afhankelijk van de grootte van je zwembad, maar voor elk formaat zwembad is een geschikte Intex zandfilterpomp te vinden.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Comfortpool PRIME 10 zandfilterpomp
  SALE
  -25%

  ✓ Unieke vierkante filtertank
  ✓ Filter 8200 liter/uur

  Aanbiedingsprijs € 249,00 Normale prijs € 329,95
  Direct leverbaar
per pagina
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar

Zandfilterpomp informatie

Een zandfilterpomp maakt gebruik van filterzand of glasparels om het zwembadwater te filteren. Groot voordeel is dat dit zeer weinig onderhoud met zich meebrengt. In tegenstelling tot filtercartridges die elke 2 weken vervangen moeten worden gaat filterzand of glasparels jarenlang mee. De zandfilterpomp is bovendien een zeer krachtige zwembadpomp, en dus zeer geschikt wanneer je zwembadaccessoires zoals solar verwarming of een warmtepomp wilt gebruiken.

 Zandfilterpomp

 Hoe werkt een zandfilterpomp?

Een zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. In de filterpomp wordt het zwembadwater door een zandbed gepompt. Alle viezigheid blijft in het zand hangen. Elk vuildeeltje dat groter is dan een zandkorrel wordt uit het water gezeefd, waarna het schone water weer terug naar het zwembad wordt gepompt. Tegelijkertijd zorgt dit rondpompen ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze groeien namelijk vooral goed in stilstaand water).Kies de juiste zandfilterpomp

Welke zandfilterpomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het water schoon te houden. Om de juiste zandfilterpomp te kiezen, met de juiste pompcapaciteit, kun je dus het volgende rekensommetje doen: liters zwembadinhoud / 5 = benodigde pompcapaciteit. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben. Op de productpagina van de specifieke zwembadaccessoire staat altijd de minimale pompcapaciteit vermeld.

Zandfilterpomp Art. nr. Pompcapaciteit Maximale zwembad grootte Hoeveelheid filterzand Hoeveelheid glasparels Hoeveelheid filterbollen Aansluiting
4 m&sup3 pomp 26644GS 4000 liter / uur 20.000 liter 12 kg 8,5 kg 350 gram Ø 38 mm
6 m&sup3 pomp 26646GS 6000 liter / uur 30.000 liter 23 kg 16 kg 640 gram Ø 38 mm
8 m&sup3 pomp 26648GS 8000 liter / uur 40.000 liter 35 kg 25 kg 975 gram Ø 38 mm
10 m&sup3 pomp 26652GS 10.000 liter / uur 50.000 liter 55 kg 38 kg 1500 gram Ø 38 mm

Intex glasparels

 Glasparels vs. filterzand

Bij Zwembadgigant adviseren we glasparels als filtermedium, in plaats van filterzand. Glasparels gaan 80% langer mee dan regulier filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) is veel minder vaak nodig bij glasparels, en bovendien zijn ze makkelijker schoon te spoelen, zodat je hiervoor minder zwembadwater verbruikt. Zandfilterpompen worden geleverd zonder glasparels of filterzand, deze moet je er dus apart bij bestellen.
Aansluiting op het zwembad

De zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Een Intex zandfilterpomp heeft een Ø 38 mm aansluiting. Heeft jouw zwembad een Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je alle benodigde aansluitstukken met het zwembad meegeleverd gekregen (inclusief de in- en uitlaatset 38 mm of aansluitset 38 mm, en hoef je geen extra onderdelen aan te schaffen. Heb je een zwembad met Ø 32 mm aansluiting? Dan heb je twee Intex connectors en een in- en uitlaatset 32 mm nodig om alles passend te maken.


Aansluiting zandfilterpompIntex zwembad zandfilterpompMet praktische functies én een timer

Voor een optimale zwembadreiniging is een Intex zandfilterpomp uitgerust met 6 verschillende functies. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het zandbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. De circulatiestand pompt water rond, maar filtert het niet, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. Of de afvoerfunctie, om het zwembad na het seizoen leeg te pompen. Bovendien kun je met de ingebouwde timer het draaien van de filterpomp plannen, zoals 's nachts, en de volgende dag weer in een schoon zwembad duiken.
Hydro Aeration Technologie ®

Alle Intex zandfilterpompen zijn voorzien van de innovatieve Hydro Aeration technologie. Via dit revolutionaire systeem wordt er, samen met het schoongefilterde water, extra zuurstof het zwembad ingepompt. Dit ziet er niet alleen superleuk uit in het zwembad, met al die bubbeltjes in het water, het heeft ook nog eens vele voordelen. Meer zuurstof in het water dat meer circuleert en beter gefilterd kan worden. Oftewel, sprankelend helder water van een betere kwaliteit!


Hydro Aeration