Zandfilterpomp Comfortpool Basic 10 | Tot 42.000 liter

free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-4103

Met de Comfortpool BASIC zandfilterpomp geniet je een zomer lang van schoon en fris water in jouw zwembad. De BASIC zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert al het vuil uit het water. Zo kun je zonder veel moeite elke dag in een heerlijk schoon zwembad duiken!

 • Krachtiger dan een Intex zandfilterpomp
 • Zeer gemakkelijk te bedienen dankzij de hendel bovenop
Handig voor erbij
€ 18,95
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

De Comfortpool BASIC zandfilterpomp is een basismodel zandfilterpomp. Een stille maar sterke en praktische pomp, met een handige multi 7-wegklep bovenop voor een gemakkelijke bediening én een handige drukmeter. De BASIC filterpomp heeft een filtertank die je kunt vullen met filterzand, glasparels of filterbollen. Voordeel hiervan is dit type filter weinig onderhoud vergt. Waar je een filtercartridge elke 2 weken moet vervangen kunnen filterzand, glasparels of filterbollen het hele zwemseizoen mee.

Voordelen
 • Basismodel zandfilterpomp
 • Uitstekende waterfiltratie
 • Zelfaanzuigende pomp
 • Mét voorfilter
 • Gemakkelijke, praktische bediening
 • Geschikt voor filterbollen, glasparels of zand
Details
  • Pompcapaciteit: 8.400 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 42.000 L
  • Aansluiting: Ø 32 / 38 mm
  • Volume filtertank: 50 liter
  • Zwembadslangen meegeleverd: nee
  • Inclusief drukmeter
Glasparels of filterbollen
  • Tip! Kies voor glasparels of filterbollen ipv filterzand.
        • Benodigde hoeveelheid glasparels:

   23 kg

           • Benodigde hoeveelheid filterbollen:

   925 gComfortpool BASIC zandfilterpomp


Schoon gefilterd zwembadwater


De Comfortpool BASIC zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp wordt gevuld met filterzand, glasparels of filterbollen. Vervolgens wordt het zwembadwater door de tank gepompt en blijft alle viezigheid in het filterbed hangen. Elk vuildeeltje wordt zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de pomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).Praktische bediening, handige functies


De Comfortpool BASIC zandfilterpomp is gemakkelijk te bedienen met de hendel bovenop de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Comfortpool BASIC zandfilterpomp

 

Comfortpool glasparels

Filterbollen, glasparels of filterzand


Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met glasparels of filterbollen, in plaats van met zand. Glasparels gaan 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, bijkomend voordeel is deze uitwasbaar zijn én een stuk lichter en handzamer. Om de Comfortpool BASIC 10 zandfilterpomp te vullen heb je 925 g filterbollen, 23 kg glasparels of 33 kg filterzand nodig.Geschikt voor mijn zwembad?


Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Comfortpool BASIC 10 zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 42.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.


Comfortpool BASIC zwembadpomp


Aansluiting op het zwembad


Een zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Heeft jouw zwembad een Ø 32 mm aansluiting? Dan kun je de Comfortpool BASIC 10 zwembadpomp zonder extra onderdelen zo aansluiten. Heb je een zwembad met Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je twee Ø 38 mm schroefconnectors nodig, deze worden standaard meegeleverd. Let op, zwembadslangen zijn niet meegeleverd met de pomp, deze dien je er apart bij te bestellen.

* De Comfortpool BASIC zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of glasparels.

Specificaties
Meer informatie
SKUCP-4103
Kleur van het productBlauw
MerkComfortpool
ModelBASIC 10 zandfilterpomp
Geschikt voorZwembaden tot 42.000 liter
Gewicht13,6 kg
capaciteitPompcapaciteit: 10.000 l/u | doorstroomcapaciteit: 8400 l/u
Afmetingen (LxBxH)63 x 48 x 71 cm
Pakmaat72 x 44 x 44 cm
Garantie1 jaar