Comfortpool Basic Serie

Een Comfortpool BASIC zandfilterpomp is een basismodel zandfilterpomp: eenvoudig te installeren, eenvoudig te bedienen. Inclusief een handige drukmeter bovenop, zo kun je makkelijk zien wanneer de druk te hoog wordt en je het filtermateriaal moet schoonmaken. De BASIC serie zandfilterpompen kun je gebruiken met filterzand, maar ook met filterglas of filterbollen.

Comfortpool BASIC zandfilterpompen

De Comfortpool BASIC serie zandfilterpompen bestaat uit drie modellen, oplopen in pompcapaciteit: de BASIC 6, de BASIC 8.5 en de BASIC 10. De BASIC zandfilterpompen zijn eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen met de multi 7-wegklep boven op de pomp.


De BASIC zandfilterpomp voor schoon zwembadwater

De Comfortpool BASIC zandfilterpomp filtert eenvoudig en effectief het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp vul je met filterzand, filterglas of filterbollen. Vervolgens wordt het zwembadwater door deze filtertank gepompt en blijft alle viezigheid hier in het filter hangen. Alle vuildeeltjes worden zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de BASIC zandfilterpomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).


Hoe werkt een BASIC zandfilterpomp?

Met zwembadslangen sluit de Comfortpool BASIC zandfilterpomp aan op je zwembad. Hij past op zowel Ø 32 mm als Ø 38 mm aansluitingen. Je vult de filtertank met het filtermateriaal van jouw keuze (filterzand, filterglas of filterbollen). En vervolgens is de zandfilterpomp gemakkelijk te bedienen met de hendel boven op de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Een zelfaanzuigende zandfilterpomp

De Comfortpool BASIC serie zandfilterpompen bestaat uit drie modellen. Het twee grotere modellen, de BASIC 8.5 en BASIC 10, zijn zelfaanzuigende pompen. Dit betekent dat de pomp zelf het water uit het zwembad ‘zuigt’ en daarna weer terug het zwembad inpompt. Een niet-zelfaanzuigende filterpomp doet dit niet, die heeft de zwaartekracht nodig om het zwembadwater naar beneden uit het zwembad in de filterpomp te laten stromen. Het voordeel van de zelfaanzuigende BASIC zandfilterpompen is dat deze daardoor geschikt zijn om boven het waterniveau te plaatsen, en ook krachtig genoeg zijn om het water bijvoorbeeld enkele meters omhoog te pompen. En nog een groot voordeel: de zelfaanzuigende modellen zijn voorzien van een voorfilter. In deze voorfilter wordt het grote vuil alvast uit het water gefilterd en opgevangen in een mandje, dat je vervolgens makkelijk leeg kiepert. Deze voorfilter voorkomt dat dit grote vuil, zoals blaadjes of takjes, in de filtertank terecht komt, waardoor je deze ook minder vaak hoeft schoon te maken. Erg handig!


De juiste BASIC zandfilterpomp voor jouw zwembad

Welk model BASIC zandfilterpomp geschikt is voor jouw zwembad is vooral afhankelijk van de zwembadgrootte, van hoeveel water er in jouw zwembad zit. Een zandfilterpomp moet al het water in zo’n 4 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De verschillende modellen kun je daarom bij deze zwembadgroottes gebruiken:

  • ✔️ BASIC 6 zandfilterpomp - pompcapaciteit 4600 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 23.000 liter
  • ✔️ BASIC 8.5 zandfilterpomp - pompcapaciteit 6300 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 32.000 liter
  • ✔️ BASIC 10 zandfilterpomp - pompcapaciteit 8400 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 42.000 liter

Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp wilt aansluiten, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een sterkere BASIC zandfilterpomp moeten kiezen, met een hogere pompcapaciteit.