Zandfilterpomp Comfortpool Basic 8.5 | Tot 32.000 liter

Waardering:
89%
free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
CP-4102

Met de Comfortpool BASIC zandfilterpomp geniet je een zomer lang van schoon en fris water in jouw zwembad. De BASIC zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert al het vuil uit het water. Zo kun je zonder veel moeite elke dag in een heerlijk schoon zwembad duiken!

 • Geen losse aansluitstukken nodig, past op zowel 32 als 38 mm zwembaden
 • Krachtig genoeg om water omhoog te pompen, voor bijvoorbeeld solarpanelen op het dak van je schuurtje
Handig voor erbij
€ 18,95
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

De Comfortpool BASIC zandfilterpomp is een basismodel zandfilterpomp. Een stille maar sterke en praktische pomp, met een handige multi 7-wegklep bovenop voor een gemakkelijke bediening én een handige drukmeter. De BASIC filterpomp heeft een filtertank die je kunt vullen met filterzand, filterglas of filterbollen. Voordeel hiervan is dit type filter weinig onderhoud vergt. Waar je een filtercartridge elke 2 weken moet vervangen kunnen filterzand, filterglas of filterbollen het hele zwemseizoen mee.

Voordelen
 • Basismodel zandfilterpomp
 • Uitstekende waterfiltratie
 • Zelfaanzuigende pomp
 • Mét voorfilter
 • Gemakkelijke, praktische bediening
 • Geschikt voor filterbollen, filterglas of zand
Details
  • Pompcapaciteit: 6.300 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 32.000 L
  • Aansluiting: Ø 32 / 38 mm
  • Volume filtertank: 25 liter
  • Zwembadslangen meegeleverd: nee
  • Inclusief drukmeter
Filterglas of filterbollen
  • Tip! Kies voor filterglas of filterbollen ipv filterzand.
        • Benodigde hoeveelheid filterglas:

   11,5 kg

           • Benodigde hoeveelheid filterbollen:

   445 gComfortpool BASIC zandfilterpomp


Schoon gefilterd zwembadwater


De Comfortpool BASIC zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp wordt gevuld met filterzand, filterglas of filterbollen. Vervolgens wordt het zwembadwater door de tank gepompt en blijft alle viezigheid in het filterbed hangen. Elk vuildeeltje wordt zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de pomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).Praktische bediening, handige functies


De Comfortpool BASIC zandfilterpomp is gemakkelijk te bedienen met de hendel bovenop de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Comfortpool BASIC zandfilterpomp

 

Comfortpool filterglas

Filterbollen, filterglas of filterzand


Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met filterglas of filterbollen, in plaats van met zand. Filterglas gaat 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, bijkomend voordeel is deze uitwasbaar zijn én een stuk lichter en handzamer. Om de Comfortpool BASIC 8.5 zandfilterpomp te vullen heb je 445 g filterbollen, 11,5 kg filterglas of 16 kg filterzand nodig.Geschikt voor mijn zwembad?


Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Comfortpool BASIC 8.5 zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 32.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.


Comfortpool BASIC zwembadpomp


Aansluiting op het zwembad


Een zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Heeft jouw zwembad een Ø 32 mm aansluiting? Dan kun je de Comfortpool BASIC 8.5 zwembadpomp zonder extra onderdelen zo aansluiten. Heb je een zwembad met Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je twee Ø 38 mm schroefconnectors nodig, deze worden standaard meegeleverd. Let op, zwembadslangen zijn niet meegeleverd met de pomp, deze dien je er apart bij te bestellen.

* De Comfortpool BASIC zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of filterglas.

Specificaties
Meer informatie
SKUCP-4102
Kleur van het productBlauw
MerkComfortpool
ModelBASIC 8.5 zandfilterpomp
Geschikt voorZwembaden tot 32.000 liter
Gewicht12,7 kg
capaciteitPompcapaciteit: 8500 l/u | doorstroomcapaciteit: 6300 l/u
Afmetingen (LxBxH)62 x 43 x 46 cm
Pakmaat69 x 46 x 33 cm
Garantie1 jaar
Reviews 4
Klantenreviews

Reviews 1 to 3 of 4 total

Pagina
Lijst per per pagina

Reviews 1 to 3 of 4 total

Pagina
Lijst per per pagina