Comfortpool PRIME 10 zandfilterpomp

Vandaag besteld, morgen in huis!
SKU
CP-4204
€ 259,95

Een zwembad vol schoon en fris water, klaar voor een duik! Met de Comfortpool PRIME zandfilterpomp houd je het zwembad een zomer lang schoon en helder. De PRIME zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert al het vuil uit het water. De unieke vierkante filtertank zorgt voor een nog betere filtratie, voor nog schoner water!

Direct leverbaar
Direct leverbaar
Productinformatie

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp is een krachtige zandfilterpomp. De vierkant gevormde filtertank zorgt voor een groter volume filtermateriaal, een groter contactoppervlak met het water en daardoor een nog betere filtratie dan conventionele ronde filtertanks. De PRIME filterpomp heeft een filtertank die je kunt vullen met filterzand, glasparels of filterbollen. Voordeel hiervan is dit type filter weinig onderhoud vergt. Waar je een filtercartridge elke 2 weken moet vervangen kunnen filterzand, glasparels of filterbollen het hele zwemseizoen mee.

Voordelen
 • Krachige zandfilterpomp
 • Optimale waterfiltratie
 • Groot filtertankvolume
 • Zelfaanzuigende pomp, met voorfilter
 • Geschikt voor filterbollen, glasparels of zand
Details
  • Pompcapaciteit: 10.000 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 60.000 L
  • Aansluiting: Ø 32 / 38 mm
  • Incl. connectors voor Ø 38 mm Intex bad
  • Volume filtertank: 68 liter
  • Zwembadslangen meegeleverd: nee
Glasparels of filterbollen
  • Tip! Kies voor glasparels of filterbollen ipv filterzand.
        • Benodigde hoeveelheid glasparels:

   48 kg

           • Benodigde hoeveelheid filterbollen:

   1900 g


Comfortpool PRIME zwembadpomp


Schoon gefilterd zwembadwater


De Comfortpool PRIME zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp wordt gevuld met filterzand, glasparels of filterbollen. Vervolgens wordt het zwembadwater door de tank gepompt en blijft alle viezigheid in het filterbed hangen. Elk vuildeeltje wordt zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de pomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).Praktische bediening, handige functies


De Comfortpool PRIME zandfilterpomp is gemakkelijk te bedienen met de hendel bovenop de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.

Comfortpool PRIME zwembadpomp

 

Comfortpool glasparels

Filterbollen, glasparels of filterzand


Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met glasparels of filterbollen, in plaats van met zand. Glasparels gaan 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, bijkomend voordeel is deze uitwasbaar zijn én een stuk lichter en handzamer. Om de Comfortpool PRIME 10 zandfilterpomp te vullen heb je 1900 g filterbollen, 48 kg glasparels of 68 kg filterzand nodig.Geschikt voor mijn zwembad?


Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Comfortpool PRIME 10 zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 60.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.


Comfortpool PRIME zwembadpomp


Aansluiting op het zwembad


Een zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Heeft jouw zwembad een Ø 32 mm aansluiting? Dan kun je de Comfortpool PRIME 10 zwembadpomp zonder extra onderdelen zo aansluiten. Heb je een zwembad met Ø 38 mm aansluiting? Dan heb twee Ø 38 mm schroefconnectors nodig, deze worden standaard meegeleverd. Let op, zwembadslangen zijn niet meegeleverd met de pomp, deze dien je er apart bij te bestellen.

* De Comfortpool PRIME zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of glasparels.

Handleiding

Van de Comfortpool zandfilterpomp is een uitgebreide handleiding beschikbaar. De handleiding wordt meegeleverd met de zandfilter zwembadpomp, maar is ook online verkrijgbaar.

Klik hier om handleiding te downloaden.

Garantie

De Comfortpool zwembadpomp heeft een garantietermijn van 1 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Specificaties
Meer informatie
SKU CP-4204
Merk Comfortpool
Model PRIME 10 zandfilterpomp
Geschikt voor Zwembaden tot 60.000 liter
Capaciteit 10.000 l/uur
Afmetingen (LxBxH) 52 x 47 x 80 cm
Afmeting verpakking 46 x 46 x 58 cm
Garantie 1 jaar
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Comfortpool PRIME 10 zandfilterpomp
Uw waardering