Comfortpool Prime Serie

De Comfortpool PRIME zandfilterpompen zijn krachtige filterpompen, met als uniek kenmerk de vierkant gevormde filtertanks: voor een nog betere waterfiltratie. De PRIME zandfilterpompen kun je eenvoudig bedienen met de hendel bovenop en zijn allemaal voorzien van een handige drukmeter. De PRIME serie zandfilterpompen bestaat uit vier modellen, oplopend in pompcapaciteit. De grootste, de PRIME 10 zandfilterpomp, heeft een pompcapaciteit van 10.000 liter per uur en is daarmee geschikt voor een zwembad tot 40.000 liter.

Comfortpool PRIME zandfilterpompen

De Comfortpool PRIME pompen zijn sterke zandfilterpompen. De filtertank kan gevuld worden met filterzand, maar ook met filterglas of filterbollen. De drie grootste modellen zijn zelfaanzuigende zandfilterpompen, tevens voorzien van een voorfilter om het grootste vuil alvast uit het water te filteren voor het de filtertank ingaat.


Hoe werkt een PRIME zandfilterpomp?

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp wordt gevuld met filterzand, filterglas of filterbollen. Vervolgens pompt de zandfilterpomp het zwembadwater door de filtertank heen. Hier wordt elk vuildeeltje uit het water gezeefd, al het vuil blijft hangen in het filtermateriaal en het schone water wordt weer terug naar zwembad gepompt. De PRIME zandfilterpomp zorgt er ook voor dat het water continue circuleert, en zo altijd lichtjes in beweging is. Hierdoor krijgen algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om te groeien (deze houden namelijk vooral van stilstaand water), waardoor het zwembadwater langer schoon en veilig blijft om in te zwemmen.


De PRIME zandfilterpomp met vierkante filtertank

De Comfortpool PRIME zandfilterpompen hebben een vierkante filtertank. Deze vierkante vorm zorgt ervoor dat er meer filterzand, filterglas of filterbollen in de tank passen. Hierdoor is er tijdens het filteren van het zwembadwater een groter contactoppervlak tussen het water en het filtermateriaal, wat leidt tot een nóg betere filtratie. Er blijft nóg meer vuil achter in het filtermateriaal waardoor het water nóg schoner is als het terug wordt gepompt richting het zwembad.


Een eenvoudig te bedienen zandfilterpomp

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp sluit je met behulp van zwembadslangen aan op je zwembad. De aansluitingen van de PRIME zandfilterpomp zijn geschikt voor zwembadaansluitingen van zowel Ø 32 mm als Ø 38 mm. De filtertank vul je met filterzand, filterglas of filterbollen, het kan alle drie. Eenmaal aangesloten en gevuld is de zandfilterpomp gemakkelijk te bedienen met de hendel boven op de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Filterzand, filterglas of filterbollen

Bij Zwembadgigant adviseren we om de Comfortpool PRIME filterpomp te vullen met filterglas of filterbollen, in plaats van met filterzand. We geven de voorkeur aan filterglas omdat deze 80% langer meegaan dan filterzand en ze ook zwembadwater efficiënter reinigen dan filterzand. Ook is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig bij filterglas en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Wil je een praktischer filtermateriaal dat even goed filtert? Ga dan voor filterbollen. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, en bijkomend voordeel is de filterbollen uitwasbaar zijn én een stuk lichter en handzamer. Waar je bijvoorbeeld voor de Comfortpool PRIME 7 pomp 20 kg zand of 14 kg filterglas nodig hebt, heb je hiervoor slechts 560 gram filterbollen nodig. Wat een stuk makkelijker te tillen is.


Welke PRIME zandfilterpomp is geschikt voor jouw zwembad?

Welk model PRIME zandfilterpomp geschikt is voor jouw zwembad is vooral afhankelijk van de zwembadgrootte, van hoeveel water er in jouw zwembad zit. Een zandfilterpomp moet al het water in zo’n 4 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De verschillende modellen kun je daarom bij deze zwembadgroottes gebruiken:

  • ✔️ PRIME 6 zandfilterpomp - pompcapaciteit 4600 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 23.000 liter
  • ✔️ PRIME 7 zandfilterpomp - pompcapaciteit 5000 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 25.000 liter
  • ✔️ PRIME 8.5 zandfilterpomp - pompcapaciteit 5800 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 30.000 liter
  • ✔️ PRIME 10 zandfilterpomp - pompcapaciteit 8200 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 40.000 liter

Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp wilt aansluiten, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een sterkere PRIME zandfilterpomp moeten kiezen, met een hogere pompcapaciteit.