Warmwaterpompen

Een warmwaterpomp voor je zwembad is de meest efficiënte zwembadverwarming. Een warmwaterpomp verwarmt het zwembadwater en houdt het vervolgens op een constante temperatuur. Zo kun jij altijd genieten van een lekker warm bad! Alle warmwaterpompen in deze categorie zijn geschikt om aan te sluiten op een Intex zwembad.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Warmwaterpomp voor Intex zwembaden

Qua zwembadverwarming is een warmwaterpomp de beste methode om te kiezen: een warmwaterpomp is energiezuinig en heeft het hoogste rendement. Een warmwaterpomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur (als de filterpomp aanstaat). Zo is het water altijd lekker warm wanneer jij een duik wilt nemen.


Warmwaterpomp: effectieve en energiezuinige zwembadverwarming

Een warmwaterpomp warmt het water op door warmte uit de buitenlucht te halen, en is daarmee een zeer energiezuinige manier van zwembadverwarming. Zuiniger dan bijvoorbeeld elektrische zwembadverwarming, effectiever dan solar verwarming. Bij een warmwaterpomp is de verhouding van energie die de warmtepomp verbruikt en de warmte die hij oplevert zeer gunstig. Kort gezegd haal je ongeveer 80% warmte gratis uit de natuur, en koop je 20% warmte; een hoog rendement dus! Een warmwaterpomp is zo een efficiënte én voordelige manier om je Intex zwembad te verwarmen.


Hoe werkt een warmwaterpomp voor je zwembad?

In de warmwaterpomp stroomt een koudemiddel, en dit koudemiddel neemt warmte uit de buitenlucht op. De warmwaterpomp kan altijd bruikbare warmte uit de lucht halen, ook wanneer het buiten nog best koud is. Het koudemiddel wordt zo steeds warmer en verdampt tot een gas. Dit gas stroomt vervolgens in de compressor waar het wordt samengedrukt (gas onder hoge druk wordt namelijk heel warm). Het verhitte gas stroomt daarna langs de leiding met koud zwembadwater. Hier warmt het koude zwembadwater op dankzij het warme gas, en stroomt vervolgens lekker warm weer terug naar het zwembad.


Welke warmtepomp is geschikt voor jouw Intex zwembad?

Welke warmtepomp voor jou geschikt is hangt voornamelijk af van de hoeveelheid zwembadwater die hij moet verwarmen. Op de productpagina van elke warmtepomp vind je de technische details per pomp. Hier staat de maximale zwembadgrootte die de warmtepomp aan kan. Overcapaciteit van de warmtepomp mag natuurlijk altijd, maar ondercapaciteit wordt niet aangeraden. Let daarnaast ook op de minimale pompsterkte, om te zien of de filterpomp van je zwembad sterk genoeg is voor de warmwaterpomp van jouw keuze.

Er zijn verschillende modellen warmwaterpompen die geschikt zijn om aan te sluiten op een Intex zwembad: de ECO+ warmtepompen, de ECO Square warmtepompen, de EasyHeat warmtepompen en de Inverter PRO warmtepompen.


Waar zet je de warmwaterpomp neer?

Let bij het neerzetten van de warmwaterpomp goed op de vrije ruimte rondom de pomp. Om warmte uit de buitenlucht te kunnen halen moet de warmwaterpomp moet genoeg lucht kunnen aanzuigen, en die vervolgens ook weer kunnen uitstoten. Voldoende vrije ruimte rondom de warmwaterpomp is daarom essentieel. Deze vrije ruimte kan variëren van een halve meter tot een meter aan elke zij- en bovenkant, dit verschilt per type. Tip: heb je niet zoveel ruimte? Bij de Eco Square warmtepomp zit de luchtuitlaat aan de bovenkant van de pomp. Hierdoor heb je geen vrije ruimte rondom de pomp nodig en kan hij dus ook tegen een muur staan.


Voorkom warmteverlies, dek het zwembad af!

Dek het zwembad af om warmteverlies te voorkomen. Het zwembad verwarmen met een warmwaterpomp maar het water vervolgens niet afdekken is hetzelfde als thuis de verwarming aanzetten, maar de buitendeur open laten staan. Zonde van de geproduceerde warmte! Het afdekken van zwembadwater kan met een afdekzeil of een solar afdekzeil, beide hebben een isolerende werking. Let daarnaast ook op de locatie van de warmtepomp, plaats deze niet té ver weg van het zwembad. Ook als het verwarmde water door lange slangen terug naar het zwembad moet stromen verliest het onderweg een deel van zijn warmte.