Intex Zoutwatersysteem groot

Waardering:
79% of 100
Vandaag besteld, morgen in huis!
SKU
26670GS
€ 205,00

Het Intex zoutwatersysteem is de ideale manier om je zwembadwater schoon, helder en hygiënisch te houden, een hele zomer lang. Het zoutwatersysteem desinfecteert het water op een natuurlijke manier, zonder het gebruik van chemicaliën. Vul het zwembad, voeg zout toe en het zoutwatersysteem doet de rest! Dit grote zoutwatersysteem is geschikt voor zwembaden met een inhoud vanaf 26.500 liter. Kleiner zwembad? Kies dan voor de kleine variant van het zoutwatersysteem.

Op voorraad
Productinformatie

Intex

Met het Intex zoutwatersysteem heb je geen chloor nodig, het systeem zet het toegevoegde zout om in natuurlijk chloride wat bacteriën, schimmels en algen doodt. Het zoutwatersysteem werkt even desinfecterend als chloor, maar dan zonder de vervelende nadelen. Geen dure chloortabletten, geen prikkende ogen en geen chloorlucht. Met het zoutwatersysteem is de hoeveelheid zout in het zwembadwater minimaal, slechts 10% van het zoutgehalte van zeewater, je proeft het nauwelijks!

Voordelen
  • Geen chloorlucht
  • Geen vale zwemkleding
  • Geen schadelijke chemicaliën
  • Geen dure chloortabletten nodig
  • Werkt geheel automatisch
  • Eenvoudige montage
Details
  • Afmeting: 57 x 35 x 30 cm
  • Max. zwembadinhoud: 56.800 L
  • Min. pompcapaciteit: 2650 L / u
  • Aansluiting: Ø 32 / 38 mm
  • Max. chloorproductie: 5 g per uur
  • Ingebouwde omvormer 220 V > 12 V
Hoeveel zout?
    Bereken de benodigde hoeveelheid zout met deze handige rekensom:

 • liters water x 0,003 = aantal kg zout

Een zwembad van 30.000 L heeft dus (10.000 x 0,003) 90 kg zout nodigZoutwatersysteem


Hoe werkt het?


Wanneer je zout toevoegt aan het zwembad dan zet het zoutwatersysteem dit zout om in chloride, een natuurlijk chloor. De chloride stroomt terug naar het zwembad, doodt daar de bacteriën en ontsmet zo het water. Chloride heeft in feite dezelfde werking als chemisch zwembadchloor maar is volledig natuurlijk en zwemveilig. Met een zoutwatersysteem heb je dus een zwembad vol schoon en vers water, zonder de nadelen van zwembadchloor of andere chemicaliën.E.K.O. technologie


Uniek aan het Intex zoutwatersysteem is de speciale E.K.O. technologie (elektro katalyse oxidatie). Deze techniek splitst de watermoleculen in het zwembadwater in zeer krachtige oxidanten die waterverontreinigers zoals algen en bacteriën vernietigen, met helder en schoon water tot gevolg. Dit E.K.O proces is zo effectief dat de hoeveelheid chloride die geproduceerd moet worden om het water schoon te houden afneemt met maar liefst 60%! Je hebt dus veel minder zout nodig dan bij enig ander zoutwatersysteem.

E.K.O. technologie

Simpel en praktisch


Eenvoudig en praktisch


Het zoutwatersysteem is een zeer eenvoudige manier om je zwembad schoon te houden. Het systeem moet een aantal uur per dag draaien, hier kun je de timer-functie voor gebruiken zodat het systeem automatisch in- en uitschakelt. Je kunt het zoutwatersysteem zelfs ’s nachts laten draaien zodat je ’s ochtends weer in een schoon zwembad kunt plonzen! Zout toevoegen hoeft slechts 1 á 2 keer in het seizoen, en het systeem geeft zelf aan wanneer dit nodig is. Het is dus een kwestie van even goed instellen en je hebt er verder geen omkijken meer naar.
Installatie van het zoutwatersysteem


Het zoutwatersysteem kan eenvoudig tussen de filterpomp en het zwembad worden geplaatst. Alles zit erbij, het enige wat je nog nodig hebt is een schroevendraaier! Dankzij de meegeleverde adapter past het zoutwatersysteem zowel op Ø 32 mm als 38 mm aansluitingen. Twee dingen zijn belangrijk bij de installatie van het zoutwatersysteem: de zwembadpomp moet sterk genoeg zijn om het water erdoorheen te pompen (min. capaciteit: 2650 L/uur). En mocht je het zwembad verwarmen met solarverwarming dan moet het zoutwatersysteem als allerlaatste in de serie worden geplaatst om gasvorming in de solar collector of solar bol te voorkomen.Installatie


Zout


Hoeveel zout heb ik nodig?


De hoeveelheid zout die je nodig hebt bij het vullen van het zwembad is te berekenen met een simpel rekensommetje: zwembadinhoud (in liters) x 0,003 = aantal kg zout. Je hoeft niet telkens opnieuw zout toe te voegen. Het zoutwatersysteem maakt van het aanwezige zout in het water steeds nieuwe chloride (wat vervolgens vanzelf weer in zout terug verandert). Het enige zout dat uit het water verdwijnt is wat er tijdens het zwemmen over de rand spettert. Wanneer je toch eenmalig wat extra zout moet toevoegen, dan geeft het zoutwatersysteem dit zelf aan.*Let op dat je alleen zuiver zout gebruikt (99,8% natriumchloride), zonder jodium of andere mineralen. Vul het zwembad alleen met leidingwater, gebruik van regen- of grondwater beschadigt het zoutwatersysteem.

Handleiding

Van dit Intex zoutwatersysteem is de handleiding online verkrijgbaar. Klik hier om deze direct te downloaden.

In de handleiding staat alle informatie die je nodig hebt om het zoutwatersysteem te installeren, in te stellen en te gebruiken.

Garantie

De garantie op een Intex zoutwatersysteem is 2 jaar. Gaat hij binnen twee jaar kapot? Lees hier meer.

Specificaties
Meer informatie
SKU 26670GS
Merk Intex
Model Krystal Clear Saltwater System with E.C.O.
Geschikt voor Zwembaden vanaf 26.500 L
Gewicht 11,7 kg
Inclusief pomp Nee
Afmetingen (LxBxH) 57 x 35 x 30 cm
Afmeting verpakking 57 x 35 x 30 cm
Garantie 2 jaar
Reviews
Klantenreviews

5 producten(en)

Toon per pagina
 1. Intex zoutwatersysteem

  Geschreven door Gepost op

  8.5/10
  85%
  Gebruiksgemak
  80%
  Algemene beoordeling
  100%
  Prijs
  80%
  Kwaliteit
  80%

  Werkt prima! Jammer dat er geen systeem is met filterpomp en systeem in 1. Is in Nederland niet verkrijgbaar. Het voordeel is dan dat je 1 keer hoeft in te stellen programma instellen en klaar. Nu werkt het systeem wel perfect ook programeerbaar, maar de losse filterpomp is niet programeerbaar van Intex, zodat je toch elke keer dat je het systeem wilt gebruiken er werk van moet maken. sla dus wel eens een dagje over. De koper en titaniumset kun je elke 2 weken het beste even schoonmaken met schoonmaakazijn om de werking optimaal te houden.
  systeem zou ook prima werken op groter inbouwzwembad tot 40 m3 denk ik. Kraanwater is in begin doorzichtig groen, maar is na 3 dagen werkelijk kraakhelder blauw!!super!

 2. onderhoudsvriendelijk geen geknoei met los chloor

  Geschreven door Gepost op

  7.5/10
  75%
  Kwaliteit
  80%
  Gebruiksgemak
  80%
  Prijs
  60%
  Algemene beoordeling
  80%

  Eerste systeem wat wij ontvingen bleek een fabrieksfout te bevatten waardoor het systeem op alarm sloeg.
  Nadat alle mogelijke oplossingen uitgeprobeerd waren hebben wij een nieuw onderdeel toegezonden gekregen.
  Super service ! En de pomp werkt nu naar behoren, zout en dus ook chloorgehalte in t zwembad is perfect! Mooi helder water, ook na de vele regenbuien van afgelopen tijd!

 3. super apparaat

  Geschreven door Gepost op

  8.5/10
  85%
  Kwaliteit
  100%
  Gebruiksgemak
  100%
  Prijs
  60%
  Algemene beoordeling
  80%

  Vlotte levering en prima apparaat. Zit er nu twee weken tussen en kraak helder water. Ideaal in gebruik en geen gedoe met chloor.

 4. Super

  Geschreven door Gepost op

  9.5/10
  95%
  Kwaliteit
  100%
  Gebruiksgemak
  100%
  Prijs
  80%
  Algemene beoordeling
  100%

  heel mooi schoon zwembad met een
  minimum aan onderhoud !

 5. Complexe hygiene

  Geschreven door Gepost op

  5.5/10
  55%
  Kwaliteit
  60%
  Gebruiksgemak
  40%
  Prijs
  60%
  Algemene beoordeling
  60%

  Enorm lastig om deze te verbinden aan de filter, handleidingen onduidelijk en teveel stukjes te verbinden.

5 producten(en)

Toon per pagina