Intex zandfilterpomp 10m3 per uur | Tot 60.000 liter

Waardering:
60%
free deliveryGratis verzending!
fast delivery
default
26652GS

Geniet een zomer lang van een heerlijk fris zwembad met de Intex zandfilterpomp. De zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert tegelijkertijd alle viezigheid eruit. Resultaat? Schoon en helder zwembadwater, zonder omkijken.

Kies hier je zwembadgrootte:
Zwembaden tot 20.000 liter x
Zwembaden tot 30.000 liter x
Zwembaden tot 40.000 liter x
Zwembaden tot 60.000 liter icon
Handig voor erbij
€ 4,75
Op werkdagen voor 17.00 besteld, morgen in huis
+
-
Direct leverbaar
+
-
free deliveryGratis verzending!
Gratis verzending vanaf €50,-
Direct uit voorraad leverbaar
14 dagen niet goed, geld terug garantie
Bestel nu, betaal achteraf
Extra scherp geprijsd
Koop nu veilig met Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig retourneren

Koop bij ons met het

Productinformatie

Intex

De Intex zandfilterpomp maakt gebruik van filterzand of filterglas om het zwembadwater te filteren. Groot voordeel is dat dit zeer weinig onderhoud met zich meebrengt. In tegenstelling tot filtercartridges die elke 2 weken vervangen moeten worden gaat filterzand of filterglas jarenlang mee. De zandfilterpomp is bovendien een zeer krachtige zwembadpomp, en dus uitermate geschikt wanneer je extra zwembadaccessoires zoals solar verwarming of een warmtepomp wilt gebruiken. En met de ingebouwde timerfunctie kun je het laten draaien van de filterpomp plannen; 's nachts bijvoorbeeld, zodat je de volgende dag weer in een heerlijk schoon zwembad kunt duiken. Erg handig!

Voordelen
 • Optimale filtratie van zwembadwater
 • Watercirculatie remt groei bacteriën, schimmels en algen
 • Extreem weinig onderhoud
 • Krachtiger dan cartridge zwembadpomp
 • Simpel in aansluiten en gebruik
 • Ingebouwde timerfunctie
Details
  • Pompcapaciteit: 10.000 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 60.000 L
  • Aansluiting: Ø 38 mm
  • Zwembadslangen meegeleverd: Ja
  • Lengte slangen: 2 x 440 cm
  • Lengte netsnoer: 360 cm
  • Max. opvoerhoogte: 7,5 m
  • Inclusief drukmeter
Filterglas of Filterbollen
  • Kies in plaats van filterzand voor filterglas of filterbollen*.
  • Benodigde hoeveelheid filterglas:

38 kg

     • Benodigde hoeveelheid filterbollen:

1,5 kgIntex Krystal Clear filterpomp


Schoon gefilterd zwembadwater


De Intex zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. In de filterpomp wordt het zwembadwater door een zandbed gepompt. Alle viezigheid blijft in het zand hangen. Elk vuildeeltje dat groter is dan een zandkorrel wordt uit het water gezeefd, waarna het schone water weer terug naar het zwembad wordt gepompt. Tegelijkertijd zorgt dit rondpompen ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze groeien namelijk vooral goed in stilstaand water).Met 6 handige functies


Voor een optimale reiniging van jouw zwembad is de Intex zandfilterpomp uitgerust met 6 verschillende functies. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het zandbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Intex zwembad met filterpomp


Zwembad zandfilterpomp


Voor welke zwembaden?


Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Intex 10 m³ zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 50.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval heb je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig.Aansluiting op het zwembad


De zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Deze zandfilterpomp heeft een aansluiting van Ø 38 mm. Heeft jouw zwembad een Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je alle benodigde aansluitstukken met het zwembad meegeleverd gekregen (inclusief de in- en uitlaatset 38 mm of aansluitset 38 mm), en hoef je dus geen extra onderdelen aan te schaffen. Heb je echter een zwembad met Ø 32 mm aansluiting? Dan heb je twee Intex connectors en een in- en uitlaatset 32 mm nodig om alles passend te maken.

Aansluiting zandfilterpomp


Intex filterglas


Filterglas of filterbollen i.p.v. filterzand


Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met filterglas of filterbollen, in plaats van met zand. Filterglas gaat 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, en zijn bovendien veel lichter en praktischer in gebruik. Om deze Intex zandfilterpomp te vullen heb je 38 kg filterglas of 1,5 kg filterbollen nodig.

* De Intex zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of filterglas.

Producthandleidingen
Specificaties
Meer informatie
SKU26652GS
Kleur van het productWit
MerkIntex
ModelKrystal Clear Zandfilterpomp - SX3200
Geschikt voorZwembaden tot 50.000 liter
Gewicht24,9 kg
capaciteit10000 liter / uur
Pakmaat69 x 45 x 65 cm
Garantie2 jaar
Reviews 2
Klantenreviews

2 Reviews

Lijst per per pagina

2 Reviews

Lijst per per pagina