Zwembadverwarming

Zwembadverwarming is dé manier om het zwemseizoen te verlengen. Er zijn tal van mogelijkheden om de watertemperatuur van je zwembad te verhogen; denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, een solar collector of een verwarmend afdekzeil. Meer informatie over de verschillende typen zwembadverwarming vindt je onderaan de pagina, of klik op de categorie van het type dat je zoekt. Per categorie geven we je de informatie die je nodig hebt om de beste verwarming voor jouw zwembad uit te kiezen.

Producten 31-60 van 73

Van hoog naar laag sorteren
 1. Solar Collector 600 x 68 cm
  SALE
  -12%

  ✓ Solar zwembadverwarming
  ✓ Voor zwembaden tot 20.000 L

  Aanbiedingsprijs € 119,00 Normale prijs € 134,95
  Direct leverbaar
 2. Comfortpool Solar Collector 300 x 68 cm
  SALE
  -15%

  ✓ Solar zwembadverwarming
  ✓ Voor zwembaden tot 12.000 L

  Aanbiedingsprijs € 85,00 Normale prijs € 99,95
  Direct leverbaar
 3. Comfortpool Inverter Pro 6 zwembad warmtepomp
  SALE
  -18%

  ✓ Inverter warmtepomp
  ✓ Zwembaden tot 40.000 liter

  Aanbiedingsprijs € 1.399,00 Normale prijs € 1.699,00
  Direct leverbaar
 4. Comfortpool solarzeil Ø 366 cm
  SALE
  -36%

  ✓ Verwarmt en isoleert
  ✓ Eenvoudig in gebruik

  Aanbiedingsprijs € 35,00 Normale prijs € 54,95
  Direct leverbaar
 5. Comfortpool Solar Mat zwembad
  SALE
  -23%

  ✓ Voordelige zwembadverwarming
  ✓ Eenvoudig te installeren

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 63,95
  Direct leverbaar
Pagina
per pagina
tit
productcollection
 1. Opblaaszwembad intex

  ✓ Extra stevige zijwanden
  ✓ Waterplezier voor het hele gezin

  € 39,95
  Direct leverbaar
 2. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Aanbiedingsprijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar

Zwembadverwarming

In koud water plonzen is soms heerlijk verkoelend, maar op iets minder warme dagen is een beetje warmer zwembadwater toch wel fijn. Zwembadverwarming biedt hierin uitkomst, hiermee kun je altijd in heerlijk verwarmd water zwemmen. En met de vele verschillende mogelijkheden vindt je gemakkelijk het type zwembadverwarming dat bij jou, je intex zwembad en je budget past.

 Solar afdekzeil

 


Solar afdekzeilen

Een solar afdekzeil is een speciaal noppenfolie voor op het zwembadwater. Warmte van de zon wordt opgevangen in de kleine luchtkamertjes en vervolgens afgegeven aan het water onder het zeil. Zo warmt langzaam het gehele zwembadwater op. Wanneer je jouw zwembad op zonnige dagen en zonder extra energiekosten wat wilt verwarmen, dan is een solar afdekzeil de juiste keus. Bovendien heeft een solarzeil ook een isolerende werking, zodat bij kouder weer het zwembadwater minder snel afkoelt. Om deze reden wordt een solarzeil dan ook vaak gebruikt in combinatie met een warmtepomp of andere zwembadverwarming, om verlies van de geproduceerde warmte tegen te gaan.Solar matten

Ook een solarmat verwarmt zwembadwater met behulp van zonne-energie. Via de zwembadfilterpomp wordt koud zwembadwater de zwarte mat ingepompt, en terwijl de zon op de warmte-absorberende zonnecollectoren schijnt neemt het koude water deze warmte over. Vervolgens stroomt het opgewarmde water weer terug naar het zwembad, zodat uiteindelijk het hele bad opwarmt. Wanneer een solar mat de hele dag in de zon ligt kan hij jouw zwembad al snel 3°C à 5°C opwarmen. Een solar mat is een milieuvriendelijke en bovendien voordelige manier van zwembadverwarming: relatief lage aanschafkosten en geen extra energiekosten.


Solar collector

 Solar bol

 


Solar collectors

Solar collectors werken hetzelfde als solar matten; de zon verwarmt het water dat door de zonnecollectoren stroomt. Solar collectors zijn er echter niet alleen in de vorm van grote, zwarte matten. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, zodat je ook met minder ruimte in je tuin kunt genieten van verwarmd zwembadwater. Zo zijn er solar panels, deze zijn een stukje kleiner dan de solar matten. En de solar bollen zijn zelfs nog compacter. Maar welke vorm je ook kiest, groot voordeel van alle solar collectors is dat je jouw zwembad kunt verwarmen zonder extra energiekosten. Een nadeel is dat solar zwembadverwarmig afhankelijk is van de zon; wanneer de zon niet schijnt warmt je zwembad niet op.Warmtepompen

Een zwembad warmtepomp kan ook bij minder mooi weer je zwembad verwarmen, en bovendien de watertemperatuur veel meer verhogen dan solar zwembadverwarming. Een warmtepomp is dus geschikt om het zwemseizoen echt te verlengen. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur. Een warmtepomp is relatief prijzig in de aanschaf, maar heeft daarentegen zeer lage gebruikskosten, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld elektrische zwembadverwarming of verwarming op gas. Dit komt doordat een warmtepomp gebruik maakt van de warmte die al in de buitenlucht aanwezig is (ook wanneer het buiten nog niet zo warm is). Hierdoor is de verhouding van de hoeveelheid energie die de warmtepomp verbruikt en de warmte die hij oplevert zeer gunstig.


Zwembad warmtepomp


De juiste zwembadverwarming kiezen

Je vindt op Zwembadgigant dus verschillende soorten zwembadverwarming, met elk zijn voor- en nadelen. Wanneer je hebt besloten welke type zwembad verwarming het beste bij je past kun je gaan uitzoeken welk product binnen deze categorie geschikt is voor jouw zwembad. Maar waar moet je dan op letten? Twee dingen zijn belangrijk om in de gaten te houden:


Geadviseerde zwembadgrootte: heeft de zwembadverwarming genoeg capaciteit om al het water in jouw zwembad te verwarmen?
Benodigde pompcapaciteit: is jouw zwembadpomp sterk genoeg om het water door de zwembadverwarming te kunnen pompen?

 

Heb je besloten welk zwembadverwarming het wordt? Kijk dan of je alles in huis hebt om de zwembadverwarming aan te sluiten op je zwembad. Misschien heb je nog een verloopstukje, zwembadslang of aansluitset nodig om alles passend te maken. Informatie hierover vind je op de pagina van elk product.