Intex Prism Frame zwembaden

Met een Prism frame zwembad kun jij zeker zijn van het volgende: goede kwaliteit, stevigheid en een zomer vol zwemplezier! De Prism frame modellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen waardoor ze zeker geschikt zijn voor vrijwel iedere soort tuin. Door een filterpomp te gebruiken bij het zwembad geniet jij een zomerlang van schoon zwemwater.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Als het gaat om een pakket waar een zwembad, pomp en accessoires zoals een grondzeil in zitten, dan is het niet mogelijk om deze pakketten te splitsen. Wij krijgen de pakketten compleet geleverd vanuit de fabrikant en verkopen deze ook weer in zijn geheel. We halen geen pompen of andere delen uit het pakket die je niet nodig hebt. Als tip kunnen wij meegeven om hetgeen te verkopen wat je niet gebruikt.
  • Nee, dit is niet aan te raden. Wij volgen hierin het advies van de fabrikant Intex, en dat is om het zwembad tijdens de winter volledig droog en vorstvrij op te bergen. Het materiaal kan niet tegen de vorst en zal hierdoor kapot kunnen barsten of scheuren, erg zonde natuurlijk. Mocht je er wel voor kiezen om je zwembad tijdens de winterperiode op te laten staan, dan vervalt je garantie op het zwembad.
  • Nee, officieel niet. Intex geeft geen garantie meer op een zwembad als deze ingegraven is. De zwembaden worden daar ook niet op getest in de fabriek. Anderzijds zijn er voorbeelden bekend (ook onder onze klanten) waarbij het zwembad succesvol ingegraven is. Het is dus in bepaalde omstandigheden wel mogelijk, maar op eigen risico.
  • Als eerste is het belangrijk dat je het zwembadzeil volledig laat drogen, en daarna ook nog afdroogt met een schone en droge doek. Als er vocht achterblijft op het zwembadzeil dan heb je kans dat er kleine gaatjes in het zeil ontstaan door de groei van micro-organismen, of dat dit bevriest tijdens de winter als het opgeslagen ligt. Smeer het zwembadzeil en de naden goed in met talkpoeder, dit voorkomt het aan elkaar plakken van het zeil. Berg het daarna in een vorstvrije en droge ruimte op.
  • Garanties van Intex producten verlopen via de fabrikant Intex zelf. Zwembadgigant heeft de mogelijkheid niet om je met deze garantie verder te helpen. Je kunt een consumenten case openen via de website www.intex.eu, de fabrikant beschikt over de kennis en losse onderdelen voor het verwerken van jouw garantiecase. Je case komt bij de Nederlandse servicedienst terecht en zij zullen je verder informeren over de afhandeling van jouw garantie.
Gobbo FAQ

Intex Prism Frame zwembad info


Ovalen buizen systeem

Extra sterk frame dankzij ovalen buizen

Het Prism Frame zwembad wordt overeind gehouden door het zeer stabiele frame. Het frame bestaat uit robuuste ovalen stalen buizen, zodat het frame bij het oplopen van een deukje niet meteen instabiel wordt. De onderdelen van het frame kunnen zeer makkelijk in elkaar geklikt worden dankzij het Intex Easy Lock SystemTM.


Materiaal voorzien van 3 sterktelagen

Het materiaal van de Intex Prism Frame zwembaden is zeer sterk. Dat is ook nodig voor de enorme hoeveelheid water die in het zwembad zit. De liner bestaat uit drie lagen, waarvan de middelste een ruitmotief bevat. Dit maakt het geheel van de liner zeer sterk. Het Intex zwembad kan op deze manier tegen een stootje!

De dikte van de liner is op de bodem 0,35 mm en bij de zijwanden 0,58 mm. Het materiaal is niet alleen bestand tegen benzine, olie en zout water, maar vooral ook tegen slijtage en zonlicht!

Materiaal liner

Cartridge filterpomp

Cartridge filterpomp

Bij de meeste Intex Prism Frame zwembaden wordt een cartridge filterpomp meegeleverd. Het is belangrijk dat de filterpomp onder het waterniveau wordt geplaatst. In de pomp stroomt het water door een fijnmazig filter. Alle vuiltjes die groter zijn dan het filter blijven achter en worden zo uit het water gefilterd. Het is wel raadzaam om een aantal losse zwembadfilters (type A) bij te bestellen. Een cartridge gaat ongeveer 2 weken mee.


Warmtepomp-aanlsuitset

Optioneel: warmtepomp

Het kan erg fijn zijn om een warmtepomp op je zwembad aan te sluiten. Zo kun je ook op frissere dagen van het zwembad genieten. We hebben van ons eigen merk twee series, de ECO+ serie en de Pro+ serie. Bij de aanbevolen accessoires vindt je de warmtepompen die bij elk zwembad passen.

Een ECO+ warmtepomp is gebruiksvriendelijk en energiezuinig. Een ECO+ houdt het zwembad warm bij een omgevingstemperatuur tussen de 7 tot 40 graden.

De Pro+ warmtepompen zijn de best leverbare warmtepompen. Deze pompen verwarmen al vanaf een omgevingstemperatuur van -5 °C. Daarnaast zijn de Pro+ warmtepompen nog zuiniger in gebruik.

Om een warmtepomp op je zwembad te kunnen aansluiten heb je een aansluitset nodig. Voor alle warmtepompen geldt dat de verwarmingscapaciteit en het exacte energieverbruik altijd afhankelijk is van de omgevingstemperatuur.

Let goed op: Voor elke warmtepomp geldt een minimale filterpompsterkte. Ga naar de productpagina van de warmtepomp van jouw keuze en controleer daar of de filterpomp krachtig genoeg is.


Binnen 30 minuten opgebouwd

Het opzetten van het Intex Prism Frame zwembad Ø is erg gemakkelijk, je hebt daar niet meer dan 45 minuten voor nodig. Hierna kun je het zwembad met water gaan vullen. Als eerste spreidt je de liner uit op de plaats waar het zwembad moet komen. Vervolgens zet je het frame in elkaar en bevestig je de liner aan de constructie. Ons advies is om aan het einde van het zwembadseizoen het Intex Prism Frame zwembad af te breken. Het afbreken van dit zwembad gaat net zo eenvoudig als het opzetten: Sluit de tuinslang aan op het meegeleverde leegloopventiel om het water weg te laten lopen. Hierna kun je het zwembad eventueel schoonmaken en laten drogen. Vervolgens kun je het zwembad afbreken en volgens instructies opbergen.

1. Bepaal de plaats waar het zwembad moet komen te staan
2. Monteer het metalen frame en bevestig de liner
3. Jouw Intex Prism Frame zwembad is nu klaar om gevuld te worden. Pas nadat het zwembad gevuld is, zal het zwembad zijn definitieve vorm aannemen.