Zwembad afdekzeilen

Een afdekzeil is onmisbaar om jouw zwembad schoon te houden! Een afdekzeil voorkomt dat er vuil in het zwemwater terecht komt. Hierdoor kun je altijd profiteren van een schoon zwembad. Ook bespaar je jezelf schoonmaak werk. In ons assortiment hebben we verschillende soorten afdekzeilen.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Met een afdekzeil voorkom je vuil in je zwembad, denk hierbij aan blaadjes, takjes en insecten die in het water vallen. Wanneer je het zwembad afdekt als er geen gebruik van wordt gemaakt kun je het meeste vuil in je zwembad tegenhouden. Of je een afdekzeil wilt gebruiken is natuurlijk je eigen keus, maar het scheelt wel weer schoonmaakwerk en onderhoud van je zwembad. Bij veel zwembaden zit al een afdekzeil in het pakket inbegrepen, als dit bij jouw zwembad niet het geval is kun je voor een paar euro al een geschikt afdekzeil voor je zwembad bestellen.
  • Een afdekzeil gebruik je vooral om je zwembad af te dekken tegen vuil in het water, een solarzeil laat je op het water drijven en warmt met behulp van de zon het water op. Een regulier afdekzeil heeft deze opwarmfunctie niet. Dit is dan ook het grote verschil tussen de twee afdekzeilen. Je kunt ze wel tegelijkertijd gebruiken, want het afdekzeil span je om de randen van het bad heen en het solarzeil blijft drijven.
  • De optie om een afdekzeil op maat te laten maken voor jouw zwembad hebben we helaas niet. De afdekzeilen die wij in ons assortiment hebben zijn uitsluitend bedoeld voor Intex zwembaden, ook zijn de zeilen speciaal voor de afmetingen van die zwembaden gemaakt. We raden niet aan om een zeil op maat te knippen, omdat er in de zeilen een bevestigingskoord verwerkt zit.
  • Afdekzeilen bevatten een aantal gaatjes zodat het water kan blijven ademen, er geen regenwater in het zeil blijft staan waardoor het door gaat hangen en zodat de chloorgassen kunnen ontsnappen, zodat de chloorwalm niet volledig onder het zeil blijft hangen. De gaten zijn geen fabrieksfouten, maar zijn juist een groot voordeel voor je zwemwater.
  • Wij volgen het advies van de fabrikant op, en dat is om de zwembaden en zeilen niet te gebruiken tijdens de winter, het beste is dus om je zwembad en zeil volledig af te drogen en op te bergen in een vorsvrije ruimte. Het materiaal kan niet tegen de vorst en als je product hierdoor schade krijgt valt dit niet onder de garantie.
Gobbo FAQ

Met een zwembad afdekzeil voorkom je vuil in je zwemwater

Zwembad afdekzeilen zorgen ervoor dat je te allen tijde kunt profiteren van schoon zwemwater. In een zwembad komt namelijk al gauw vuil terecht. Denk aan blaadjes en takjes, maar ook insecten die in het water vallen. Met een afdekzeil voor je zwembad voorkom je dit en bespaar je jezelf een hoop schoonmaakwerk. Voor ieder Intex zwembad bestaat er een passend afdekzeil. Alvorens je gaat zwemmen, haal je het er eenvoudig af en is je zwembad klaar voor gebruik.

Afdekzeilen met een dubbele functie

Met het voorkomen van onnodig vuil in je zwemwater vervullen zwembad afdekzeilen al een belangrijke functie. Maar daar blijft het niet bij. Een solar afdekzeil zorgt er namelijk ook nog eens voor dat het zwembad zijn temperatuur beter vast kan houden. Het zeil is namelijk isolerend. Op frissere dagen, maar ook in de nacht koelt het water zo aanzienlijk minder snel af. Ook zorgt het afdekzeil er met behulp van de warmte van de zonnestralen voor dat het zwemwater sneller opwarmt. Je kunt een solarzeil daarom prima in combinatie gebruiken met een zwembad afdekzeil.

De verschillende soorten

In onze webshop vind je een ruim assortiment aan zwembad afdekzeilen. In verreweg de meeste gevallen zijn deze voor Intex zwembaden van een specifieke maat vervaardigd. Het op de gok kopen van een afdekzeil is dus geen verstandig idee. Wanneer het zeil te klein is of juist te groot, heeft vuil alsnog voldoende kans om in het water terecht te komen. Zwembad afdekzeilen bestaan in verschillende soorten, het meest logische is dat je een afdekzeil aanschaft in de maat die overeenkomt met de afmeting van je zwembad.

Het verschil tussen reguliere en solar afdekzeilen

Het klassieke afdekzeil is geschikt voor allround gebruik. Deze zeilen zijn iets groter dan het zwembad zelf, zodat het zeil rond het gehele zwemband ruim overhangt. De kleine openingen zorgen ervoor dat het zeil kan blijven ademen. Het stevige bevestigingskoord zorgt ervoor dat het op zijn plek blijft liggen. Solar zwembad afdekzeilen betreffen het soort dat warmte beter weet vast te houden omdat ze de warmte van de zon doorgeven aan het zwemwater.

Zwembad afdekzeilen: de efficiëntste methode tegen zichtbaar vuil

Zwembad afdekzeilen zijn de meest efficiënte én betaalbare manier om je zwembad schoon te houden. Wees je er wel van bewust dat een afdekzeil enkel voor het zichtbare vuil bedoeld is. Om het water hygiënisch en vrij van bacteriën te houden, is alsnog een filterpomp nodig. Zeker voor de grotere zwembaden. Een filterpomp gebruik je op zijn beurt in combinatie met een chloordrijver of een zoutwatersysteem.