Keuzehulp voor zwembaden

HOE TE KIEZEN?

In het ruime assortiment aan Intex zwembaden is het soms moeilijk kiezen, want waar moet je op letten? Welk zwembad is de beste keus voor jou en je tuin? We geven je enkele handige tips waarmee je eenvoudig het juiste zwembad kiest.   

Wat voor soort zwembad zoek je?

Dit heeft vooral te maken met hoe je het zwembad gaat gebruiken. Zoek je een bad dat je op zomerse dagen in de tuin zet en daarna weer opruimt? Kijk dan naar de opblaaszwembaden, perfect voor verkoeling en speelplezier op warme dagen. Wil je liever een zwembad dat de hele zomer in de tuin blijft staan? Ga dan voor een zwembad met opblaasbare rand of metalen frame.

Wie en wat moet er in het zwembad passen?

Denk na over de gewenste grootte van je zwembad. Met hoeveel personen wil je erin kunnen plonzen? Een gezin met twee kinderen kan met een zwembad van  3 x 2 m prima uit de voeten, maar wanneer je grote poolparty’s wilt houden is dit waarschijnlijk te klein. En wat wil je in het zwembad kunnen doen? Wil je gewoon wat rond spetteren of wil je baantjes kunnen trekken en een potje volleybal kunnen spelen? 

De tuin opmeten

Bepaal de plek waar je zwembad moet komen en hou er rekening mee dat er misschien nog spullen omheen moeten kunnen staan, zoals een filterpomp of zwembadtrap. Bedenk hoe groot het zwembad maximaal kan worden en welke vorm er het beste past qua ruimte en qua look van de tuin: rond, vierkant of rechthoekig?

Bepaal je budget

Ga na hoeveel je wilt uitgeven aan jouw zwembad en welk type daarbij past. Opblaasbare zwembaden zijn goedkoper in aanschaf en ook tussen de verschillende type frame zwembaden zijn er prijsverschillen. Vergeet bovendien de bijkomende kosten niet, zeker wanneer je het zwembad een hele zomer wilt laten staan. Denk dan vooral aan de kosten voor het wateronderhoud, zoals chloor, filters en reinigingsmiddelen en optionele accessoires als een afdekzeil of warmtepomp. Bij ‘Benodigdheden’ verder op deze Tips & Advies pagina lees je wat je allemaal nodig hebt om een zomer lang optimaal van je zwembad te kunnen genieten.  

 

TYPE ZWEMBADEN

Intex opblaaszwembaden

Opblaasbare zwembaden zijn nog steeds de meest bekende en populaire zwembaden. Het klassieke opblaasbare zwembad heeft 1 of 2 opblaasbare zijwanden. Even opblazen, een paar emmers water erin en je kinderen kunnen zwemmen en spelen. Tegenwoordig bestaat het assortiment naast het klassieke opblaasbare zwembad ook uit zwembaden met een opblaasbare bodem, een dakje of met een opblaasbaar bankje. Allen worden gekenmerkt door het opzetgemak. De Intex opblaaszwembaden zijn er dus in vele verschillende soorten en maten en voor elk budget.

Intex speelcentrum zwembaden

Zonder meer de leukste opblaaszwembaden uit het Intex assortiment. De speelcentrum zwembaden bieden kleine kinderen urenlang speelplezier. Ze zijn voorzien van allerlei attributen zoals opblaasbare dieren, balspellen, een waterglijbaan, watersproeier en waterval.  Ze zijn binnen enkele minuten gereed om te vullen.

Intex Easy Set Pool

Een Intex Easy Set Pool is een rond zwembad met een opblaasbare rand. Je blaast de rand op en vult het zwembad met water. Tijdens het vullen duwt het water de opblaasbare rand omhoog en neemt het zwembad zijn definitieve vorm aan. Verkrijgbaar in diverse formaten met of zonder filterpomp. Een Easy Set zwembad is ideaal wanneer je een compact en makkelijk op te zetten zwembad wilt. Het is ook perfect als je kinderen een kinderzwembadje zijn ontgroeid en je een frame zwembad te groot vindt.

Intex Klein Frame Pool

Met een Intex Klein Frame Pool geniet het hele gezin van waterplezier in eigen tuin! Deze zwembaden hebben een stevig metalen frame met kunststof hoekstukken, een sterke 3 laagse PVC liner en een praktische rechthoekige vorm die weinig ruimte rondom het bad in beslag neemt. De klein frame baden zijn eenvoudig in 30 minuten op te zetten. Een zwembad om heerlijk in te relaxen of te spelen voor jong en oud!

Intex Metal Frame Pool

De klassieker in het Intex assortiment is het Intex Metal Frame zwembad! Dit type zwembad wordt gekenmerkt door het stevige en eenvoudig te monteren stalen frame. Het opzetten duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt kiezen tussen ronde en rechthoekige modellen, zo is er voor elke tuin een geschikt Intex Metal Frame zwembad!

Intex Oval Frame Pool

Een Intex Oval Frame zwembad is het beste van een Easy Set zwembad en een rechthoekig Metal Frame zwembad in één. Het Oval Frame zwembad heeft het voordeel van de ovalen vorm, het stevige frame en de opblaasbare rand.  Het zwembad is in ongeveer 30 minuten op te zetten en wordt standaard geleverd met een cartridge filterpomp, zwembadtrap, grondzeil en afdekzeil

Intex Prism Frame Pool

Met een Intex Prism Frame Pool kies je voor jarenlang waterplezier voor het hele gezin. Ook vriendjes en vriendinnetjes kunnen worden uitgenodigd. De Prism Frame modellen van Intex hebben een gepoedercoat RVS frame en een stijlvolle blauwgrijze liner. Ze zijn verkrijgbaar in ronde, vierkante en rechthoekige modellen en in ongeveer 45 minuten klaar om te vullen. 

Intex Ultra XTR Frame Pool

De Intex Ultra XTR Frame Pool is het sterkst en grootst mogelijke opzetzwembad in het Intex assortiment. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in het rond of rechthoekig. Het frame bestaat uit robuuste en duurzame stalen buizen die dankzij het Intex Easy Lock System eenvoudig in elkaar geklikt worden.  De zwembadliner is voorzien van 3 sterktelagen. In ongeveer een uur is het zwembad klaar om te vullen. Een Ultra Frame zwembad wordt geleverd inclusief grondzeil, afdekzeil en ladder. Met een Intex Ultra Frame zwembad kies je voor jarenlang zwembadplezier voor jong en oud!

Intex Graphite Panel Pool

De Intex Graphite Panel Pool is uniek in zijn soort. Dit ronde zwembad heeft een sterke drielaagse liner en een metalen frame met daaromheen kwalitatief hoogwaardige grijze kunststof panelen.  Zo wordt het zwembad beschermd tegen scherpe voorwerpen, kun je op de rand zitten en het heeft een luxe uitstraling. Een Graphite Panel zwembad is in ongeveer 2 uur op te zetten. Het wordt geleverd inclusief zandfilterpomp, zwembadtrap, grondzeil en afdekzeil.

Intex Pure Spa Jacuzzi

Pure ontspanning met slechts één druk op de knop! Dat is wat de Intex Pure Spa opblaasbare jacuzzi je biedt. De spa is gemaakt met de Fiber-Tech technologie, een binnen structuur van duizenden vezeldraden, waardoor je op de rand kunt zitten. De Intex Pure Spa is verkrijgbaar in twee types: Bubbel spa en spa Deluxe met bubbels en jets. Deze types jacuzzi's zijn verkrijgbaar in een 4-persoons en 6-persoons model. Intex Spa’s worden standaard geleverd inclusief grondzeil, afdekzeil, pompunit en opbergtas.