Comfortpool Forte Serie

De FORTE zandfilterpompen zijn de krachtigste zwembadpompen in het Comfortpool assortiment, met een hoge pompcapaciteit en een grote filtertank. De FORTE zandfilterpompen kunnen per uur een grote hoeveelheid water rondpompen en filteren, en zijn daarmee dé filterpompen voor de grootste zwembaden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Comfortpool FORTE zandfilterpompen

De Comfortpool FORTE pompen zijn de toppers onder de zandfilterpompen. Het zijn zware, krachtige zelfaanzuigende zandfilterpompen. En met een tankvolume van 75 liter en een pompcapaciteit van 19.000 à 22.000 liter per uur de perfecte zwembadpompen voor de grootste zwembaden.


Schoon water dankzij de FORTE zandfilterpomp

Voor schoon water in je zwembad is een filterpomp essentieel. De Comfortpool FORTE zandfilterpomp gebruikt een zandbed om het zwembadwater schoon te filteren. Het zandbed bevindt zich in de filtertank, deze vul je met filterzand (of filterglas of filterbollen). Tijdens het rondpompen van het water stroomt het door het zandbed, waar alle viezigheid blijft hangen. Elk vuildeeltje wordt zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de pomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).


Zelfaanzuigende zandfilterpompen

De Comfortpool FORTE zandfilterpompen zijn zelfaanzuigende pompen. Dit betekent dat de pomp zelf het water uit het zwembad ‘zuigt’ en daarna weer terug het zwembad inpompt. Een niet-zelfaanzuigende filterpomp doet dit niet, die heeft de zwaartekracht nodig om het zwembadwater naar beneden uit het zwembad in de filterpomp te laten stromen. Het voordeel van een zelfaanzuigende zandfilterpomp is dat deze daardoor geschikt is om boven het waterniveau te plaatsen, en ook krachtig genoeg is om het water bijvoorbeeld enkele meters omhoog te pompen. En nog een groot voordeel: de FORTE pompen zijn voorzien van een voorfilter. In deze voorfilter wordt het grote vuil alvast uit het water gefilterd en opgevangen in een mandje, zodat het niet in de filtertank terecht komt, waardoor je deze ook minder vaak hoeft schoon te maken.


Eenvoudige installatie en bediening

De Comfortpool FORTE zandfilterpomp sluit je met zwembadslangen aan op je zwembad. De FORTE pomp is geschikt voor zwembadaansluitingen van Ø 38 en Ø 50 mm. Je vult de filtertank met filterzand, filterglas of filterbollen en hij is klaar om het zwembadwater te filteren. De zandfilterpomp is gemakkelijk te bedienen met de hendel boven op de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.


Welk filterzand gebruik je in de FORTE zandfilterpomp?

Je kunt de Comfortpool FORTE zandfilterpomp vullen met filterzand, maar bij Zwembadgigant adviseren we het gebruik van filterglas of filterbollen, in plaats van met filterzand. Filterglas en filterbollen werken hetzelfde, je vult de tank ermee en de filterpomp doet de rest. Maar we geven de voorkeur aan filterglas omdat deze 80% langer meegaan dan filterzand en ze het zwembadwater efficiënter reinigen. Ook is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig bij filterglas en verbruik je hier minder zwembadwater voor.

Filterbollen zijn een andere goede optie als vulling van de zandfilterpomp. Filterbollen filteren het zwembadwater even goed als filterglas maar zijn veel handzamer. De filterbollen zijn ten eerste uitwasbaar (met de backwash of een simpele handwas), maar zijn bovendien een stuk lichter in gewicht. Waar je bijvoorbeeld voor de Comfortpool PRIME 7 pomp 20 kg zand of 14 kg filterglas nodig hebt, heb je hiervoor slechts 560 gram filterbollen nodig. Wat een stuk makkelijker te tillen is.


Welke FORTE zandfilterpomp past bij jouw zwembad?

Welk model FORTE zandfilterpomp geschikt is voor jouw zwembad is vooral afhankelijk van de zwembadgrootte, van hoeveel water er in jouw zwembad zit. Een zandfilterpomp moet al het water in zo’n 4 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De verschillende modellen kun je daarom bij deze zwembadgroottes gebruiken:

  • ✔️ FORTE 19 zandfilterpomp - pompcapaciteit 16.000 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 80.000 liter
  • ✔️ FORTE 22 zandfilterpomp - pompcapaciteit 17.000 liter/uur - maximale zwembadgrootte: 90.000 liter

Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp wilt aansluiten, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een sterkere BASIC zandfilterpomp moeten kiezen, met een hogere pompcapaciteit.