Zwembaden met pomp

Zeker bij de wat grotere zwembaden is een zwembadpomp essentieel. Dankzij een bijpassende pomp kan een zwembad moeiteloos een compleet seizoen op blijven zonder het water te verversen. Op deze pagina vindt je onze zwembaden met pomp. Het zwembad wordt dan geleverd inclusief bijpassende pomp. Handig, maar ook een stuk voordeliger dan wanneer je het zwembad en de pomp los koopt.

Producten 1-24 van 34

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Zwembaden met pomp nemen je het tijdrovende reinigen uit handen

Klinkt een zwembad in je achtertuin je als muziek in de oren, maar wil je het liefst zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het schoonhouden ervan? Dan maak je je keuze uit ons assortiment zwembaden met pomp. Een pomp zorgt ervoor dat je altijd van schoon en helder water kunt genieten. Vuil, bacteriën en algen krijgen zo geen schijn van kans. Uiteraard is het nog wel nodig om er de juiste desinfectiemiddelen bij aan te schaffen. Op deze pagina vind je alle opzetzwembaden die voorzien zijn van een pomp en een filtersysteem.

Altijd hygiënisch zwemwater

Kies je voor een van de zwembaden met pomp? Dan neem je jezelf een hoop werk uit handen. Het schoonmaken van je zwembad kan namelijk -zeker wanneer dit een groot exemplaar is- een flinke klus zijn. Intex zwembaden met pomp zorgen ervoor dat het water in beweging blijft. Daar merk je niets van wanneer je in het zwembad zit. De beweging verhindert bacteriën en algen zich makkelijk te ontwikkelen. Het vuil wordt uit het water gefilterd. Voor het allerbeste resultaat en zwemwater dat altijd schoon en hygiënisch is, kies je voor schoonmaakmiddelen als chloordrijvers.

Zwembaden met een filtercartridge

Intex zwembaden met pomp zijn voorzien van een zogeheten filtercartridge. Deze gaat ongeveer één tot twee weken mee. Daarna moet hij worden vervangen. Filtercartridges leveren uitstekende prestaties zolang ze op tijd worden verwisseld. Gebeurt dit niet, dan raken ze verstopt. Een fijn bijkomend voordeel is dat het filter ook nog eens zo goed als geruisloos is. Zo wordt een ontspannen sessie in je zwembad nooit verstoord. Filtercartridges zijn voordeliger dan het filteren middels zand of glas, maar dienen wel vaker verwisseld te worden.

Zandfilterpomp

Zwembaden met pomp kunnen in plaats van een filtercartridge ook een zandfilterpomp bevatten. Deze bevat meestal zand, maar kan ook gevuld zijn met glas of fiberclean. Deze vulling gaat langer mee dan een filtercartridge en is daarom aanzienlijk duurzamer. Je hoeft het namelijk niet elke één à twee weken te verwisselen. Sterker nog, het zand gaat doorgaans meerdere seizoenen mee. Bovendien weet zand het water in je zwembad nog grondiger te reinigen dan een cartridge filterpomp. Een zwembad beschikt meestal over een zandfilterpomp wanneer deze groter is dan 500 cm. Zwembaden tot die afmeting hebben vrijwel altijd een filtercartridge.

Zwembaden met pomp in combinatie met reinigingsmiddel

In zwembaden met een pomp wordt het water met een gelijkmatige stroomsnelheid gereinigd. Om het zwemwater nog langer pH-neutraal en helder te houden, gebruik je de pomp in combinatie met zwembadchloor. Daarvoor kun je een handige chloordrijver gebruiken. Een filter is overigens alleen geschikt voor het kleine vuil. Takjes en bladeren ga je tegen door een afdekzeil te gebruiken.

Complete sets

Het is mogelijk om een losse pomp te bestellen, maar vaak worden zwembaden met pomp geleverd. Dit geldt zeker voor de grotere modellen van Intex. Meestal levert het merk er ook andere accessoires bij, zoals een zwembadladder en een afdekzeil. Het fijne van een set is dat je alles meteen in huis hebt. Zo weet je zeker dat de pomp bij het zwembad past. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek welke zwembaden met pomp jouw voorkeur hebben.