Skimmer

Zonder veel moeite genieten van een schoon zwembad? Voeg een skimmer toe aan je zwembad! Een skimmer hang je over de rand van het zwembad en sluit je aan op de zwembadpomp. De skimmer filtert al drijvende vuil uit het zwembadwater en vangt het op in een opvangmandje. Blaadjes, takjes, insecten… ze komen allemaal in het skimmer mandje terecht dat je vervolgens alleen even leeg hoeft te kieperen. Een zwembad skimmer is geschikt voor Frame zwembaden en Easy Set zwembaden met een opblaasbare rand.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Veelgestelde vragen
  • Een skimmer filtert het drijvende vuil het water en vangt het op in het opvangmandje, waarna het wordt afgevoerd naar de filterpomp. Op deze manier hoef je niet meer perse gebruik te maken van een schepnet, omdat de skimmer een alternatief is voor een schepnet. De skimmer hang je op aan de rand van het zwembad en bevestig je met de slang aan de filterpomp.
  • Het is niet perse nodig om een skimmer te gebruiken als je een opzetzwembad hebt, maar wel erg makkelijk om hem erbij te hebben. Vooral voor grote zwembaden is het handig om een skimmer te gebruiken omdat het vaak wat meer moeite kost om een zwembad volledig te onderhouden met alleen een los schepnet.
  • Via een slang wordt de skimmer aan de wateruitlaat richting de filterpomp verbonden. Je kunt de skimmer op zowel 32 mm als 38 mm aansluitingen bevestigen. Hierbij heb je nog wel de Intex skimmer adapter nodig, en als je hem wilt ophangen aan de rand van je zwembad heb je nog de ophanghaak nodig. Let er wel op, dat de pompcapaciteit van jouw zwembadpomp sterk genoeg is om de skimmer juist te laten werken.
  • Ja, dit is mogelijk! Als je geen chloordrijver hebt kun je de tabletten ook in de skimmer plaatsen, het water wordt via de skimmer aangezogen en zal het chloor opnemen, waarna het door de filterpomp weer terugstroomt naar het zwembad. Je kunt ook de absorberende reinigingssponzen in de skimmer stoppen, deze sponzen zuigen de oliën en vetten uit het water op.
  • De skimmer uit ons assortiment is bedoeld voor Intex zwembaden, en kunnen over de opblaasbare rand en over het frame gehangen worden. In principe kan deze skimmer ook op opzetzwembaden van andere merken, als het een zelfde soort frame of opblaasrand bevat en het ook een aansluiting van 32 mm of 38 mm naar de filterpomp heeft.
Gobbo FAQ

Zwembad skimmer

Een skimmer voor je zwembad is een aanrader voor iedereen die in schoon zwembadwater wil zwemmen, en daar niet al te veel inspanning voor wilt doen. Een skimmer filtert het drijvende vuil uit water en vangt het op in het opvangmandje, waardoor je niet meer met een schepnet in de weer hoeft. Fijner vuil wordt via de skimmer afgevoerd naar de filterpomp.


Een skimmer voor drijvend vuil, hét alternatief voor een schepnet

Een oppervlakte skimmer zuigt als het ware de oppervlakte van het zwembadwater schoon. De skimmer is aangesloten op de filterpomp van je zwembad en gebruikt de zuigkracht van de pomp om al het vuil dat op het water drijft op te zuigen en in het mandje op te vangen. Het drijvende vuil - denk aan takjes, blaadjes en insecten – krijgt geen kans om naar de zwembadbodem te zakken. Met een skimmer hoef je dus niet meer met een schepnet aan de gang of de bodem te stofzuigen met een zwembadstofzuiger.


De skimmer aansluiten op de zwembadpomp

Je sluit de skimmer aan op de filterpomp. Via een slang is deze aan de wateruitlaat richting de filterpomp verbonden. Het drijvende vuil wordt zo richting de skimmer gezogen. Het vuil dat de skimmer instroomt, blijft achter in het vuilreservoir. Alleen het allerkleinste vuil dat door de skimmer niet kan worden tegengehouden, stroomt verder naar de filterpomp, waarna deze zijn filterende functie uitvoert. Eenmaal klaar stroomt het schone water weer terug het zwembad in.


Skimmer voor frame en opblaaszwembaden

Een skimmer hang je over de rand van je zwembad. Dit kan de rand van je frame zwembad zijn, maar ook een opblaasbare rand. Een oppervlakte skimmer is geschikt voor alle opzetzwembaden (m.u.v. een Intex Graphite Panel zwembad) en zwembaden met een opblaasbare rand zoals de Intex Easy Set zwembaden. Je kunt de skimmer op zowel 32 mm als 38 mm aansluitingen van het zwembad bevestigen. Check wel even of de pompcapaciteit van je zwembadpomp voldoende is om de skimmer optimaal te laten werken. Voor de Intex skimmer is bijvoorbeeld een minimale pompcapaciteit van 3000 liter per uur nodig.


Skimmer filterhoezen

Wil je nóg minder onderhoud aan je skimmer? Gebruik dan een filterhoes in het skimmermandje. Wanneer het drijvende vuil in het opvangmandje terecht komt blijft het in de filterhoes hangen, een wasbare hoes die je vervolgens leegmaakt en schoonspoelt. Ook wordt het nog fijnere vuil opgevangen zodat het niet door de filterpomp uit het water gefilterd hoeft worden, maar ook in de skimmer blijft hangen. Dit scheelt filterwerk voor de filterpomp én zorgt ervoor dat je de filtercartridge of het filtermateriaal in de pomp minder vaak hoeft te vervangen of te reinigen. Een handig extraatje dus.