Intex Zwembad verwarming

Intex solar mat Intex heeft als toonaangevend merk voor zwembaden en zwembadproducten verschillende opties voor zwembadverwarming in het assortiment: solar afdekzeilen en solar matten. Solarzeilen drijven op het water en solar matten leg je naast het zwembad neer. Met deze twee manieren van Intex solar zwembadverwarming kun je moeiteloos én voordelig jouw Intex zwembad verwarmen, het enige dat je nodig hebt is wat zonneschijn!

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Intex zwembad verwarming

Wil jij genieten van een verwarmd zwembad in de tuin? Een Intex zwembad verwarm je heel eenvoudig met Intex zwembadverwarming op zonne-energie. Kies je voor Intex zwembadverwarming bij jouw Intex zwembad dan heb je altijd de garantie dat wat je kiest past bij jouw zwembad. De afmetingen en aansluitingen zijn altijd geschikt voor de Intex zwembaden, zodat alles gegarandeerd past en moeiteloos aangesloten kan worden.


Intex Solar zwembadverwarming voor een warm zwembad

Solar zwembadverwarming is een goedkope manier om zwembadwater te verwarmen. De aanschafkosten van solar zwembadverwarming liggen een stuk lager dan bijvoorbeeld een warmtepomp, en bovendien zijn er geen gebruikskosten. Intex zwembad verwarming is dé manier om bij mooi weer je zwembad sneller te verwarmen.


Intex solar covers

Een Intex solar afdekzeil als zwembadverwarming heeft drie belangrijke voordelen:

  • Zwembadwater warmt sneller op

Een Intex solar cover bestaat uit plasticfolie met luchtkussentjes erin, noppenfolie eigenlijk. Wanneer dit solarzeil op het zwembadwater drijft en de zon schijnt, wordt de lucht in de luchtkussentjes warm, waarna de warmte wordt afgegeven aan het zwembadwater. Zo warmt het zwembadwater sneller op dan wanneer de zon er zo (zonder solarzeil) op schijnt.

  • Zwembadwater wordt geïsoleerd en verliest minder warmte

’s Nachts, wanneer de buitentemperatuur lager is dan de watertemperatuur, zorgen deze luchtkussentjes in het noppenfolie juist voor extra isolatie van het water. Het Intex solarzeil vermindert het warmteverlies van het zwembadwater, zodat het langer op temperatuur blijft.

  • Zwembadwater blijft schoon

Een Intex solar cover drijft boven op het water, waardoor vuil wat in het zwembad valt niet naar de bodem zakt. Takjes, blaadjes en insecten blijven op het solar afdekzeil liggen waardoor het er gemakkelijk uit te halen is, en het zwembadwater mooi schoon blijft.


Intex solar matten

Een Intex solar mat plaats je tussen de filterpomp en het zwembad. De filterpomp pompt vervolgens het zwembadwater op de terugweg naar het zwembad door de Intex solar mat. Terwijl het zwembadwater door de mat stroomt warmte de zon het water op: eenvoudig én milieuvriendelijk.


Welke Intex zwembadverwarming kies je?

Ga je voor een Intex solar afdekzeil, voor een Intex solar mat, of allebei? Voor elke maat Intex opzetzwembad is een Intex solar cover verkrijgbaar, zowel voor de ronde als rechthoekige zwembaden (met uitzondering van de Intex Oval Prism Frame baden). Je kunt een Intex solarzeil ook gebruiken wanneer je geen zwembadpomp hebt. Het is een kwestie van het zeil op het water leggen en de zon doet de rest!

Kies je een Intex solar mat, moet je wel een filterpomp hebben aangesloten op je zwembad. Een Intex solar mat is geschikt voor zwembaden tot 30.000 liter. Heb je een groter zwembad? Dan kun je ook meerdere solar matten achter elkaar leggen. Hoe meer solar matten je neerlegt, hoe meer het zwembadwater de kans krijgt om op te warmen.


Hoeveel warmt zwembadwater op met Intex zwembadverwarming?

Hoeveel zwembadwater precies opwarmt per type zwembadverwarming is afhankelijk van vele factoren. Hoe groot is je zwembad? Hoe koud is het buiten? Gebruik je een isolerende zwembadvloer? Hoeveel zon schijnt er daadwerkelijk op de solar mat of solar cover? Grofweg kun je zeggen dat wanneer een zwembad met een Intex solar cover op het water de hele dag in de zon staat, het water zo’n 2 graden op kan warmen. Wanneer een Intex solar mat een hele dag in de zon ligt zal hij het water ongeveer 3 - 5 graden kunnen verwarmen.


Intex solar cover gemakkelijk opbergen

Zwem je elke dag in je zwembad? Dan kan het best een gedoe zijn om elke keer het Intex solarzeil van het water te halen en na gebruik weer terug te leggen. Dit is echter wel de bedoeling: zo maak je optimaal gebruik van de zon en kan het zwembadwater optimaal opwarmen. Intex heeft echter een handig rolsysteem voor de solar covers: een speciaal rolsysteem dat je op de zwembadrand kunt monteren waarmee je het afdekzeil op en af kunt rollen, simpel en snel. Ideaal voor de grote zwembaden en grotere afdekzeilen!