Alle Opzetzwembaden

Opzetzwembaden zijn familiezwembaden die je in veel verschillende verschijningsvormen kunt vinden. Zo zijn er zijn kleinere met een eenvoudig metalen frame, maar ook Prism Frame zwembaden en ook Ultra XTR Frame zwembaden van extra zware kwaliteit. Op deze pagina een overzicht van alle beschikbare opzetzwembaden.

Producten 1-29 van 53

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Een opzetzwembad kopen

Genieten van je eigen zwembad? Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. Graag nemen wij je mee in de wereld van de opzetzwembaden. Onder opzetzwembaden verstaan wij alle zwembaden met een frame. Ze onderscheiden zich van zwembaden zonder frame, die in veel gevallen opblaasbaar zijn. De opzetzwembaden zijn echt bedoeld om voor langere tijd neer te zetten. Zo kun je dus het hele zwemseizoen lang je zwembad laten staan.

Stevige en sterke zwembaden

De opzetzwembaden zijn door hun stalen frame erg stevig en stabiel. Ze zijn er op gebouwd om jarenlang te kunnen worden gebruikt. Gelukkig is het niet moeilijk om de opzetzwembaden op te bouwen. Ook voor het afbreken hoef je je hand niet om te draaien.

Vorm en grootte van het opzetzwembad

Als je een zwembad in je tuin neer wilt zetten, moet je natuurlijk allereerst bepalen welke afmetingen voor jouw tuin geschikt zijn. De opzetzwembaden zijn er in varianten van 300 tot 975 cm lang en 175 tot 488 cm breed. De diepte varieert van 80 tot 132 cm. Over het algemeen geldt hoe groter het bad, hoe dieper.

Ronde opzetzwembaden zijn leverbaar in een diameter van 305 tot wel 731 cm. De diepte gaat van 76 tot 132 cm. Het voordeel van ronde zwembaden ten opzichte van rechthoekige is dat de waterdruk veel beter verdeeld kan worden. Je hebt daardoor een minder sterke constructie nodig dan bij de vierkant vorm waarbij er veel druk op de hoeken komt.

Je opzetzwembad plaatsen

Een opzetzwembad heeft een vlakke en harde ondergrond nodig. Een gazon is een goede optie, maar een terras ook. Voor extra comfort kun je nog zwembadtegels onder je bad leggen. Houd er ook rekening mee dat hoge bomen of struiken rondom een zwembad snel voor veel vervuiling kunnen zorgen. Daarom raden wij het af je zwembad daar in de buurt te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat je zwembad dan wellicht op een zonnige plek staat, waardoor het water door de zon verwarmd kan worden. Zo is het nog lekkerder om in je zwembad te springen!

Zwembadfilterpomp

Als een bad lang moet staan is het erg belangrijk dat het water goed schoon wordt gehouden. Hier zorg je voor met een zwembadpomp die het water filtert en desinfectiemiddelen. Gelukkig wordt er bij bijna elk opzetzwembad een zwembadpomp meegeleverd. Afhankelijk van het model en de grootte van het zwembad is dat een cartridgefilterpomp of een zandfilterpomp.

je nog aanvullende zwembadproducten, zoals een warmtepomp of een zoutwatersysteem, aan de opstelling van je zwembad toe willen voegen, kan het zijn dat je een grotere pomp nodig hebt. Die kun je echter zonder probleem in verschillende varianten los bestellen.

Opzetzwembaden in de winter

We raden het af, om je opzetzwembad in de winter buiten te laten staan. Zodra de temperatuur onder de 5 °C komt, kun je je zwembad beter opbergen. Temperaturen die lager zijn dan deze 5 graden hebben een negatieve invloed op de liner en het frame. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld gaatjes in de liner of andere schade ontstaan. Ook vervalt het recht op garantie als het zwembad in de winter buiten blijft staan. Dus zorg goed voor je zwembad en berg hem lekker op in de winter, zodat je er jarenlang plezier aan kunt beleven!