Chloortabletten Jacuzzi

Geen producten gevonden voor deze selectie.
tit
productcollection
 1. Zwembad Speelcentrum Dinoland

  ✓ Dino zwembad met glijbaan
  ✓ Met opblaasbare landingsmat

  Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 69,95
  Direct leverbaar
 2. /

  ✓ Geschikt voor kleinere filterpompen
  ✓ Scherp geprijsd

  € 6,99
  Direct leverbaar

Schoon water in je spa met behulp van jacuzzi chloortabletten

Om echt plezier te kunnen hebben van je eigen opblaasbare jacuzzi, is het essentieel dat het water schoon en helder is. De juiste waterkwaliteit zorgt er ook voor dat je een heel seizoen lang kunt gebruiken. Met chloortabletten kun je er voor zorgen dat jouw water schoon en hygiënisch is.


Soort water

Het onderhoud van jouw jacuzzi start al met het moment dat je de spa gaat vullen. Het soort water wat wordt gebruikt heeft namelijk veel effect op de werkzaamheid van de chloortabletten. We raden aan om altijd leidingwater te gebruiken. Regenwater of grondwater kunnen tot onverwachte reacties leiden, bijvoorbeeld dat het water bruin wordt.


Waterkwaliteit

Voordat je begint met het toevoegen van chloortabletten moet je altijd eerst de waterkwaliteit controleren. Test de pH-waarde van het water met teststrips. De pH-waarde moet tussen 7,0 en 7,6 liggen. 7,2 is de perfecte waarde! Voeg bij een te hoge of te lage waarde pH-min of pH-plus toe. Wanneer de chemische balans van het water niet in orde is, kunnen chloor en anti-alg middelen hun werk niet doen.


Welk soort chloortabletten heb ik nodig voor mijn jacuzzi?

Chloortabletten komen in verschillende maten. Zo heb je 200 grams en 20 grams chloortabletten, deze tabletten worden vooral gebruikt voor middel tot grote zwembaden. De mini tabs zijn er in een grootte van 2,7 gram en zijn handig voor spa’s en zwembaden tot zo’n 8000 liter. Dit zijn dus de jacuzzi chloortabletten die jij nodig hebt! Alle tabletten zijn geschikt voor zowel zacht als hard water.


Hoe vaak moet er een nieuw chloortabletje in mijn jacuzzi?

Een chloortablet lost redelijk snel op, maar hierdoor betekent het niet dat er direct een nieuw chloortablet in het water hoeft. De chloor tabletten jacuzzi zijn 2,7 gram en 1 tablet verhoogd het chloorgehalte van 1.000 liter water met 1,5 ppm. Het chloorgehalte van je jacuzzi moet tussen de 2 en 5 ppm zijn. Test daarom eerst de chloorwaarde van het water voordat je een nieuw chloortablet toevoegt.